Bostadsrätt / Bromma - Ulvsunda/Johannesfred

Granbacken 2, högst upp, Bromma

Nyrenoverad gavellägenhet högst upp i huset med balkong! Fritt läge & sjöutsikt!

Härligt trivsam, nyrenoverad och utmärkt planerad gavellägenhet belägen högst upp i huset med fönster i tre väderstreck samt balkong! Högt och fritt läge med sjöutsikt över Lillsjön. Det luftiga vardagsrummet med utgång till balkong ligger med hörnläge och har fönster i två väderstreck. Här finns också två riktigt bra sovrum, båda med insynsfritt läge och utsikt över trädtoppar och sjöutsikt. Köket är ljust med nylackade skåpluckor, har bevarade originalskåp och det finns plats för ett köksbord. Fräscht, helkaklat badrum med fönster. Här finns flera garderober och en klädkammare i anslutning till hallen som ger utmärkt förvaring. Många charmiga detaljer från byggnadsåret såsom fönsterbänkar av marmor & skön takhöjd. Skicket är mycket fint, alla väggar, tak och snickerier är nymålade. Originalgolvet i vardagsrummet av ekparkett är nyslipat, sovrummen samt kök och hall har nyanlagda parkettgolv av ek. Samtliga blandare har bytts ut och det är förberett för diskmaskin i köket.
Stabil och välskött Brf med god ekonomi, fastigheterna är stambytta och väl underhållna.
Här bor du med närhet till stan, grönområden och underbara promenadstråk. Goda kommunikationer med tvärbana och buss.

Ulvsunda som är en del av Bromma stadsdelsområde är ett populärt och trivsamt bostadsområde med närhet till både natur och promenadstråk. Tvärbanan tar dig till Alvik och tunnelbanans gröna linje och du befinner dig snabbt i city. I närområdet finns koloniområde, Lillsjön med utegym, lekplats, stall för den hästintresserade, simhall och träningscenter. Bromma golfklubb ligger på promenadavstånd från lägenheten. Vid Brommaplan finns ett stort utbud allmän service såsom matbutiker, apotek, restauranger, bibliotek m.m. Köpcentret Bromma Blocks, som har ett brett utbud av butiker och restauranger, ligger intill Bromma Flygplats och finns på cykel/gångavstånd. På gångavstånd finns också Citygross, Bahaus, apotek samt Ö&B.
Här finns goda kommunikationer med buss och tvärbana som tar dig till den gröna linjen tunnelbana vid Alvik, Stora Mossen eller Brommaplan. Tvärbanans linjesträckning går från Sickla/Hammarby Sjöstad, passerar Globen, Årstaberg med pendeltåg, Liljeholmen med T-banans röda linje och vidare förbi Sundbyberg och Solna. Ny sträckning av tvärbanan kommer att gå till Kista
Kort sagt så bor man nära naturen med goda kommunikationer och med närhet till Stockholms innerstad.

Fakta

Pris
2 895 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
4 572 kr/månad. I månadsavgiften ingår:
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
Typ
Bostadsrätt
Rum
3
Boyta
62 m2 (Mätning)
Våning
3 av 3
Hiss
Nej
Byggår
1939

