Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Badstrandsvägen 8, 1 tr, Stockholm

Fantastisk lägenhet med villakänsla på eget våningsplan - två soliga balkonger & öppen spis!

Unik lägenhet i fint skick med rymd på eget våningsplan med två soliga balkonger och fungerande öppen spis. Tack vare många fönster i alla väderstreck får man ett fantastiskt ljusinsläpp och villakänsla! Balkongerna i sydväst och västerläge ger sol från förmiddag till sen kväll. Högt fritt läge utan insyn med perfekt planlösning! Stort rymligt vardagsrum i vinkel mot trivsam matsalsdel. Tre riktigt bra sovrum med lugnt och tyst läge. Stilrent platsbyggt kök, med vita luckor, från 2017 av hög kvalitet samt plats för matbord. Från köksfönster har man utsikt mot Kungsholmen - Fredhäll och Marieberg. Vackra grönskande omgivningar och viss sjöutsikt från ett av sovrummen samt från den stora balkongen. Tillgång till egen parkeringsplats samt gemensam trädgård med fruktträd. Utmärkta kommunikationer med buss och tvärbana inom någon minuts gångavstånd. Här bor man ett stenkast från badplats, skola och allmän service. Stora Essingen har småstadens kvalitéer mitt i storstaden.
Varmt välkommen på visning!

Fakta

Pris
7 295 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
4 440 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
En obligatorisk avgift om 379 kr/mån tillkommer för fiber.
Typ
Bostadsrätt
Rum
4
Boyta
100 m2 (Mätning)
Våning
2
Hiss
Nej
Byggår
1947

Rumsbeskrivning

  • Allmänt om bostaden
  • Underbar lägenhet på ett helt våningsplan med fönster i fyra väderstreck, som ger fantastisk ljusinsläpp och villakänsla. Här bor man med högt läge och två balkonger samt en fungerande öppen spis, omgiven av grönska och villaträdgårdar. Bra planlösning och fint skick, nyrenoverat platsbyggt kök 2017. Tre bra sovrum och ett rymligt vardagsrum med plats för matbord. Tillgång till gemensam trädgård. Fjärr- och vindstyrda markiser. Elen i lägenheten är omdragen 2004.
  • Vardagsrum
  • Rymligt vardagsrum med flera fönsterpartier i två väderstreck och härligt ljusinsläpp. Vackra fönsterbänkar av marmor och en pelare finns bevarade. Här finns plats för soffgrupp samt en matsalsavdelning i anslutning till köket. Ett vackert burspråk finns i anslutning till den sydvästvända balkongen. En fungerande öppen spis gör rummet komplett. Väggarna är målade i en ljust grå nyans och på golvet ligger ekparkett.
  • Kök
  • Stilrent, platsbyggt kök av hög kvalitet byggt 2017. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ekparkett. Gott om förvaring gömmer sig bakom vita skåpluckor i trä samt vitrinluckor, alla skåp och lådor har dämpad stängning. Här finns även ett inbyggt vinställ. Vitt kakel sitter som stänkskydd, arbetsbänkar i granit. Diskhon är trivsamt placerad vid fönstret, plats finns för matbord. Köket är utrustat med kyl/frys, induktionshäll, spisfläkt, kombinerad varmluftsugn/mikro samt diskmaskin, samtliga vitvaror är från 2017.
  • Sovrum 1
  • Stort sovrum, som idag används som barnrum men fungerar lika bra som föräldrasovrum, mot föreningens gård. Väggarna är målade i en ljus, rosa nyans, på golvet ligger ekparkett. Här finns ena utgången till balkong 2 samt viss sjöutsikt.
  • Sovrum 2
  • Sovrum 2 har ljusa väggar och ekparkett. Här finns fyra originalgarderober, plats för dubbelsäng samt den andra utgången till balkong 2.
  • Sovrum 3
  • Sovrum 3 används idag som gästrum/arbetsrum men fungerar lika bra som barnrum. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ekparkett. Här finns en dubbelgarderob som ingår i försäljningen.
  • Badrum
  • Helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Vitt kakel klär väggarna och på golvet ligger ett grått klinkergolv med golvvärme. Två stora fönster ger ljusinsläpp och vädringsmöjligheter. Här finns WC, badkar, tvättställ med kommod, badrumsskåp med spegeldörrar, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare.
  • Inre hall
  • Rymlig inre hall med en dubbelgarderob. Här är ljusa väggar och parkettgolv.
  • Hall
  • Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett parkettgolv. Här finns inbyggd originalgarderob och städskåp.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
5
Lägenhetsnummer LM
1101
Boyta
100 m2 (Mätning)
Antal sovrum
3
Våning
2
Internet
TV/internet via fiber. Föreningen har ett avtal via Telia, en avgift om 379 kr/mån obligatoriskt.

