Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Norrskogsvägen 9, 1 tr, Stockholm

Ljus och härlig gavellägenhet med balkong & utsikt! Villaliknande boende med trädgård!

Eftertraktad 4:a belägen i trivsamma villakvarter. Härligt välplanerad lägenhet i fint skick med både balkong och tillgång till trädgård! Fint ljusinsläpp med fönster i tre väderstreck samt högt i tak ger lägenheten extra rymd. Renoverat kök 2018 och fräscht, stambytt badrum. Färgsättningen är genomgående ljus med nymålade väggar 2018-2019 och här finns många vackra golv av fiskbensmönstrad ekparkett. Vardagsrummet ligger med hörnläge och ligger i fil mot matrummet som lika väl kan användas som sovrum. Från balkongen har kan man skymta stadshuset, Västerbron och man har några sjöglimtar och kan skymta Riddarfjärden. Fastigheten är ett mindre flerfamiljshus vilket ger ett villaliknande boende med trädgård och uteplats. Goda förvaringsmöjligheter både i lägenheten med bl.a. en "walk in closet" samt i flera förråd som tillhör lägenheten. Renoverad, stambytt fastighet och välskött förening. Barnvänligt med Vängåvans parklek runt knuten. På kort gångavstånd finns också bad, småbåtshamn, tvärbana, 1:ans buss samt allmän service. Möjlighet att överta p-plats med elstolpe för 200 kr/m!
Varmt välkommen att kontakta Kerstin Wallin kerstin@wallinco.se / 0763 277 300 för visning!

Fakta

Pris
4 995 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
3 671 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Internet.
Typ
Bostadsrätt
Rum
4
Boyta
69 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Hiss
Nej
Byggår
1937

Rumsbeskrivning

  • Allmänt om bostaden
  • Fantastiskt välplanerad och trevlig gavellägenhet med fönster i tre väderstreck. Belägen på en trappa, högst upp i huset. Genomgående ljus färgsättning, vackra parkettgolv av ek samt bra förvaringsmöjligheter. Nymålade väggar och stilrent, renoverat kök 2018-2019. Ljus och rymd med möjlighet till 3 sovrum. Fritt läge utan direkt insyn!
  • Vardagsrum
  • Vardagsrummet ligger med hörnläge och man har utsikt över hustak och villaträdgårdar. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett vackert parkettgolv av fiskbensmönstrad ek. Fönster i två väderstreck bidrar till både fint ljusinsläpp och rymd. Möjligeht finns att använda som ett rymligt sovrum om behov av flera sovrum finns.
  • Matrum alt Vardagsrum
  • Matrummet ligger i fil mot vardagsrummet. Här finns utgången till balkongen med sjöutsikt och utsikt mot Riddarfjärden samt stadshuset. Vitmålade väggar och på golvet ligger att vackert golv av fiskbensmönstrad ekparkett. Rummet ligger med hörnläge och har fönster i två vädertreck. Rummet kan alternativt användas som vardagsrum.
  • Kök
  • Nytt fräscht kök renoverat 2018 där bra förvaringsmöjligheter döljer sig bakom gråa, släat luckor. Lättrullande lådor med dämpad stängning. Ett vitt kakel sitter som stänkskydd ovan de ljusa arbetsbänkarna. Köket är utrustat med kyl/frys, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, induktionshäll, spisfläkt, mikrovågsugn samt integrerad diskmaskin. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett ljust golv.
  • Sovrum 1
  • Rummet har en bra storlek med plats för dubbelsäng. Sommartid har man grönska utanför fönstret och vintertid ser man glimtar av Mälaren. En "walk-in-closet" ligger i anslutning till sovrummet och ger utmärkt förvaring. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett ekgolv.
  • Sovrum 2
  • Ljust rum med fritt läge mot grönområde. Rummet används idag som gästrum/arbetsrum och ligger med lugnt läge mot föreningens trädgård. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett ekgolv. Rummet nås från köket.
  • Badrum
  • Fräscht, helkaklat badrum. Vitt kakel på väggarna med en dekorrand i beige samt beige klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, badkar, badrumsskåp med spegeldörrar, tvättställ, handdukstork samt golvvärme. Badrummet renoverades i samband med stambytet i fastigheten 2005.
  • Hall
  • Trevlig, ljus och lagom stor hall. Golvet är av vacker fiskbensparkett i original och väggar är ljusa. Här finns också en hatthylla med plats för ytterkläder. Säkerhetsdörr till lägenheten är installerad.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
3
Lägenhetsnummer LM
1101
Boyta
69 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Antal sovrum
2
Max antal sovrum
3
Internet
Fiber från Telia 100 Mbit ingår i avgiften

Byggnaden

Byggnadsfakta

Byggår
1937
Renoveringar

2001 Elstambyte, alla ledningar i fastigheten bytta/omdragna
2005 Stambyte kök och badrum
2009 Takrenovering
2011 Parkeringsplatser och mur mot gatan
2014 Byte av cirkulationspump
2015 Förberett för fiber, indraget till samtliga lägenheter
2015-2016 Dränering och målning av grund, ny entrétrapp samt ny stenläggning
2016 Utvändig målning av fönster och dörrar
2016 Installation av portkod
2016 OVK- och radonbesiktning
2017 Ny tvättmaskin
2018-2019 Nytt bergvärmesystem från Nibe

Planerade renoveringar

Målning av trapphus kommer att utföras i maj 2019. Ingen avgiftsändring är aktuell.