Rumsbeskrivning

  • Allmänt om bostaden
  • Lägenheten ligger med högt gavelläge och har fönster i tre väderstreck, ogenerat och fritt från insyn. Underbart välplanerat där varje kvadratmeter tagits tillvara. Vardagsrummet är luftigt, det finns två bra sovrum, effektivt kök, badrum med fönster, bra storlek på hallen samt en rymlig klädkammare. Här finns vackra funkisdetaljer och fönsterbänkar av marmor. Samtliga ytskikt är nyrenoverade, väggar, tak och snickerier är nymålade, golv är slipade och nylagda samt alla blandare är utbytta och eluttag/strömbrytare är nya.
  • Vardagsrum
  • Härligt vardagsrum med rymd och utgång till balkong. Hörnläget ger ljusinsläpp frå två väderstreck. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett vackert originalgolv av ekparkett. Rummet har en bra storlek och här ryms både soffgrupp och övrigt möblemang.
  • Kök
  • Charmigt kök med gott om skåp upp till full takhöjd vilket ger mycket god förvaring. Skåpluckorna är nylackade, ovan arbetsbänkarna sitter släta skivor av glas och originalskåp från byggnadsåret finns bevarade. Köket är utrustat med kyl/frys som är ca 5 år, spis, fläkt som är ny samt det är förberett för diskmaskin. Underbar utsikt från fönstret över trädtoppar och Lillsjön.
  • Sovrum
  • Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Ljusa väggar och på golvet ligger ett nylagt parkettgolv av ek. Högt insynsfritt läge med utsikt, samma fina utsikt som i köket. Längs ena väggen finns garderober.
  • Sovrum
  • Rummet som har en bra storlek passar utmärkt som barnrum, arbetsrum alternativt gästrum. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett nylagt parkettgolv av ek. Garderober finns till höger när man kommer in i rummet.
  • Klädkammare
  • Rymlig klädkammare finns i anslutning till hallen. Utmärkt förvaringsutrymme med hyllor och hängare för kläder.
  • Badrum
  • Fräscht. helkaklat badrum med fönster. Väggarna är klädda med vitt kakel och på golvet ligger ett klinkergolv. Tvättställ, kommod, blandare vid tvättställ och dusch har bytts ut och är nya liksom handdukstorken som även den är ny. Badrummet är utrustat med wc, tvättställ med kommod, spegel, handdukstork och badkar.
  • Hall
  • Hallen är effektiv och lagom stor. Här finns en hatthylla i original med plats för att hänga av ytterkläder. Väggarna är nymålade och ljusa, på golvet ligger ett nyinlagt parkettgolv av ek. Säkerhetsdörr är installerad till lägenheten.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
114
Lägenhetsnummer LM
1302
Boyta
62 m2 (Mätning)
Antal sovrum
2
Våning
3 av 3
TV/Internet
Kabel-TV via Tele2 (f.d. ComHem), grundutbud ingår i månadsavgiften. Tele2 ger även möjlighet till bredband via kabel-TV-nätet mot särskild avgift med hastighet upp till1000/1000 MB.

Byggnaden

Byggnadsfakta

Byggår
1939
Renoveringar

1993 Stammar samt elstigare byttes
1993 Renovering av tak, fasad och trapphus
2002 Säkerhetsdörrar installerades
2002 Fjärrvärme installerades
2014 Fönsterbyte, samtliga fönster byttes ut
2014 Nytt portlåssystem med koder och brickor
2016 Renovering av tvättstugor på Tallbacksvägen
2019 Fasadrenovering av tre fastigheter på Tallbacksvägen
2020 Nya sopkärl i stora delar av föreningen, grundlig besiktning av samtliga fastigheter

Planerade renoveringar

Föreningen har en underhållsplan för att sköta om fastigheterna och hålla dem i gott skick. Fn inga större renoveringar aktuella.

Parkeringsplatser

Boendeparkering på gatan, 300 kr/mån.

Uteplats

 • Balkong
 • Balkong är belägen på husets gavel med högt och fritt läge. Utanför balkongräcket finns ett körsbärsträd och ett päronträd som blommar vackert på våren och ger frukt varje höst.

