Bostadsrätt / Kungsholmen- Stora Essingen

Junohällsvägen 8, Stockholm

Underbar 2:a med hörnläge & tillgång till trädgård! Obelånad Brf & låg avgift!

Välkommen till en härlig hörnlägenhet i mycket fint skick! Här bor man villaliknande i en mindre fastighet med stor trädgård. Lägenheten är renoverad och omdisponerad till en effektiv 2:a med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Köket är trivsamt och det finns diskmaskin. Den öppna planlösningen samt att det är högt i tak ger ljus och rymd. Här finns två fönster och gott om plats för stort matbord och soffgrupp . Sovrummet är lagom stort med plats för en bred säng, här finns också ingången till en walk-in-closet som ger utmärkt förvaring. Väggarna är genomgående ljusa och på golvet ligger ett nyslipat originalgolv av furu. Istället för balkong har man tillgång till flera uteplatser med grillmöjligheter och strax nedanför huset finns Mälaren med badmöjligheter. Närmsta platsen för ett dopp är endast ca 100 meter.
Trevlig förening med god ekonomi, idag är föreningen skuldfri, fastigheten renoverad och välskött.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg. Varmt välkommen att boka tid för visning!

Fakta

Pris
2 450 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
1 914 kr/månad. I månadsavgiften ingår:
 • Värme
 • Vatten
Typ
Bostadsrätt
Rum
2
Boyta
33 m2 (Mätning)
Våning
2
Hiss
Nej
Byggår
1934

Rumsbeskrivning

  • Allmänt om bostaden
  • Trivsam lägenhet full av charm med tidstypiska detaljer och stora fönsterpartier som ger härligt ljusinsläpp. Härligt välplanerad mini 2:a med ett rymligt vardagsrum i öppen planlösning mot köket med plats för både soffgrupp och matbord, separat sovrum samt ett snyggt renoverat och effektivt kök. Fräscht, helkaklat badrum med takdusch och glasdörrar. Förvaringsmöjligheter i en klädkammare som nås via sovrummet. Här är stora sociala ytor, genomgående ljusa väggar, trägolv och fint skick. Tillgång till föreningens gemensamma trädgård som är mycket välskött och härligt grönskande. På gården finns två uteplatser som sommartid möbleras med utemöbler samt grill.
  • Vardagsrum
  • Ljust vardagsrum i bra storlek med öppna, sociala ytor samt plats för både soffgrupp och matbord, två fönsterpartier ger mycket fint ljusinsläpp. Väggarna är målade i en behaglig ljust grå nyans och på golvet ligger ett vitlaserat furugolv i original.
  • Kök
  • Välutrustat och stilrent kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Förvaring gömmer sig bakom vita, släta skåpluckor. Vitt kakel sitter som stänkskydd ovan arbetsbänkar av trä. Väggarna är målade i en ljus nyans och på golvet ligger ett trägolv i original. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, gasspis, ugn, spisfläkt samt integrerad diskmaskin.
  • Sovrum
  • Sovrummet ligger med lugnt och ostört läge mot gårdssidan av fastigheten. Väggarna är målade i en ljus nyans och på golvet ligger samma ljusa trägolv golv som i övriga lägenheten. Här finns plats för en bred säng. Förvaring i en klädkammare. Här finns även plats för ett mindre skrivbord om så önskas.
  • Badrum
  • Fräscht, helkaklat badrum med ljust kakel som klär väggarna, på golvet ligger ett ljusgrått klinkergolv. Här finns WC, tvättställ med kommod, badrumsskåp med spegeldörrar, takdusch med invikningsbara glasväggar samt handdukstork.
  • Hall
  • Hallen är lagom stor och tar inga onödiga utrymmen i anspråk. Här finns plats för avhängning av ytterkläder samt skor. På golvet ligger, liksom i övriga lägenheten, ett vitlaserat trägolv och väggarna är ljusa. Från hallen når man vardagsrummet, köket och badrummet.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
77
Lägenhetsnummer LM
1101
Boyta
33 m2 (Mätning)
Antal sovrum
1
Våning
2
TV/Internet
Fiber finns installerat.

Byggnaden

Byggnadsfakta

Byggår
1934
Renoveringar

2019 Ny energideklaration
2019 Tvättstugan renoverades
2017 Installation av fiber till samtliga lägenheter
2017 OVK godkänd
2015 Översyn av tak, reparation av takpannor
2012 Renovering av golv i tvättstuga
2011 Dränering samt stenläggning av gångar
2011 Råyta i souterrängplan såldes, bostadsytan ökades och nya lägenheter tillkom
2010 Stambyte av VA-stammar
2009 Installation av bergvärme

Övrigt om uppvärmingen
Bergvärme Självdrag

Brf Ångtvätten bildades 2008 och är skatteklassad som en äkta förening. Föreningen innehar tomträtten till Stockholm Tvättkorgen 1 som består av en fastighet med 13 lägenheter, samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har en stor trädgård med flera uteplatser. Ekonomin är mycket god, samtliga lån amorteras bort i början av juni 2021.

Parkeringsplatser

Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/månad.

Uteplats

 • Uteplats
 • Föreningen har två gemensamma uteplatser som sommartid möbleras med utemöbler och grill.

Föreningen

Brf Ångtvätten

Brf Ångtvätten bildades 2008 och är en äkta förening med god ekonomi och låga månadsavgifter. Föreningen består av 1 bostadshus innehållande 13 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Marken innehas med tomträtt.

Avgiftsändringar

Inga avgiftsändringar är beslutade

Andelstal
6,0404
Andelstal avgift
6,04

Närområdet

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad.

Kommunikationer

Bra kommunikationer och nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Kostnader

Månadssavgift
1 914 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
Avgiftsändringar
Inga avgiftsändringar är beslutade
Övrigt om driftskostnaden
Observerat att driftskostnaderna bygger på säljarens uppgifter och förbrukning varför dessa kan variera beroende på försäkringsbelopp och elförbrukning.
Överlåtelseavgift
1 190 kr (Betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
476 kr

Energideklaration

Energideklaration utförd
Måndag 24 jun 2019
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
E
Energiprestanda
95 kWh/m²
Primärenergital
152 kWh/m²
Besiktningsman
Erik Olofsson Augustsson, E+ Energi och Byggfysik AB

Inteckningar & panter

Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Övrigt

Till lägenheten hör två förråd, ett stort vindsförråd och ett källarförråd.
Gemensam tvättstuga finns i källaren.
Gemensam trädgård med flera uteplatser och grillmöjligheter.

Bostadsrätt / Kungsholmen- Stora Essingen

Junohällsvägen 8, Stockholm

Fakta

Pris
2 450 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
1 914 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten

Typ
Bostadsrätt
Rum
2
Boyta
33 m2 (Mätning)
Våning
2
Hiss
Nej
Byggår
1934

Ansvarig Mäklare

Extra kontaktperson

Kontakta oss Kostnadsfri försäljningsvärdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Alla bilder

Lärarbryggan finns på kort gångavstånd

Här finns kommunikationer med både tvärbana och buss

Brygga vid Essingeviken

Blomsteraffär på Badstrandsvägen

Allmänna badplatsen, Oxhålet, finns på kort gångavstånd

Planlösning

Karta

Vi försäljningsvärderar er bostad kostnadsfritt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!