Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Vänskapsvägen 36, 3 tr, Stockholm

Underbar etagelägenhet med fritt, ostört läge och solig balkong!

Härlig vindsetagelägenhet med högt, ostört läge, helt fritt från insyn. Fantastiskt trivsamt och i fint skick med solig balkong. Här är både högt i tak och snedtak, synliga med takbjälkar och många charmiga originaldetaljer. På entrévåningen finns ett luftigt vardagsrum med brett fönsterparti och utgång till balkong, ett effektivt kök med bra förvaring, ett bra sovrum med hörnläge samt badrum med dusch. Vindsvåningen rymmer ett generöst sovrum, en "walk in closet" och ett stort badrum med Spa-känsla. Genomgående ljus färgsättning och fina golv.
Välskött och lågt belånad förening samt stambytt och renoverad fastighet, p-platser med laddningsstolpar för elbilar. Fastigheten är belägen strax ovanför öns allmänna badplats och på kort gångavstånd finns Essingetorget med busshållplats och allmän service.
Varmt välkommen på visning!

Fakta

Pris
6 450 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
5 400 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
Vatten, värme samt förråd ingår i avgiften. Föreningen har tecknat gruppavtal för TV/Bredband och en obligatorisk avgift på 258 kr/mån tillkommer. Gruppavtal TV Boxer Flex 8 och bredband Stockholms stadsnät 200/200 Mbit/s.
Typ
Bostadsrätt
Rum
3,5
Boyta
90 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Bostadsytan enligt föreningen är 90 kvm, totalytan är ca 98 inkl biarea.
Hiss
Nej
Byggår
1942

