Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Skogsmarksvägen 14, Stockholm

Toppskick - välplanerad 2:a med stor & solig uteplats! Säljs på uppdrag av föreningen!

ACCEPTERAT PRIS! Underbart välplanerad och trivsam och lägenhet i absolut toppskick. Bli den första att flytta in i en nyproducerad lägenhet som säljs på uppdrag av föreningen! Här bor man med otroligt lugnt läge med fönster mot föreningens innergård, den stora uteplatsen ligger med soligt söderläge. Köket är stilrent och fullt maskinellt utrustat. Badrummet rymligt och helkaklat med golvvärme och förberett för tvättmaskin. Färgsättningen är ljus och ett enhetligt parkettgolv flyter genom lägenheten. Lägenheten ligger lättillgängligt utan trappor, hiss finns i huset. Fastigheten är belägen på en lugn återvändsgata utan genomfartstrafik, på öns västra sida. Strax nedanför huset finns badmöjligheter och härliga strandpromenader, på kort gångavstånd finns småbåtshamn, tvärbana, 1:ans buss samt allmän service.
Föreningen har 2 nyproducerade lägenheter att sälja, färdigställda 2018. Av de 9 nya lägenheterna är 7 sålda. Efter försäljningen av alla lägenheter kommer föreningen att vara skuldfri och ha flera miljoner i kassan.
Varmt välkommen på visning!

Fakta

Pris
3 300 000 kr (Accepterat pris)
Månadsavgift
2 865 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
Typ
Bostadsrätt
Rum
2
Boyta
54 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Hiss
Ja
Byggår
1963

Rumsbeskrivning

  • Allmänt om bostaden
  • Lägenheten är nyproducerad 2018. Alla ytskikt och maskiner är nya. Elen omdragen och det finns gott om eluttag. Planlösningen är fantastiskt bra samt det finns gott om förvaringsutrymmen.
  • Vardagsrum
  • Luftigt vardagsrum med parkettgolv, väggarna är målade i en behaglig, ljust grå nyans. Den öppna planlösningen mot köket bidrar till fin rymd. Här finns utgången till altanen som ligger med soligt söderläge mot föreningens innergård. Gården planeras att iordningställas till en grön och lummig oas.
  • Kök
  • Stilrent kök med vita släta luckor, fullt maskinellt utrustat och gott om förvaringsskåp. Bra arbetsytor på bänkskivor av komposit. Vitt kakel sitter som stänkskydd och gott om förvaring finns bakom vit köksinredning. Öppen planlösning mot vardagsrummet ger ljus och rymd. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, diskmaskin, mikrovågsugn samt kyl och frys.
  • Sovrum
  • Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Lugnt läge mot föreningens bilfria innergård. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans och på golvet ligger ett parkettgolv. Längs ena väggen sträcker sig en generös garderob med skjutdörrar, inredd med Elfa-hyllsystem.
  • Badrum
  • Helkaklat badrum, vitt kakel klär väggarna och på golvet ligger ett ljust klinkergolv med golvvärme. Här finns wc, badrumsskåp med spegeldörrar, tvättställ med kommod, handdukstork, dusch med invikningsbara glasdörrar och infällda spotlights i taket. Förberett för tvättmaskin.
  • Hall
  • Yteffektiv hall med hatthylla för avhängning av ytterkläder samt två garderober. På golvet ligger ett praktiskt och tåligt klinkergolv. Väggarna är enhetligt målade i samma ljusgrå nyans som övriga lägenheten.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
107
Lägenhetsnummer LM
1004
Boyta
54 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Antal sovrum
1
Internet
I fastigheten finns kabel-tv och bredband från Telia. Det är internet, telefoni samt TV genom samma uttag i lägenheten. Detta betyder att varje medlem själv kan välja vilken hastighet (och kostnad) de önskar ha på sitt internet och vilket TV-utbud de önskar. Se telia.se för ytterligare information

Byggnaden

Byggnadsfakta

Byggår
1963
Renoveringar

Badrumsstammar bytta 1986 och delvis 2009
Köksstammar bytta 1986 och delvis 2009
Elstigare bytta 1986 och 2009
Tvättstugan renoverades 2009
Taket renoverades 2009
Fasaden renoverades 2009
Mestadelen av fönstren är från 1963 och några byttes vid ombyggnaden år 2009
Åren 2009-2010 utfördes en omfattande renovering och de 30 ursprungliga lägenheterna byggdes om
2017-2018 renoverades föreningens lokaler till 9 nyproducerade lägenheter

Planerade renoveringar

Installation av bergvärme.
Ombyggnad av innergården buskar, träd och uteplatser planeras.

Övrigt om uppvärmingen
Fjärrvärme

Parkeringsplatser

Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/m.
Föreningen har 12 parkeringsplatser som uthyrs för 675 kr/mån, kösystem.

Uteplats

 • Uteplats
 • Istället för balkong har man en generös uteplats med lugnt och soligt läge mot föreningens innergård.

