Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Skogsmarksvägen 16, Stockholm

Fantastiskt läge med två terrasser & sjöutsikt!

Kommer till försäljning i januari 2019! Underbart trivsam lägenhet i absolut toppskick. Bli den första att flytta in i en nyproducerad lägenhet som säljs på uppdrag av föreningen! Här bor man med otroligt fint och helt insynsfritt läge! Högt, lugnt & ostört med vacker sjöutsikt. Njut av eftermiddagssol och vackra solnedgångar från den västervända terrasserna. Köket är stilrent och fullt maskinellt utrustat. Badrummet rymligt och helkaklat med golvvärme. Färgsättningen är ljus och ett enhetligt parkettgolv flyter genom lägenheten. Fastigheten är belägen på en lugn återvändsgata utan genomfartstrafik, på öns västra sida. Strax nedanför huset finns badmöjligheter och härliga strandpromenader, på kort gångavstånd finns småbåtshamn, tvärbana, 1:ans buss samt allmän service.
Föreningen har fyra nyproducerade lägenheter att sälja, färdigställda 2018. Efter försäljningen av dessa kommer föreningen att vara skuldfri och ha flera miljoner i kassan.
Varmt välkommen på visning!

Fakta

Månadsavgift
5 570 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
Typ
Bostadsrätt
Rum
3
Boyta
105 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Total lägenhetsyta som disponeras som bostad är 105 kvm. På grund av att huset är byggt i souterräng räknas delar av ytan som biarea. I föreningens lägenhetsregister är det 105 kvm som disponeras och den yta man betalar avgift för.
Hiss
Nej
Byggår
1963

Rumsbeskrivning

  • Allmänt om bostaden
  • Boende med unikt läge, fantastiska solnedgångar och sjöutsikt. Lägenheten är nyproducerad 2018. Alla ytskikt och maskiner är nya. Elen är omdragen och det finns gott om eluttag. Det finns också gott om förvaringsutrymmen, generöst med garderober och en "walk in closet".
  • Vardagsrum
  • Luftigt vardagsrum med parkettgolv, väggarna är målade i en behaglig, ljust grå nyans. Den öppna planlösningen mot köket bidrar till fin rymd och stora ytor. Här finns en av utgång till en av terrasserna.
  • Kök
  • Stilrent kök med vita släta luckor, fullt maskinellt utrustat och gott om förvaringsskåp. Bra arbetsytor på bänkskivor av komposit. Vitt kakel sitter som stänkskydd och gott om förvaring finns bakom vit köksinredning. Öppen planlösning mot vardagsrummet ger ljus och rymd. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, diskmaskin, mikrovågsugn samt kyl och frys. I anslutning till kök och vardagsrum finns utgång till en av terrasserna.
  • Sovrum 1
  • Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Lugnt, ostört läge med utsikt över Mälaren och Bromma. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans och på golvet ligger ett parkettgolv. I direkt anslutning till sovrummet finns en rymlig klädkammare, en "walk in closet".
  • Sovrum 2
  • Sovrum 2 har utgång till altanen och fönster med fritt västerläge. Läget är lugnt och ostört. Målade väggar i en ljus nyans av grått och parkettgolv, enhetligt som i övriga lägenheten.
  • Badrum
  • Helkaklat badrum, vitt kakel klär väggarna och på golvet ligger ett ljust klinkergolv med golvvärme. Här finns wc, badrumsskåp med spegeldörrar, tvättställ med kommod, handdukstork, dusch med invikningsbara glasdörrar och infällda spotlights i taket. Förberett för tvättmaskin.
  • Hall
  • Generös hall som öppnar sig mot kök och vardagsrum. Här finns hatthylla för avhängning av ytterkläder samt garderober. På golvet vid entrén ligger ett praktiskt och tåligt klinkergolv som övergår i ekparkett. Väggarna är enhetligt målade i samma ljusgrå nyans som övriga lägenheten.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
002
Lägenhetsnummer LM
0902
Boyta
105 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Total lägenhetsyta som disponeras som bostad är 105 kvm. På grund av att huset är byggt i souterräng räknas delar av ytan som biarea. I föreningens lägenhetsregister är det 105 kvm som disponeras och den yta man betalar avgift för.
Antal sovrum
2
Internet
I fastigheten finns kabel-tv och bredband från Telia. Det är internet, telefoni samt TV genom samma uttag i lägenheten. Detta betyder att varje medlem själv kan välja vilken hastighet (och kostnad) de önskar ha på sitt internet och vilket TV-utbud de önskar. Se telia.se för ytterligare information

Byggnaden

Byggnadsfakta

Byggår
1963
Renoveringar

Badrumsstammar bytta 1986 och delvis 2009
Köksstammar bytta 1986 och delvis 2009
Elstigare bytta 1986 och 2009
Tvättstugan renoverades 2009
Taket renoverades 2009
Fasaden renoverades 2009
Mestadelen av fönstren är från 1963 och några byttes vid ombyggnaden år 2009
Åren 2009-2010 utfördes en omfattande renovering och de 30 ursprungliga lägenheterna byggdes om
2017-2018 renoverades föreningens lokaler till 9 nyproducerade lägenheter

Planerade renoveringar

Renovering av tvättstuga och gård planeras. Bergvärme ska installeras.