Byggnaden

Byggnadsfakta

Byggår
1947
Renoveringar

1996-1998 Omläggning av tak, nya takplåtar, hängrännor och stuprännor. Fasadputsning.
2006-2007 Ombyggnad av fastigheten med stambyten och nya elstigare i hela fastigheten, samt vissa fasadarbeten. Installation av bergvärmeanläggning. Konvertering av 3 st kontorslokaler/garage till 3 st moderna bostäder med installation av mekanisk frånluft samt nya lägenhetsförråd till dessa.
2010 Nya rörventiler och pumpar för vattentransport mellan föreningens båda hus installerades.
2011 Ommålning av samtliga fönster och balkong-/altandörrar genomfördes.
2012 Markstöd för förbättring i trädgården byggdes.
2014 Nya säkerhetsdörrar i 8:an installerades. Nytt avloppsrör för dagvatten installerades vid 6:an.
2015 Samtliga balkonger renoverades med nya rostskydd, målning samt putsning av undersidor. Nya cirkulationspumpar kopplade till bergvärmepannan installerades.
2016 Porten till 6:an renoverades. Kodlås installerades på 8:ans port.
2017 Ny belysningsstolpe samt fasadbelysningar installerades. Färskvattenledningen in till mätaren byttes ut. Bredbandsfiber drogs in i fastigheten.
2018 Porten till 8:an renoverades.

Övrigt om uppvärmingen
Uppvärmning sker genom bergvärme med tillskott av el vid behov.

Parkeringsplatser

Föreningen har 9 parkeringsplatser för uthyrning, 500 kr/mån. 6 platser är f.n. uthyrda. Tillgängliga p-platser finns, ingen kö!

Uteplats

 • Balkong 1
 • Balkong i soligt sydvästläge med sol hela dagen och kvällen!
 • Balkong 2
 • Stor balkong om ca 6,5 kvm i rakt västerläge med eftermiddags- och kvällssol!
 • Gemensam trädgård
 • Tillgång till grönskande trädgård med gräsytor och gemensam uteplats med grillmöjligheter.

Föreningen

Brf Tvättbrädan 13

Brf Tvättbrädan 13 förvärvade fastigheten 2006 och består av två bostadshus med adresserna Badstrandsvägen 6 och 8 i Stockholm, marken är friköpt. Bostadsrättsföreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 6 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt och en total bostadsarea om 575 kvm. En lokal upplåts med hyresrätt, total lokalarea är 98 kvm. Den friköpta tomten har en markarea om 1 200 kvm. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Trygg-Hansa. Bredbandsfiber finns indraget och installerat i samtliga lägenheter och lokal. Välskött förening med god ekonomi. Fastigheten och dess byggnader har genomgripande renoverats 1996-1998 och 2006-2007. Underhållsplan finns t o m 2028.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en gemensam trädgård med syrénbuskar och äppelträd.
Till lägenheten hör två vindsförråd, ett mycket stort och ett något mindre.
Föreningen har ett gemensamt barnvagnsförråd/cykelförvaring i ett separat hus på gården, cykelställ finns.

