Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Vänskapsvägen 36, 2 tr, Stockholm

Härligt ljus hörnlägenhet, högt upp i huset med solig balkong i västerläge!

Härligt välplanerad hörnlägenhet i fint skick med solig balkong! Här bor man med fritt läge och sjöglimtar från balkongen. Lägenheten är utrustad med diskmaskin, vinkyl och har fantastiskt bra förvaringsmöjligheter med smarta förvaringslösningar och rymliga garderober. Effektivt planerat kök med gott om skåp. Här är högt i tak och väggarna är ljusa. Ett brett hörnfönster i vardagsrummet ger ett fantastiskt ljusinsläpp och man har utsikt över grönska från trädens toppar. Mycket välskött och lågt belånad förening samt stambytt och renoverad fastighet, p-platser med laddningsstolpar för elbilar. Bra läge på ön, nära torget och bussar samt med badplats och småbåtshamn på kort gångavstånd.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Pris
2 495 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
2 280 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
Vatten, värme samt förråd ingår i avgiften. Föreningen har tecknat gruppavtal för Bredband med en obligatoriskt avgift 258 kr/mån samt samt en frivillig Boxer Flex 8 abonnemang för 99 kr. Gruppavtalet gäller bredband Stockholms stadsnät 200/200 Mbit/s och frivilligt TV Boxer Flex 8.
Typ
Bostadsrätt
Rum
2
Boyta
38 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Våning
2 av 3
Hiss
Nej
Byggår
1942

Rumsbeskrivning

  • Allmänt om bostaden
  • Charmig, yteffektiv lägenhet som ligger högt upp i fastigheten och har fritt läge. Stora fönster ger härligt ljusinsläpp. Fönsterbänkarna är av marmor. Här finns fantastiskt bra förvaringsmöjligheter och skicket är fint. Balkong i soligt västerläge och sjöglimtar. Närhet till badplats, småbåtshamn, allmän service och kommunikationer.
  • Vardagsrum
  • Ljust vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Här bor man med högt läge i höjd med trädkronorna. Vardagsrummet har ljusa väggar och parkettgolv. Här finns utgången till balkongen.
  • Kök
  • Yteffektivt kök med bra förvaring bakom vita, släta skåpluckor. Kaklad carrarramarmor sitter som stänkskydd ovan arbetsbänkarna i trä. På golvet ligger ett grått klinkergolv. Köket är utrustat med kyl/frys, spis, spisfläkt, ugn samt en mindre diskmaskin.
  • Sovrum
  • Sovrum med gott om förvaring och plats för dubbelsäng. Väggarna är ljusa och bryts av med en blomstermönstrad fondvägg , på golvet ligger ett laminatgolv.
  • Badrum
  • Fräscht badrum med vitt kakel på väggarna som bryts av med en bård i samma ton som det ljusgrå klinkergolvet. Här finns WC, tvättställ, spegel, badrumsskåp, duschhörna samt handdukstork.
  • Hall
  • Ljus, välkomnande hall med god förvaring i två garderober samt ett städskåp. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett laminatgolv.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
13
Lägenhetsnummer LM
1206
Boyta
38 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Antal sovrum
1
Våning
2 av 3
Internet
Fiberbredband finns indraget, leverantör är Stockholms stadsnät. Gemensam upphandling ger 200/200 Mbit/s för en obligatorisk kostnad av 258 kr/mån. Frivillig Boxer Flex 8 abonnemang för 99 kr för de som önskar.

Byggnaden

Byggnadsfakta

Byggår
1942
Renoveringar

2003 Fastigheten totalrenoverades; stambyte i kök och badrum, nya elstigare, fasadrenovering, trapphusrenovering, fönsterrenovering, omläggning av tak, installation av bergvärme och tvättstugan renoverades
2007 Ny entréport
2008 Ny vattentank
2009 Installation av tryckstegringspump till vattentank
2010 Renoverades balkonger, bättringsarbeten på puts/fasad, service av bergvärmeanläggningen, ny tvättmaskin. Även taket åtgärdades samma år, trasiga takpannor byttes ut och säkerhetsåtgärder i form av takstegar och snöstegar sattes upp
2011 Åtgärdat ventilationen i sex lägenheter
2014 Uppgradering av bergvärmesystem, renovering och byte av termostater i samtliga lägenheter samt ny avrinning ovanför takkuporna
2016 OVK – genomförd utan anmärkning
2017 Målning av fönster och balkongdörrar utvändigt. Parkeringsytan framför huset asfalterades om, laddare för elbilar installerades samt avfallsbehållare byttes ut.
2019 Två nya hål har borrats för att förstärka bergvärmen, på sikt slipper föreningen då oljan. Finansiering sker med egna medel samt genom bidrag för miljövänlig uppvärmning, en stor del av kostnaden ersätts av Stockholms stad. Inga nya lån behöver tas.

Planerade renoveringar

Inga stora renoveringar planeras.