Övrigt om uppvärmingen
Fjärrvärme

Parkeringsplatser

Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/m.
Föreningen har 12 parkeringsplatser som uthyrs för 675 kr/mån, kösystem.

Uteplats

 • Terrass
 • Lägenheten har två terrasser med sjöutsikt & fantastiska solnedgångar.

Föreningen

Brf Essingeutsikten 23

Brf Essingeutsikten 23 förvärvade fastigheten år 2008 och består av 39 bostadslägenheter. Av dessa är 36 upplåtna med bostadsrätt, 3 lägenheter ägs av föreningen och är under försäljning. Dessa lägenheter är nyproducerade och beräknad inflytt är under 2018/2019. Den totala boytan ökas från 1950 kvm till totalt ca 2945 kvm i och med ombyggnaden av de tidigare lokalytorna. Försäljningen av de nya lägenheterna kommer att göra föreningen skuldfri. Fastigheten byggdes år 1962 med ombyggnadsår 2009, marken är upplåten av Stockholms Stad med tomträtt från 1963. Föreningens fastighet består av en hög del om 6 våningar och en lägre del med endast två våningar, adresserna är Essingestråket 44 samt Skogsmarksvägen 1 4 & 16. I samband med ombildningen 2009/2010 utfördes en stor ombyggnad/renovering då fastigheten byggdes om till bostäder, samtliga lägenheter totalrenoverades. Lokalytan hyrdes ut och det är nu denna yta som byggts om till 9 nya bostadslägenheter. Föreningens lån har minskat med ca 10 Mkr under året och ytterligare amorteringar kommer att ske när försäljningen av samtliga lägenheter är klar. Dessutom finns ca 11 Mkr i kassan som kommer av försäljning av lägenheter och tre lägenheter återstår att säljas. Försäljningen kommer förutom en betydande försäljningsintäkt även ge ökade månadsintäkter från de 9 nya lägenheterna med ca 800-900 kvm bostadsyta.

Övriga utrymmen i föreningen

Till lägenheten hör ett förråd.
Tillgång till gemensam tvättstuga samt cykel- och barnvagnsförråd.
Den gemensamma gården kommer att iordningsställas och ge föreningens medlemmar en grön oas med planteringar och sittgrupper.

Andelstal
0,0384
Andelstal insats
3,84
Andelstal avgift
3,84

Närområdet

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Vid årsskiftet 2106/2017 infördes boendeparkering på ön, 500 kr/månad, det är nu lätt att hitta en p-plats på gatan.

Kommunikationer

Bra kommunikationer med spårvagn, 1:ans och 56:ans bussar samt nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla, passerar Globen, Årsta, Gröndal, Stora Essingen och Alvik, därifrån kan man åka vidare mot Bromma flygplats, Sundbyberg och Solna. Vid Årstaberg gör man byte till pendeltåg.

Kostnader

Månadssavgift
5 570 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
Övrigt om driftskostnaden
Bostaden är nyproducerad varför inga driftskostnader finns att tillgå.
Överlåtelseavgift
1 138 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
455 kr

Energideklaration

Energideklaration utförd
Tisdag 27 jan 2009
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiprestanda
206 kWh/m²

Inteckningar & panter

Pantsättning
Bostaden är inte pantsatt

Övrigt

Föreningen har 12 stycken p-platser. Kostnad för p-plats är 675 kr/mån, kösystem finns.
Städning av trapphus utförs av entreprenör. Styrelsen anordnar varje år en obligatorisk vår- och höststädning av byggnaden och tomten.
I soprummet finns återvinningsinsamling för glas, tidningar och pappersförpackningar.
Föreningens gård planeras iordningställas 2018.
Till lägenheten hör ett förråd.
Tillgång till gemensam tvättstuga.

Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Skogsmarksvägen 16, Stockholm

Fakta

Månadsavgift
5 570 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten

Typ
Bostadsrätt
Rum
3
Boyta
105 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Total lägenhetsyta som disponeras som bostad är 105 kvm. På grund av att huset är byggt i souterräng räknas delar av ytan som biarea. I föreningens lägenhetsregister är det 105 kvm som disponeras och den yta man betalar avgift för.
Hiss
Nej
Byggår
1963

Ansvarig Mäklare

Kontakta oss Kostnadsfri värdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Alla bilder

Boende med fantastiskt läge!

Här kan man njuta av vackra solnedgångar

Underbart, unikt läge!

Utsikt från sovrum 1

Utgång till en av terrasserna från vardagsrum

Öppen planlösning ger känsla av rymd

Stilrent kök

Utrymme för matbord alternativt köksö

Nytt och stilrent med förvaring bakom vita, släta skåpluckor

Inbyggd mikro, induktionshäll & varmluftsugn

Parkettgolv & väggar i en ljust grå nyans

Hörnfönster och utgång till altanen

Öppna, sociala ytor

Sovrum 1 med utgång till balkong

Sovrum 1

Sovrum 2

Sjöutsikt från sovrumsfönstret

Här finns plats för dubbelsäng

Klädkammare med Elfa hyllsystem

Klädkammare

Stort, rymligt badrum

Badrummet är förberett för tvättmaskin

Hall med bra förvaringsutrymmen

Fasadbild, sett från entrén vid Essingestråket 44

Planlösning

Planlösning

Karta

Vi värderar er bostad kostnadsfritt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!