Bostadsrätt / Kungsholmen-Stora Essingen

Eknäsvägen 6 C, Stockholm

Renoverad tvårumslägenhet med högt läge & solig balkong i väster!

Helrenoverad, charmig genomgående lägenhet i härligt funkishus! Här bor man med fönster i tre väderstreck vilket gör lägenheten fantastiskt ljus och rymlig. Lägenheten är i mycket fint skick och har högt i tak samt sjöglimt från balkongen. Vardagsrummet har utrymme för både soffgrupp och matbord, härifrån har man utgång till balkongen som ligger med västerläge. Köket har gott om plats för förvaring bakom nyligen ommålade luckor samt nedsänkt vask, här sitter Carrarramarmor både som arbetsbänkar och stänkskydd. Sovrum med plats för stor säng och flera inbyggda skåp. Badrummet är fräscht och helkaklat samt utrustat med golvvärme. Lägenheten är genomgående målad i ljusa färger och i vardagsrummet finns vacker ekparkett bevarad från byggnadsåret. Möjlighet finns att installera både tvätt och diskmaskin. Här finns goda förvaringsutrymmen. Bra brf med välskött och stambytt fastighet samt att de äger marken. Föreningen har en härlig naturtomt som möbleras med utemöbler och grill och strax nedanför huset finns Mälaren med badmöjligheter. Närmsta badplats ligger 2 minuters gångväg från lägenheten. Bra läge på ön nära kommunikationer, allmän service och småbåtshamn. Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/månad. Snabbt tillträde möjligt!

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg. Varmt välkommen att boka tid för visning!

Fakta

Pris
2 495 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
2 295 kr/månad. I månadsavgiften ingår:
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
Typ
Bostadsrätt
Rum
2
Boyta
36 m2 (Mätning)
Våning
2 av 3
Hiss
Nej
Byggår
1942

Rumsbeskrivning

  • Allmänt om bostaden
  • Charmfull och välplanerad tvåa med västervänd, solig balkong! Lägenheten är renoverad och genomgående samt har stora fönsterpartier i tre väderstreck med vädringsfönster. Vackra detaljer anno byggnadsåret såsom parkettgolv, fönsterbänkar samt högt i tak! Köket har gott om förvaring bakom släta vita luckor med beslag som matchar arbetsbänkarna/stänkskydden av Carraramarmor. Helkaklat badrum med golvvärme. Från balkongen har man lite sjöglimtar.
  • Vardagsrum
  • Rymligt ljust vardagsrum med vacker ekparkett från byggnadsåret och vitmålade väggar. Här finns stora fönsterpartier samt ett charmigt burspråk som ger ett fint ljusinsläpp, balkongen nås härifrån. Plats finns för både matbord och soffgrupp.
  • Kök
  • Nyligen renoverat och stilrent kök med gott om förvaring bakom ljusa, släta skåpluckor med handtag/knoppar i sann funkisstil. Arbetsbänkarna samt stänkskydd är av Carraramarmor. Väggarna är målade i en ljus kulör och på golvet ligger grå klinker. Köket är utrustat med kyl/frys, spis samt fläkt.
  • Sovrum
  • Sovrum med vitmålade väggar och grått klinkergolv. Här finns överskåp som ger smart förvaring och plats för stor säng.
  • Badrum
  • Fräscht, helkaklat badrum med vitt kakel som klär väggarna, på golvet ligger ett schackmönstrat klinkergolv med golvvärme. Här finns WC, tvättställ, badrumsskåp med spegeldörrar och belysning, dusch med invikningsbara glasväggar, handdukstork samt möjlighet att installera tvättmaskin.
  • Hall
  • Välkomnande hall med platsbyggda garderober och avhängning för ytterkläder. På golvet ligger ett funktionellt klinkergolv i grå nyans och väggarna äro ljusa. Från hallen når man vardagsrummet, sovrummet och badrummet.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
16
Boyta
36 m2 (Mätning)
Antal sovrum
1
Våning
2 av 3
TV/Internet
Kabel-TV ingår i månadsavgiften, grundutbud från Tele2.