Övrigt om uppvärmingen
Bergvärme

Parkeringsplatser

Föreningen hyr ut parkeringsplatser till medlemmarna för 200 kr/mån, inkl el för motor- och kupévärmare. Lediga platser finns.

Uteplats

 • Balkong
 • Balkong med morgonsol och utsikt mot Riddarfjärden.
 • Trädgård
 • Föreningen har gemensam trädgård med gräsytor och möblerad uteplats med kvällssol.

Föreningen

Brf Gammelgården 5

Brf Gammelgården 5 förvärvade fastigheten med tillhörande, friköpta, mark år 2005. Fastigheten består av 4 lägenheter, samtliga är upplåtna med bostadsrätt. I souterrängplanet finns garage och gemensamt förråd där föreningen lämnat in ansökan om omklassning till bostad för en yta om ca 55 kvm. Garaget hyrs idag ut som förråd. Föreningen har 3 parkeringsplatser med elstolpe, en finns ledig för 200 kr/m. Fastigheten är väl underhållen, stambytt och föreningen har mycket god ekonomi.

Övriga utrymmen i föreningen

Gemensam tvättstuga finns i källaren.
Gemensamt cykelförråd och barnvagnsrum.
Två källarförråd hör till varje lägenhet, ett större och ett mindre. Dessutom har varje lägenhet en egen hylla i cykelförrådet för extra förvaring.
Däckförvaring finns till varje lägenhet.
Gemensam trädgård med uteplats och grillmöjligheter.

Andelstal
22,12
Andelstal avgift
Uppgiften saknas i föreningens register

Närområdet

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Vid årsskiftet 2016/2017 infördes boendeparkering på ön, 500 kr/månad, det är nu lätt att hitta en p-plats på gatan.

Kommunikationer

Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stomlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl. a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Kostnader

Månadssavgift
3 671 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Internet.
Försäkringskostnad
150 kr/månad
Hushållsel
260 kr/månad
Totala driftskostnader
410 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
Observera att driftskostnaderna grundar sig på säljarnas uppgifter och varierar beroende på förbrukning och försäkringsbelopp.
Personer i hushållet
1

Energideklaration

Energideklaration utförd
Torsdag 27 nov 2008
Energiprestanda
97 kWh/m²

Övrigt

Säkerhetsdörr med högsta europeisk standard och kamera installerades till lägenheten år 2017
Till lägenheten hör två källarförråd.
Tillgång till gemensam tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsrum samt gemensam trädgård med uteplats.
Ledig parkeringsplats finns att hyra, 200 kr/m.

Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Norrskogsvägen 9, 1 tr, Stockholm

Fakta

Pris
4 995 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
3 671 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Internet.

Typ
Bostadsrätt
Rum
4
Boyta
69 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Hiss
Nej
Byggår
1937

Ansvarig Mäklare

Kontakta oss Kostnadsfri värdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Visningar

  Ring för information om visning

  Alla bilder

  Balkong med utsikt mot stadshuset och Riffarfjärden

  Balkong med sjöutsikt

  Dubbeldörrar mot balkongen

  Hörnläge, parkettgolv och ljusa väggar

  Härlig funkis med utsikt mot stan!

  Gavelläge med fönster i tre väderstreck

  Matrum sett mot vardagsrum

  Vardagsrum med ljusa vägger och vackert parkettgolv

  Fritt hörnläge

  Utsikt över villaträdgårdar

  Sett mot matrum

  Snyggt och stilrent kök, renoverat 2018/2019

  Full utrustat med nya maskiner, integrerad diskmaskin

  Utsikt mot grönområde från köksfönster

  Sett mot hall

  Sovrum med plats för dubbelsäng

  Utsikt från sovrum

  Sovrum sett mot hall

  Sovrum 2 i anslutning till kök

  Insynsfritt läge

  Garderobsförvaring i sovrum 2

  Helkaklat badrum med badkar

  Handdukstork, tvättställ och badrumsskåp

  Lagom stor hall med inbyggda garderober

  Rejäl säkerhetsdörr är installerad till lägenheten

  Välkomna till Norrskogsvägen 9

  Här finns kommunikationer med både tvärbana och buss

  1:ans buss stannar bl.a. vid Essingetorget

  Allmänna badplatsen, Oxhålet, finns på kort gångavstånd

  En av Oxhålsbadets badbryggor

  På Stora Essingen finns flera badmöjligheter

  Blomsteraffär på Badstrandsvägen

  Ta båt till City/Drottningholm från Värdshusbryggan

  Planlösning

  Planlösning

  Karta

  Vi värderar er bostad kostnadsfritt

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!