Föreningen

Brf Essingeutsikten 23

Brf Essingeutsikten 23 förvärvade fastigheten år 2008 och består av 39 bostadslägenheter. Av dessa är 37 upplåtna med bostadsrätt, 2 lägenheter ägs av föreningen och är under försäljning. Dessa lägenheter är nyproducerade och beräknad inflytt är under 2018/2019. Den totala boytan ökas från ca 1950 kvm till totalt ca 2950 kvm i och med ombyggnaden av de tidigare lokalytorna. Försäljningen av de nya lägenheterna kommer att göra föreningen skuldfri. Fastigheten byggdes år 1962 med ombyggnadsår 2009, marken är upplåten av Stockholms Stad med tomträtt från 1963. Föreningens fastighet består av en hög del om 6 våningar och en lägre del med endast två våningar, adresserna är Essingestråket 44 samt Skogsmarksvägen 1 4 & 16. I samband med ombildningen 2009/2010 utfördes en stor ombyggnad/renovering då fastigheten byggdes om till bostäder, samtliga lägenheter totalrenoverades. Lokalytan hyrdes ut och det är nu denna yta som byggts om till 9 nya bostadslägenheter. Föreningen har betalat av alla lån för ombyggnaden samt minskat lånen med 10 Mkr och ytterligare amorteringar kommer att ske när försäljningen av alla lägenheter är klar. Samtliga lån kommer att lösas undan och dessutom kommer föreningen att ha några miljoner i kassan. Försäljningen kommer förutom en betydande försäljningsintäkt även ge ökade månadsintäkter från de 9 nya lägenheterna med ca 800-900 kvm bostadsyta.

Övriga utrymmen i föreningen

Till lägenheten hör ett förråd.
Tillgång till gemensam tvättstuga samt cykel- och barnvagnsförråd.
Den gemensamma gården kommer att iordningsställas och ge föreningens medlemmar en grön oas med planteringar och sittgrupper.

Andelstal
0,0197
Andelstal insats
1,97
Andelstal avgift
1,97

Närområdet

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Vid årsskiftet 2016/2017 infördes boendeparkering på ön, 500 kr/månad, det är nu lätt att hitta en p-plats på gatan.

Kommunikationer

Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Essingetorget. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stomlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, b l a till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Kostnader

Månadssavgift
2 865 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
Övrigt om driftskostnaden
Bostaden är nyproducerad varför inga driftskostnader finns att tillgå.
Pantsättningsavgift
455 kr

Energideklaration

Energideklaration utförd
Tisdag 27 jan 2009
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiprestanda
206 kWh/m²

Inteckningar & panter

Pantsättning
Bostaden är inte pantsatt

Övrigt

Säkerhetsdörr är installerad till lägenheten.
Föreningen har 12 parkeringsplatser. Kostnad för p-plats är 675 kr/mån, kösystem finns.
Städning av trapphus utförs av entreprenör.
I soprummet finns återvinningsinsamling för glas, tidningar och pappersförpackningar.
Föreningens innergård planeras iordningställas 2019.
Till lägenheten hör ett förråd.
Tillgång till gemensam tvättstuga.

Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Skogsmarksvägen 14, Stockholm

Fakta

Pris
3 300 000 kr (Accepterat pris)
Månadsavgift
2 865 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten

Typ
Bostadsrätt
Rum
2
Boyta
54 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Hiss
Ja
Byggår
1963

Ansvarig Mäklare

Kontakta oss Kostnadsfri försäljningsvärdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Visningar

  Ring för information om visning

  Alla bilder

  Trivsam & rymlig 2:a med uteplats!

  Stor uteplats i soligt söderläge!

  Uteplatsen ligger med lugnt läge mot föreningens gård

  Rymligt vardagsrum med utgång till uteplats

  Ljusa väggar och parkettgolv

  Öppen planlösning mellan kök & vardagsrum

  Snyggt kök, nytt 2018!

  Kök med spis, spisfläkt, diskmaskin & mikrovågsugn, nytt & oanvänt!

  Kök med gott om förvaring

  Här finns gott om plats för möblemang

  Rymligt sovrum med lugnt läge!

  Ljusa väggar & parkettgolv

  Här ser man från sovrum mot vardagsrum

  Uteplatsen är mycket rymlig!

  Uteplats med söderläge

  Fräscht & stilrent badrum!

  Vitt kakel och ljust klinkergolv med golvvärme

  Tvättställ med kommod & spegelskåp

  Hall med klinkergolv och garderobsförvaring

  Promenadväg utanför huset ner mot vattnet

  1:ans buss stannar vid Essingetorget

  Blomsteraffär på Badstrandsvägen

  Allmänna badplatsen, Oxhålet, finns på kort gångavstånd

  En av Oxhålsbadets badbryggor

  Ta båt till City/Drottningholm från Värdshusbryggan

  På Stora Essingen finns flera badmöjligheter

  Här finns kommunikationer med både tvärbana och buss

  Planlösning

  Planlösning

  Karta

  Vi försäljningsvärderar er bostad kostnadsfritt

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!