Övrigt om uppvärmingen
Bergvärme

Parkeringsplatser

Föreningen har 4 parkeringsplastser som hyrs ut för 800 kr/m. Dessa har utrustats med laddningsstolpar för elbilar och har man elbil ges förtur till platserna. Parkeringsperioden börjar varje år i juni och man har rätt till platsen ett år i taget. Av de 4 bilar som har platser idag är ingen elbilar. För tillfället är det ingen kö till platserna, om det finns fler än 4 som önskar bilplats lottas de ut (gäller ej elbil som ger förtur och p-plats direkt).

Uteplats

 • Balkong
 • Balkong med högt, fritt och soligt västerläge!

Föreningen

Brf Essingeklippan 5

Föreningen förvärvade fastigheten år 2001, marken är friköpt och föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Det finns 19 lägenheter i fastigheten, samtliga är upplåtna med bostadsrätt, den totala boarean i fastigheten är 902 kvm. Föreningen har stabil ekonomi, avgiften har sänkts i två omgångar, 2014 sänktes den med 5 % och ytterligare en sänkning gjordes i början av 2016 med 5 %.
Belåningsgraden är låg, totalt finns 4 800 000 kr i långfristiga skulder vilket ger en belåning om endast 5 322 kr/kvm. Föreningen omförhandlade lånen under 2018 vilket innebär att räntan på lånen är mycket låg. Inga nya lån kommer att behöva tas när man borrar nya hål för bergvärmen.

Övriga utrymmen i föreningen

Gemensam tvättstuga finns på entréplanet.
Gemensamt cykelrum finns med entré bredvid porten.
Nya förråd har byggts i utrymmet som tidigare var garage.

Avgiftsändringar

Avgiften är nyligen sänkt, inga avgiftsändringar är aktuella.

Andelstal
4.21286
Andelstal avgift
Uppgiften saknas i föreningens register

Närområdet

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Vid årsskiftet 2016/2017 infördes boendeparkering på ön, 500 kr/månad, det är nu lätt att hitta en p-plats på gatan.

Kommunikationer

Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stomlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Kostnader

Månadssavgift
2 280 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
Vatten, värme samt förråd ingår i avgiften. Föreningen har tecknat gruppavtal för Bredband med en obligatoriskt avgift 258 kr/mån samt samt en frivillig Boxer Flex 8 abonnemang för 99 kr. Gruppavtalet gäller bredband Stockholms stadsnät 200/200 Mbit/s och frivilligt TV Boxer Flex 8.
Avgiftsändringar
Avgiften sänktes 2016, inga avgiftsändringar är aktuella.
Fiber & TV
258 kr/månad
Totala driftskostnader
258 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
Observera att driftskostnaderna grundar sig på säljarnas uppgifter och varierar beroende på elförbrukning och försäkringsbelopp.
Överlåtelseavgift
1 163 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
465 kr
Personer i hushållet
2

Energideklaration

Energideklaration utförd
Fredag 15 nov 2013
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiprestanda
85 kWh/m²

Övrigt

Säkerhetsdörr är installerad till lägenheten.
Till lägenheten hör ett källarförråd. Föreningen har 4 parkeringsplastser som hyrs ut för 800 kr/m.

Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Vänskapsvägen 36, 2 tr, Stockholm

Fakta

Pris
2 495 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
2 280 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten

Vatten, värme samt förråd ingår i avgiften. Föreningen har tecknat gruppavtal för Bredband med en obligatoriskt avgift 258 kr/mån samt samt en frivillig Boxer Flex 8 abonnemang för 99 kr. Gruppavtalet gäller bredband Stockholms stadsnät 200/200 Mbit/s och frivilligt TV Boxer Flex 8.

Typ
Bostadsrätt
Rum
2
Boyta
38 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Våning
2 av 3
Hiss
Nej
Byggår
1942

Ansvarig Mäklare

Kontakta oss Kostnadsfri försäljningsvärdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Visningar

  Ring för information om visning

  Budgivning

  Senaste bud 2 720 000 kr

  BudgivareBud
  12 720 000 kr
  22 690 000 kr
  12 660 000 kr
  32 625 000 kr
  12 600 000 kr
  22 525 000 kr
  12 495 000 kr

  Alla bilder

  Högt läge med grönska utanför fönstret

  Balkong med sjöglimtar

  Högt, soligt läge

  Vardagsrum

  Vardagsrum med hörnläge

  Ljust vardagsrum med stora fönster

  Sjöglimtar

  Soligt västerläge!

  Vardagsrum, sovrum & kök sett från hall

  Kök

  Bänkskivor av trä, kakel av marmor sitter som stänkskydd

  Sett mot vardagsrum & sovrum

  Sovrum med god förvaring

  Sovrum

  Hall

  Fräscht badrum

  Balkong - Säljarens egna bild

  Föreningens gemensamma tvättstuga

  Fasadbild

  Kommunkationer med både tvärbana & buss

  Strandpromenad

  Ta båten till City/Drottningholm från Värdshusbryggan

  Allmänna badplatsen Oxhålet

  Essingetorget

  Planlösning

  Planlösning

  Karta

  Vi försäljningsvärderar er bostad kostnadsfritt

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!