Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Segelbåtsvägen 12, 4 tr, Stockholm

Rymlig 4:a med viss sjöutsikt, stor balkong & badbrygga utanför porten!

Välkommen till en mycket trivsam, yteffektiv lägenhet med genomgående ljusa väggar och viss sjöutsikt! Härligt välplanerad lägenhet med stor balkong mot sjösidan. Stort kök med bra förvaringsutrymmen, helkaklat och rymligt badrum med tvättmaskin och ett enhetligt parkettgolv av ask flyter genom hela lägenheten. Här finns breda fönsterpartier och hörnfönster som ger fantastiskt ljusinsläpp. Välskött förening belägen på strandtomt, tillgång till gemensam trädgård och övernattningslägenhet. Kommunikationer med både tvärbana och buss nås på mycket kort gångavstånd. Trivsamt och bekvämt boende med hög standard mitt i stan, på strandtomt med badrocksavstånd till badbryggan!

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Pris
5 495 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
5 465 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.
Typ
Bostadsrätt
Rum
4
Boyta
86.5 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Våning
4 av 7
Hiss
Ja
Byggår
1998

Rumsbeskrivning

  • Allmänt om bostaden
  • Välkommen till en mycket trivsam, yteffektiv lägenhet med underbart läge och sjöutsikt! Lägenheten är rymlig och välplanerad, väggarna är enhetligt målade i en behaglig, ljusgrå nyans. Ett parkettgolv av ask flyter genom hela lägenheten vilket ger extra känsla av rymd. Trivsamt och bekvämt boende med badbryggan utanför porten!
  • Vardagsrum
  • Vardagsrummet har ett brett fönsterparti med sjöutsikt, hörnfönster och helglasad balkongdörr. Det finns gott om plats för soffgrupp och här är ljust och rymligt. På golvet ligger askparkett och väggarna är målade i en ljus, grå nyans.
  • Kök
  • Köket är rymligt med bra förvaringsutrymmen och plats för ett stort matbord. Vita, skåpluckor, arbetsbänkar av trä, rostfri diskbänk och vitt kakel sitter som stänkskydd ovan arbetsbänkarna. Ett brett fönsterparti ger fint ljusinsläpp och från fönstret har man sjöglimtar. Parkettgolv av askparkett och väggarna är målade i en ljus, grå nyans. Den maskinella utrustningen består av elspis, ugn, spisfläkt, kyl/frys samt diskmaskin.
  • Sovrum 1
  • Rummet används idag som barn/tonårsrum. Här finns gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang om så önskas. Golv av askparkett och väggarna är målade i en ljus, grå nyans. Från fönstret har man sjöglimtar.
  • Sovrum 2
  • Rummet används idag som barn/tonårsrum och kan även fungera som arbetsrum. Väggarna är målade i en ljus, grå nyans och golvet är av askparkett.
  • Sovrum 3/Matrum
  • Rummet ligger med hörnläge och har fönster mot sjön. Används idag som sovrum och kan även användas som matrum då det ligger i anslutning till kök och vardagsrum. Dubbeldörr mot vardagsrummet, golv av askparkett och målade, ljusa väggar.
  • Klädkammare
  • I anslutning till hallen ligger en rejäl klädkammare, en "walk in closet", som ger bra förvaringsutrymme.
  • Badrum
  • Badrummet har helkaklade vita väggar och klinkergolv med vattenburen golvvärme. Här finns badkar, vägghängd wc, tvättställ, inkaklad spegel, badrumsskåp, arbetsbänk samt tvättmaskin.
  • Hall
  • Hallen är välkomnande och man möts av det stora fönstret i vardagsrummet med sjöglimtar. I hallen finns plats för avhängning av ytterkläder och flera väggfasta garderober som går upp till full takhöjd.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
343
Lägenhetsnummer LM
1403
Boyta
86.5 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Antal sovrum
3
Våning
4 av 7
Internet
Föreningen har idag FTTH fiberanslutning via IP-Onlys öppna stadsnät och via Bredbandsbolagets fibernät. Föreningen är även ansluten till ComHems nät. Föreningen har ett kollektivt avtal med Comhem om kabel-tv och internet. Avtalet gäller alla medlemmar och är inlagd i månadsavgiften till föreningen. Avtalet om kollektivt tv/internet och telefoni löper 36 månader fr o m 2018-02-01. Avtalet har tecknats i enlighet med beslutet som togs på årsmötet 2017.

Byggnaden

Byggnadsfakta

Byggår
1998
Planerade renoveringar

Fastigheten sköts med kontinuerligt underhåll.

Övrigt om uppvärmingen
Bergvärme har installerats, vattenburen värme via vattenradiatorer. Som komplement till bergvärmen finns även gaspanna och elpatron. Föreningen är ansluten till stadsgasnätet i Stockholm.

Fastighetsbeteckning Kv Tvålen 6, i Stockholms kommun med adresserna Segelbåtsvägen 10, 12 samt 14. Tre byggnader med 7 resp 8 våningar, viss del med källare, separat garage i två plan. Total bostadsarea är 6 309 kvm, tomtens areal är 4 543 kvm

Parkeringsplatser

Föreningen förfogar idag över 34 parkeringsplatser. Föreningen har eget garage i två plan och några utomhusplatser på föreningens mark samt hyr ytterligare platser i Lärarförbundets garage. Till garage och p-platser är det separat kö.