Rumsbeskrivning

  • Allmänt om bostaden
  • Härlig etagelägenhet med högt, ostört och fritt läge utan insyn. Hela lägenheten är i mycket fint skick, har ljus färgsättning och är mycket trivsamt disponerad. Alla fönster på entrévåningen är ommålade på insidan 2015 och samma år sattes ett nytt trappräcke upp. Entrévåningen rymmer ett luftigt vardagsrum, ett effektivt och praktiskt kök, ett fint sovrum med hörnläge samt en WC med dusch och möjlighet till tvättmaskin. Öppningen mellan kök och vardagsrum togs upp 2014 då även väggen mellan vardagsrum och kök flyttades för att få en bättre disponering av rummen. I samband med det målades alla väggar, tak och ett nytt ekgolv lades i vardagsrum och kök samt de flesta elledningar drogs om. Vindsvåningen rymmer ett lyxigt, stort sovrum med en rymlig "walk in closet" samt ett mycket generöst badrum med fönster. Här finns möjligheten att ändra planlösningen och få ytterligare ett rum om behovet finns, se den alternativa planlösningen.
  • Vardagsrum
  • Ljust och luftigt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord. Matplatsen blir en naturlig del av vardagsrummet där öppningen mot köket finns. Detta ger fina och trivsamma sociala ytor och öppningen mot köket ger extra charm. Fint ljusinsläpp från ett brett fönsterparti och utgången till balkongen finns från vardagsrummet. På golvet ligger ett exklusivt franskt ekgolv av hög kvalitet (av märke Panaget) och väggarna är ljusa.
  • Kök
  • Köket är effektivt och trivsamt disponerat samt har utmärkta förvaringsmöjligheter. En öppning mot vardagsrummet är en charmig detalj, den ger ljusinsläpp och fin kontakt med vardagsrummet, bänkskivan i öppningen är av marmor. Trappan till vindsvåningen är placerad bredvid fönstret i köket, den ger även en trivsam sittplats för en fikastund samtidigt som man kan njuta av utsikten. Köket är fullt maskinellt utrustat, här finns elspis med induktionshäll 2014, spisfläkt 2014, diskmaskin 2016, samt kyl/frys och under trappan finns höga förvaringsskåp. Ovan arbetsbänken av ek sitter vit mosaik som stänkskydd. Väggarna är vita, de släta skåpluckorna är av ek och golvet är ett slipat originalgolv av furu.
  • Sovrum 1, entréplanet
  • Sovrum 1 ligger med trivsamt hörnläge och har fönster i två väderstreck. Rummet har en bra storlek och det finns plats för dubbelsäng om man föredrar att använda rummet som föräldrasovrum. Väggarna är ljusa och golvet är ett slipat originalgolv av furu.
  • Badrum 1, entréplanet
  • Helkaklat badrum med ljusa väggar och klinkergolv med golvvärme. Badrummet renoverades i samband med stambytet i fastigheten 2003. Här finns WC, dusch, handdukstork och tvättställ. Förberett för tvättmaskin.
  • Hall
  • Trivsam och lagom stor hall med vitmålade väggar. Vid ytterdörren ligger en praktisk och skyddande matta som övergår till den franska parketten som flyter ut i vardagsrummet, väggarna är ljusa. Förvaringsmöjligheterna är goda tack vare två inbyggda originalgarderober med överskåp som går upp till full takhöjd. Här finns också en hatthylla i original med plats för avhängning av ytterkläder.
  • Sovrum 2, vindsplanet
  • Fantastiskt härligt sovrum med ljusinsläpp genom fönster i takkupa, snedtak med framtagna takbjälkar och en härlig rymd. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett parkettgolv. Här finns gott om plats för dubbelsäng och mycket bra förvaring med två stora dubbelgarderober. Bakom garderoberna finns en reservutgång till trapphuset. I direkt anslutning till rummet finns en rymlig klädkammare, en s.k. walk in closet. Extra förvaringsutrymmen finns också i kattvindarna längst ned under snedtaket.
  • Badrum 2, vindsplanet
  • Badrummet är mycket rymligt och smakfullt inrett med behaglig färgsättning. Här finns en takkupa med fönster, ett stort hörnbadkar, tvättställ med dubbla handfat, vägghängd WC samt separat dusch. I taket sitter infällda spotlights och det finns golvvärme samt handdukstork. Även här är det generös rymd och snedtak.
  • Walk in closet, vindsplanet
  • I anslutning till sovrummet ligger en rejäl klädkammare som ger bra förvaringsmöjligheter. Det finns också möjlighet att bygga ytterligare ett sovrum genom att dela av badrummet och slå ihop med klädkammaren och på så vis få ytterligare ett rum, se den alternativa planlösningen.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
18
Lägenhetsnummer LM
1305
Boyta
90 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Bostadsytan enligt föreningen är 90 kvm, totalytan är ca 98 inkl biarea.
Biarea
8 m2
Internet
Fiberbredband finns indraget, leverantör är Stockholms stadsnät. Gemensam upphandling ger 200/200 Mbit/s för en obligatorisk kostnad av 258 kr/m där även Boxer 8 för TV-utbud ingår.

Byggnaden

Byggnadsfakta

Byggår
1942
Renoveringar

2003 Fastigheten totalrenoverades; stambyte i kök och badrum, nya elstigare, fasadrenovering, trapphusrenovering, fönsterrenovering, omläggning av tak, installation av bergvärme och tvättstugan renoverades
2007 Ny entréport
2008 Ny vattentank
2009 Installation av tryckstegringspump till vattentank
2010 Renoverades balkonger, bättringsarbeten på puts/fasad, service av bergvärmeanläggningen, ny tvättmaskin. Även taket åtgärdades samma år, trasiga takpannor byttes ut och säkerhetsåtgärder i form av takstegar och snöstegar sattes upp
2011 Åtgärdat ventilationen i sex lägenheter
2014 Uppgradering av bergvärmesystem, renovering och byte av termostater i samtliga lägenheter samt ny avrinning ovanför takkuporna
2016 OVK – genomförd utan anmärkning
2017 Målning av fönster och balkongdörrar utvändigt. Parkeringsytan framför huset asfalterades om, laddare för elbilar installerades samt avfallsbehållare byttes ut.