Föreningen

Brf Förmannen

Brf Förmannen bildades 1år 1940 och består av 223 lägenheter fördelade på 37 portar i 16 huskroppar med följande adresser: Björkbacksvägen 10-50, Granbacken 2-18, Tallbacksvägen 3-13, Lindstigen 1-7 . Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening och innehar med tomträtt fastigheterna Lindaren 2-3, Avläsaren 3-9, Svarvaren 2 och Förmannen 2-7. Nytt avtal för tomträtterna förhandlades 2019 och gäller i 10 år.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har två bastu som får nyttjas av medlemmarna på Tallbacksvägen 3-5 samt Björkbacksvägen 16-18.
En övernattnings/festlokal på 40 kvm finns i föreningen. Lokalen kostar 300 kr per dygn för övernattning, för fester är priset 300 kr.
I föreningen finns 7 st tvättstugor som bokas via låskolvar.
På Granbacken två finns ett grovsoprum där plast, papp, metall och glas kan kastas.

Andelstal
0,49468%
Andelstal avgift
0,49468 %

Närområdet

Ulvsunda som är en del av Bromma stadsdelsområde är ett populärt och trivsamt bostadsområde med närhet till både natur och promenadstråk. En kort resa med tvärbanan som finns alldeles intill eller med tunnelbanans gröna linje på kort gångavstånd och du befinner dig i city. I närområdet finns koloniområde, Lillsjön och lekplats. Bromma golfklubb ligger på promanadavstånd från lägenheten. Vid Brommaplan finns ett stort utbud allmän service såsom matbutiker, apotek, restauranger, bibliotek m.m. I Abrahamsberg finns matbutik, restauranger och fik. Köpcentret Bromma Blocks, som har ett brett utbud av butiker och restauranger, ligger intill Bromma Flygplats och finns på cykel/gångavstånd. På kort avstånd finns City Gross med apotek, Bauhaus och Leos Lekland.

Kommunikationer

Närmaste tunnelbanestation är Stora Mossen (cirka 10-15 minuters gångavstånd). Stora Mossen är även närmaste nattbusshållplats. Vid Norrbyvägen finns busshållplatsen med samma namn. Där stannar bussarna 110, 112, 155, 176, 177 och 509. Alla bussar utom 110 och 112 går från/till Brommaplan (176 och 177, många avgångar även till Mälaröarna och Skärvik). 155 går i andra riktningen via Rissne till Kista centrum. 176 och 177 går via Solna centrum (T-bana) och Solna station (pendeltåg) till Mörby station. 509 går via Sundbyberg (T-bana och Pendeltåg) och Solna centrum (T-bana) och Solna station (Pendeltåg) till Djursholms torg. Buss 110 och 112 går till/från Alvik där de ansluter till T-bana, Tvärbanan och Nockebybanan. I andra riktningen går de till Bromma Flygplats respektive Spånga station. Tvärbanan finns på kort gångavstånd och går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen, Alvik och Johannesfred, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Kostnader

Månadssavgift
4 572 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
Avgiftsändringar
Avgiftshöjning är inte aktuell, senaste höjningen skedde 2015.
Försäkringskostnad
200 kr/månad
Hushållsel
220 kr/månad
Totala driftskostnader
420 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
Observera att driftskostnaderna är schablonmässiga och varierar beroende på förbrukning och försäkringsbelopp.
Överlåtelseavgift
1 190 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr

Energideklaration

Energideklaration utförd
Söndag 1 mar 2020
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
G
Energiprestanda
213 kWh/m²
Primärenergital
216 kWh/m²

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd

Bostadsrätt / Bromma - Ulvsunda/Johannesfred

Granbacken 2, högst upp, Bromma

Fakta

Pris
2 895 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
4 572 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV

Typ
Bostadsrätt
Rum
3
Boyta
62 m2 (Mätning)
Våning
3 av 3
Hiss
Nej
Byggår
1939

Ansvarig Mäklare

Extra kontaktperson

Kontakta oss Kostnadsfri försäljningsvärdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Visningar

 • Söndag 24 okt 15:30 - 16:15

  Varmt välkommen på visning!

Budgivning

Budgivning pågår, kontakta mäklaren för info

Alla bilder

Planlösning

Planlösning

Karta

Vi försäljningsvärderar er bostad kostnadsfritt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!