Andelstal
17,17

Närområdet

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Vid årsskiftet 2016/2017 infördes boendeparkering på ön, 500 kr/månad, det är nu lätt att hitta en p-plats på gatan.

Kommunikationer

Bra kommunikationer och nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stomlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl. a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Kostnader

Månadssavgift
4 440 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
En obligatorisk avgift om 379 kr/mån tillkommer för fiber.
Avgiftsändringar
Ingen avgiftsändring aktuell 2019-04-26.
Försäkringskostnad
201 kr/månad
Hushållsel
280 kr/månad
Totala driftskostnader
481 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
Observera att driftskostnaderna grundar sig på säljarens förbrukning/försäkringsbelopp och kan därför variera.
Personer i hushållet
4

Energideklaration

Kommentar till energideklarationen
Energideklarationen utfördes år 2009, fastigheten har låg enegriförbrukning, 63 kWh/m², ny deklaration är på gång.

Inteckningar & panter

Pantsättning
Bostaden är pantsatt
Pantsättningen kontrollerades
2019-04-26

Övrigt

Föreningen sköter gemensamt skötsel av trädgård inkl. gräsklippning efter schema under sommarhalvåret, samt snöskottning och halkbekämpning under vintern

Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Badstrandsvägen 8, 1 tr, Stockholm

Fakta

Pris
7 295 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
4 440 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten

En obligatorisk avgift om 379 kr/mån tillkommer för fiber.

Typ
Bostadsrätt
Rum
4
Boyta
100 m2 (Mätning)
Våning
2
Hiss
Nej
Byggår
1947

Ansvarig Mäklare

Kontakta oss Kostnadsfri försäljningsvärdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Visningar

  Ring för information om visning

  Budgivning

  Budgivning pågår, kontakta mäklaren för info

  Alla bilder

  Välkommen till en lägenhet med 2 balkonger & fungerande öppen spis i ett helt plan!

  Balkong 2 i västerläge med eftermiddags och kvällssol

  Fungerande öppen spis

  Rymligt vardagsrum

  Stora fönsterpartier ger härligt ljusinsläpp

  Balkong 1 i syd/västläge med sol från morgon till kväll

  Vackert burspråk

  Sett mot matplats

  Ljusinsläpp från flera fönsterpartier

  Trevlig matsalsdel i vardagsrum

  Platsbyggt kök 2017

  Diskho trivsamt placerad vid fönstret

  Vita skåpluckor, arbetsbänkar i granit

  Plats för matbord

  Platsbyggt vitrinskåp och vinställ

  Sovrum 1, används idag som barnrum

  Utgång till balkong 2

  Viss sjöutsikt från balkong 2 och sovrum 1

  Balkong 2 med viss sjöutsikt

  Utsikt från balkong 2

  Sovrum 2

  Bra förvaring i fyra originalgarderober

  Sovrum 3

  Helkaklat badrum med tvättmaskin & torktumlare

  Här finns badkar

  Sett mot kök & vardagsrum

  Vita väggar & parkettgolv

  Ljus, rymlig hall

  Föreningens trädgård

  Fasadbild, lägenheten består av hela övre planet, p-plats finns att hyra!

  Här finns kommunikationer med både tvärbana och buss ett stenkast ifrån lägenheten

  Allmänna badplatsen, Oxhålet, finns på kort gångavstånd

  En av Oxhålsbadets badbryggor

  Blomsteraffär på Badstrandsvägen

  Kvällssol på bryggorna

  På Stora Essingen finns flera badmöjligheter

  Ta båt till City/Drottningholm från Värdshusbryggan

  Planlösning

  Planlösning

  8394283_1-312-5_2D_web

  Karta

  Vi försäljningsvärderar er bostad kostnadsfritt

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!