Planerade renoveringar

2019 kommer två nya hål borras för att förstärka bergvärmen för att på sikt slippa oljan. Finansiering sker med egna medel samt genom bidrag för miljövänlig uppvärmning, en stor del av kostnaden ersätts av Stockholms stad.

Övrigt om uppvärmingen
Bergvärme

Parkeringsplatser

Föreningen har 4 parkeringsplastser som hyrs ut för 800 kr/m. Dessa har utrustats med laddningsstolpar för elbilar och har man elbil ges förtur till platserna. Parkeringsperioden börjar varje år i juni och man har rätt till platsen ett år i taget. Av de 4 bilar som har platser idag är ingen elbilar. För tillfället är det ingen kö till platserna, om det finns fler än 4 som önskar bilplats lottas de ut (gäller ej elbil som ger förtur och p-plats direkt).

Uteplats

 • Balkong
 • Balkong med högt, fritt & soligt söderläge!

Föreningen

Brf Essingeklippan 5

Föreningen förvärvade fastigheten år 2001, marken är friköpt och föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Det finns 19 lägenheter i fastigheten, samtliga är upplåtna med bostadsrätt, den totala boarean i fastigheten är 902 kvm. Föreningen har stabil ekonomi, avgiften har sänkts i två omgångar, 2014 sänktes den med 5 % och ytterligare en sänkning gjordes i början av 2016 med 5 %.
Belåningsgraden är låg, totalt finns 4 800 000 kr i långfristiga skulder vilket ger en belåning om endast 5 322 kr/kvm. Föreningen omförhandlade lånen under 2018 vilket innebär att räntan på lånen är mycket låg. Inga nya lån kommer att behöva tas när man borrar nya hål för bergvärmen.

Övriga utrymmen i föreningen

Gemensam tvättstuga finns på entréplanet.
Gemensamt cykelrum finns med entré bredvid porten.
Nya förråd har byggts i utrymmet som tidigare var garage.

Avgiftsändringar

Avgiften är nyligen sänkt, inga avgiftsändringar är aktuella.

Andelstal
9.97783
Andelstal avgift
Uppgiften saknas i föreningens register

Närområdet

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Huset ligger centralt på ön med badplats och småbåtshamn på kort gångavstånd. Huset ligger på lugn återvändsgata utan genomfartstrafik med matställen samt mataffär och allmän service på behagligt avstånd. Öns parklek med klorerad plaskdamm når man på några minuters promenad liksom Essingetorget men busshållplats och post/tobaksaffär. Trivsam atmosfär med kvarterskrogar, delikatessbutik, mataffär, tobaks-/postbutik, pizzerior och caféer. Njut av öns vackra promenadstråk längs vattnet och sjöutsikten från broarna under promenaden. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri med det finns gång och cykelväg. Från spårvagnsperrongen ser man Fredhäll, Traneberg och delar av Solna.

Kommunikationer

Bra kommunikationer med spårvagn, 1:ans och 56:ans bussar samt nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centraler och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm.
 Tvärbanan går mellan Sickla Udde, passerar Globen, Årsta, Gröndal, Stora Essingen och Alvik, därifrån kan man åka vidare mot Bromma flygplats, Sundbyberg och Solna. Vid Årstaberg gör man byte till pendeltåg.