Byggnaden

Byggnadsfakta

Byggår
1942
Renoveringar

2006-2007 Stambyte
2018 Fönsterrenovering
2019 Takrenovering, OVK-besiktning
2020 Stamspolning

Planerade renoveringar

Renovering av elstammar planeras 2022-2023
Renovering av tvättstuga planeras 2024
Inga nya lån planeras för detta

Övrigt om uppvärmingen
Fjärrvärme samt självdrag

Parkeringsplatser

Föreningen upplåter 6 parkeringsplatser. Separat kö. Dessa kostar 800 kr/mån.

Uteplats

 • Balkong
 • I strålande västerläge ligger balkongen, här kan man njuta av eftermiddags- och kvällssolen. Från balkongen har man några sjöglimtar och plats finns för möblemang och krukor.

Föreningen

Brf Eknäsvägen 6

Brf Eknäsvägen 6 är en s.k. äkta bostadsrättsförening och bildades 2014, marken är friköpt. Föreningen består av 18 bostadslägenheter, 16 är upplåtna med bostadsrätt och 2 med hyresrätt, det finns även 2 lokaler som hyrs ut. Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig fram till 2048.

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningens källare finns tvättstuga som består av tre maskiner, torktumlare, mangel och torkrum.
Förråd, pannrum (som används som barnvagnsrum) cykelrum och två förråd som hyrs ut till två externa hyresgäster finns också i källarutrymmet.

Andelstal
4,559%
Andelstal insats
1584000

Närområdet

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad.

Kommunikationer

Bra kommunikationer och nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Kostnader

Månadssavgift
2 295 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
Avgiftsändringar
Avgiftshöjning med 2 % vid årsskiftet
Övrigt om vad som ingår
Kabeltv ingår i avgiften
Försäkringskostnad
125 kr/månad
Hushållsel
220 kr/månad
Totala driftskostnader
345 kr/månad
Överlåtelseavgift
1 190 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Personer i hushållet
1

Energideklaration

Energideklaration utförd
Fredag 15 nov 2013
Energistatus
Energideklaration är utförd
Primärenergital
256 kWh/m²
Besiktningsman
Magnus Woren , Svenska Besiktningar AB

Inteckningar & panter

Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Övrigt

Gemensamt ansvar för gräsklippning och snöröjning. Ett schema sätts upp och man väljer själv vilken vecka man vill ansvara för. Två gemensamma städdagar per år med gemensam grillning och fika.

Budgivning pågår

Senaste bud 2 910 000 kr

Bostadsrätt / Kungsholmen-Stora Essingen

Eknäsvägen 6 C, Stockholm

Fakta

Pris
2 495 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
2 295 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV

Typ
Bostadsrätt
Rum
2
Boyta
36 m2 (Mätning)
Våning
2 av 3
Hiss
Nej
Byggår
1942

Ansvarig Mäklare

Kontakta oss Kostnadsfri försäljningsvärdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Visningar

  Ring för information om visning

  Budgivning

  Senaste bud 2 910 000 kr

  BudgivareBud
  22 910 000 kr
  12 900 000 kr
  22 880 000 kr
  12 870 000 kr
  22 860 000 kr
  12 850 000 kr
  22 830 000 kr
  12 810 000 kr
  22 800 000 kr
  12 790 000 kr
  22 780 000 kr
  12 770 000 kr
  22 760 000 kr
  12 750 000 kr
  22 740 000 kr
  12 730 000 kr
  22 710 000 kr
  12 700 000 kr

  Alla bilder

  1ans buss stannar vid Essingetorget

  Blomsteraffär på Badstrandsvägen

  Brygga vid Essingeviken

  Oxhålsbadet

  Kvällssol på bryggorna

  Lärarbryggan ligger ett stenkast från lägenheten

  På Stora Essingen finns flera badmöjligheter

  Ta båt till CityDrottningholm från Värdshusbryggan

  Planlösning

  Karta

  Vi försäljningsvärderar er bostad kostnadsfritt

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!