Uteplats

 • Balkong
 • Den stora, inglasade balkongen når man från vardagsrummet. Balkongen är vänd mot sjösidan.

Föreningen

Brf Essingefjärden nr 1

Föreningen har tomträtten till Kv Tvålen 6 sedan 1998. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening med 69 lägenheter fördelade på 3 fastigheter. Lägenheterna på Segelbåtsvägen 10 och 12 består av vanliga bostadsrätter medan Segelbåtsvägen 14 är 50+ boende. Fastigheterna är belägna på strandtomt vid Mälaren strand.

Övriga utrymmen i föreningen

Till föreningen hör en gemensamhetslokal, Kajutan, som kan hyras ut till övernattande gäster eller till fester på dag- eller kvällstid. Kajutan består av två rum med 6 bäddar, ett litet pentry med utrustning för 40 personer samt dusch och toalett. Lokalen ligger på Segelbåtsvägen 10, 2 tr. Utanför föreningens gemensamhetslokal Kajutan finns en gemensam trädgård, döpt till Japanska trädgården. Trädgården får utnyttjas utan kostnad av alla boende i föreningen.

Andelstal
0,0153500
Andelstal insats
1,53396
Andelstal avgift
1,53396

Närområdet

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Vid årsskiftet 2016/2017 infördes boendeparkering på ön, 500 kr/månad, det är nu lätt att hitta en p-plats på gatan.

Kommunikationer

Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Broparken. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stomlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla Udde och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, b l a till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Kostnader

Månadssavgift
5 465 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.
Försäkringskostnad
320 kr/månad
Hushållsel
270 kr/månad
Totala driftskostnader
590 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
Observerat att driftskostnaderna bygger på säljarens uppgifter och förbrukning varför dessa kan variera beroende på försäkringsbelopp och elförbrukning.
Överlåtelseavgift
1 162 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
465 kr
Personer i hushållet
4

Energideklaration

Energideklaration utförd
Måndag 24 aug 2009
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiprestanda
89 kWh/m²

Inteckningar & panter

Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Övrigt

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.
Gemensam tvättstuga, cykelförråd och barnvagnsrum finns på entréplanet.
I föreningen finns en gemensamhetslokal, Kajutan, som kan hyras ut till övernattande gäster eller till fester på dag- eller kvällstid. Kajutan består av två rum med 6 bäddar, ett pentry med utrustning för 40 personer samt dusch och toalett. Lokalen ligger på Segelbåtsvägen 10, 2 tr. Utanför föreningens gemensamhetslokal finns en stor altan och gemensam trädgård, döpt till Japanska trädgården. Trädgården får utnyttjas utan kostnad av alla boende i föreningen. Föreningen har skrivit ett 5-årsavtal med Sunfleet, bilpool, som har en bil parkerad på föreningens område. Faller resultatet ut väl kan det bli fler bilar i området. Ytterligare information finns på https://www.sunfleet.com/bilpooler/stockholm/

Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Segelbåtsvägen 12, 4 tr, Stockholm

Fakta

Pris
5 495 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
5 465 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.

Typ
Bostadsrätt
Rum
4
Boyta
86.5 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Våning
4 av 7
Hiss
Ja
Byggår
1998

Ansvarig Mäklare

Kontakta oss Kostnadsfri försäljningsvärdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Visningar

  Ring för information om visning

  Alla bilder

  Stor, rymlig balkong!

  I anslutning till vardagsrum finns balkong & sovrum 3/matrum

  Ljust vardagsrum med stora fönsterpartier

  Sjöutsikt från vardagsrummet

  Rymligt vardagsrum

  Kök

  Kök

  Naturlig matplats

  Sjöglimtar från köksfönstret

  Kök

  Ljust & luftigt!

  Sovrum 1

  Sovrum 1

  Sjöglimtar från sovrum 1

  Sovrum 2

  Sovrum 3/Matrum

  Stora fönsterpartier ger fint ljusinsläpp

  Balkong

  Sjöutsikt från balkongen

  Helkaklat badrum med golvvärme

  Inkaklad spegel, tvättmaskin och förvaringsskåp

  Rymligt med badkar och vägghängd WC

  Hall med gott om förvaring

  Brf Essingefjärden ligger vid Mälarens strand

  Föreningens tomt med gräsytor och sjöutsikt

  Välkommen till Segelbåtsvägen 12

  Lärarbryggan ligger ett stenkast från lägenheten

  Här finns badmöjligheter

  Brf Essingefjärden sett från badbryggan

  Här finns kommunikationer med både tvärbana och buss ett stenkast från huset

  Allmänna badplatsen, Oxhålet, finns på kort gångavstånd

  Blomsteraffär på Badstrandsvägen

  Brygga vid Essingeviken

  Ta båt till City/Drottningholm från Värdshusbryggan

  Planlösning

  Planlösning

  Karta

  Vi försäljningsvärderar er bostad kostnadsfritt

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!