Kostnader

Månadssavgift
5 400 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
Vatten, värme samt förråd ingår i avgiften. Föreningen har tecknat gruppavtal för TV/Bredband och en obligatorisk avgift på 258 kr/mån tillkommer. Gruppavtal TV Boxer Flex 8 och bredband Stockholms stadsnät 200/200 Mbit/s.
Avgiftsändringar
Avgiften sänktes 2016, inga avgiftsändringar är aktuella.
Försäkringskostnad
297 kr/månad
Hushållsel
250 kr/månad
Fiber & TV
258 kr/månad
Totala driftskostnader
805 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
Observera att driftskostnaderna grundar sig på säljarnas uppgifter och varierar beroende på elförbrukning och försäkringsbelopp.
Överlåtelseavgift
1 162 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
465 kr
Personer i hushållet
3

Energideklaration

Energideklaration utförd
Fredag 15 nov 2013
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiprestanda
85 kWh/m²

Inteckningar & panter

Pantsättning
Bostaden är inte pantsatt
Pantsättningen kontrollerades
2018-12-18

Övrigt

Säkerhetsdörr är installerad till lägenheten. Till lägenheten hör ett källarförråd. Föreningen har 4 parkeringsplastser som hyrs ut för 800 kr/m.

Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Vänskapsvägen 36, 3 tr, Stockholm

Fakta

Pris
6 450 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
5 400 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten

Vatten, värme samt förråd ingår i avgiften. Föreningen har tecknat gruppavtal för TV/Bredband och en obligatorisk avgift på 258 kr/mån tillkommer. Gruppavtal TV Boxer Flex 8 och bredband Stockholms stadsnät 200/200 Mbit/s.

Typ
Bostadsrätt
Rum
3,5
Boyta
90 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Bostadsytan enligt föreningen är 90 kvm, totalytan är ca 98 inkl biarea.
Biarea
8 m2
Hiss
Nej
Byggår
1942

Ansvarig Mäklare

Kontakta oss Kostnadsfri värdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Visningar

  Ring för information om visning

  Alla bilder

  Härligt högt, fritt och soligt söderläge!

  Vardagsrum med högt, fritt läge

  Underbart sovrum med snedtak

  Lyxigt, rymligt & trivsamt badrum på vindsvåningen!

  Sommarbild på solig balkong

  Utsikt från balkongen

  Välkommen in i hallen

  Sett från vardagsrum mot hall

  Trivsamt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord

  Underbart fönsterparti ger fantastiskt ljusinsläpp, utgång till balkong

  Balkong med ogenerat och soligt läge, utgång från vardagsrummet

  Skön takhöjd, ljusa väggar och fint trägolv

  Naturlig plats för matbord

  Öppning mellan vardagsrum och kök, bänkskiva av marmorskiva

  Köket är fullt maskinellt utrustat

  Köket har gott om förvaringsskåp

  Öppning mot vardagsrum, hyllplan av marmor

  In till höger ligger sovrummet på entréplanet

  Luftigt sovrum med ljusa väggar och furugolv

  Sovrum med lugnt, fritt hörnläge

  Badrum entréplanet: Helkaklat med vitt kakel & ljust klinkergolv

  Badrum entréplan med dusch samt golvvärme

  Stort sovrum på vindsplanet

  Utsikten från sovrummet

  Charmigt med snedtak och takbjälkar

  Sovrummet får ljusinsläpp från två fönster

  Badrummet på vindsplanet - här får men en egen "Spa-avdelning"

  Vägghängd wc, dusch, golvvärme, synliga takbjälkar och snedtak

  Badrum med dubbelt tvättställ

  Laddningsstolpe för elbil

  Sommarbild på Vänskapsvägen 36

  Allmänna badplatsen ligger alldeles nedanför huset

  Allmänna badplatsen

  Oxhålsbadet

  Badbryggor vid badplatsen

  1:ans buss går från Essingetorget

  Runt ön finns flera badbryggor

  Strandpromenaden strax nedanför huset

  Bra kommunikationer med tvärbana och buss

  En av båtklubbens två hamnar

  Ta båten från/till Värdshusbryggan

  Båten vid Värdshusbryggan

  Planlösning

  Entréplan

  Vindsvåning

  Alternativ planlösning vinden

  Karta

  Vi värderar er bostad kostnadsfritt

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!