Bostadsrätt / Stora Essingen - Kungsholmen

Skogsmarksvägen 16, Stockholm

Efterlängtad 5:a med sjöutsikt, härlig kvällssol & två balkonger! Obelånad förening!

Härligt välplanerad och trivsam lägenhet med underbart läge, fin sjöutsikt och helt fritt läge! Här bor man otroligt lugnt och tyst på återvändsgata utan genomfartstrafik med utsikt över Mälaren och Brommalandet. Lägenheten har egen entré från föreningens gård och två balkonger. På balkongerna kan man njuta av eftermiddagssol och ljuvliga solnedgångar, läget är helt insynsfritt. Köket är stilrent och fullt maskinellt utrustat. De två badrummen är rymliga, helkaklade samt inredda med golvvärme, tvättmaskin och torktumlare finns i ett av badrummen. Ett enhetligt parkettgolv flyter genom lägenheten och väggarna är ljusa men bryts av med fondväggar på sina ställen. Förvaringsmöjligheterna är extremt bra med 3 ”walk in closets”. Föreningen är skuldfri och har ca 7,9 MKr i tillgångar på banken.
Strax nedanför huset finns badmöjligheter och härliga strandpromenader.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss och nattbuss 91 som tar dig till/från centrala Kungsholmen/Fridhemsplan och Tvärbanan som går runt stan till Bromma/Globen/Hammarby Sjöstad. Läget på ön är centralt och bra, här har man hållplats och tvärbana på kort gångavstånd och strax nedanför huset finns den allmänna badplatsen!
Varmt välkommen att boka privat visning!

Fakta

Pris
8 975 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
5 915 kr/månad. I månadsavgiften ingår:
 • Värme
 • Vatten
Typ
Bostadsrätt
Rum
5
Boyta
111.5 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Våning
2 av 3
Hiss
Ja
Byggår
1963

Rumsbeskrivning

  • Allmänt om bostaden
  • Boende med unikt läge, fantastiska solnedgångar och underbar utsikt. Här finns två balkonger samt en fransk balkong med strålande sjöutsikt och västerläge. Vardagsrum och kök ligger i direkt anslutning till varandra och är navet i lägenheten. Här finns fyra bra sovrum och två badrum. Möjlighet finns att ta ned väggen mellan matrummet och sovrum 2 om man önskar större sociala ytor, se den alternativa planlösningen. Det finns gott om förvaringsutrymmen i 3 "walk in closets". Lägenheten har egen entré från föreningens innergård.
  • Kök
  • Stilrent kök med vita och svarta släta luckor, fullt maskinellt utrustat och gott om förvaringsskåp. Grått kakel sitter som stänkskydd ovan bänkskivor av komposit. Öppen planlösning mot matplatsen ger ljus och rymd. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, diskmaskin, mikrovågsugn samt fullstor kyl och frys. I anslutning till köket och matrummet finns utgången till en av balkongerna.
  • Vardagsrum
  • Luftigt vardagsrum med parkettgolv, väggarna är vitmålade och bryts av med mörk fondvägg. Här finns gott om plats för soffgrupp och flera möbleringsvarianter.
  • Sovrum 1
  • Sovrum med lugnt, ostört läge med utsikt över Mälaren och Bromma. Väggarna är målade i en ljus nyans och bryts av med en blommig fondtapet, på golvet ligger ett parkettgolv. I direkt anslutning till sovrummet finns en rymlig klädkammare, en "walk in closet".
  • Sovrum 2
  • Sovrum 2 har utgång till den andra balkongen och fönster med fritt västerläge. Läget är lugnt och ostört. Målade väggar och golvet är av parkett liksom i övriga lägenheten.
  • Sovrum 3
  • Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Lugnt, ostört läge med utsikt över Mälaren och Bromma. Väggarna är målade och på golvet ligger ett parkettgolv. I anslutning till rummet finns en rymlig klädkammare samt ett privat badrum. Här finns den franska balkongen.
  • Sovrum 4
  • Sovrum 4 passar som barnrum, arbetsrum alternativt gästrum. Läget är lugnt och ostört, fönster mot föreningens gård och den egna uteplatsen. Väggarna är ljusa och golvet detsamma som i övriga lägenheten.
  • Badrum 1
  • Helkaklat badrum, vitt kakel klär väggarna och bryts av med en vägg klädd med grått kakel, på golvet ligger ett klinkergolv med golvvärme. Här finns wc, badrumsskåp med spegeldörrar, tvättställ med kommod, handdukstork, takdusch med glasvägg och infällda spotlights i taket, badrumsskåp, tvättmaskin och torktumlare.
  • Badrum 2
  • Helkaklat badrum, vitt kakel klär väggarna och på golvet ligger ett grått klinkergolv med golvvärme. Här finns wc, spegel, tvättställ, handdukstork, dusch och infällda spotlights i taket.
  • Hall
  • Generös hall som öppnar sig mot kök och vardagsrum. Här finns hatthylla för avhängning av ytterkläder samt en inbyggd garderob samt en stor "walk in closet" . På golvet vid entrén ligger ett praktiskt och tåligt klinkergolv som övergår i ekparkett. Väggarna är ljusa.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
103 / 1003
Lägenhetsnummer LM
1003
Boyta
111.5 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Antal sovrum
4
Våning
2 av 3
TV/Internet
Föreningen har upphandlat ett emensamt avtal för fiber, leverantör är Bahnhof, kostnad 189 kr/månad.

Byggnaden

Byggnadsfakta

Byggår
1963
Renoveringar

Badrumsstammar bytta 1986 och delvis 2009
Köksstammar bytta 1986 och delvis 2009
2009 Elstigare
2009 Tvättstuga
2009 Tak
2009 Fasadrenovering
2009 Fönster, en del av fastighetens fönster byttes, resterande fönster planeras att bytas ut.
2009-2010 utfördes en omfattande renovering och de 30 ursprungliga lägenheterna byggdes om
2017-2018 renoverades föreningens lokaler till 9 nyproducerade lägenheter
2019 Bergvärme installerades

Planerade renoveringar

Innergården kommer att iordningställas. Under 2019 borrades det för bergvärme, nu kommer gården att renoveras och iordningsställas med planeringar och uteplats, se planen bland dokumenten.
Fönsterbyte, de fönster som är från byggåret kommer att bytas ut.

Övrigt om uppvärmingen
Bergvärme

Parkeringsplatser

Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/m. Föreningen har 12 parkeringsplatser som uthyrs för 675 kr/mån, kösystem.

Uteplats

 • Balkonger
 • Lägenheten har två stora balkonger med strålande sjöutsikt och västerläge. Här kan man njuta av det lugna läget och fantastiska solnedgångar. En uteplats vid entrén mot föreningens innergård (som ska snyggas till med planteringar) finns där man kan avnjuta morgonsol.

Föreningen

Brf Essingeutsikten 23

Brf Essingeutsikten 23 förvärvade fastigheten år 2008 och består av 39 bostadslägenheter. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt, föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening. 2008 färdigställdes 30 bostäder, lokaler i mark/sluttningsplan hyrdes ut. Lokalerna byggdes om och 9 lägenheter producerades, dessa färdigställdes våren 2018. Den totala boytan ökade från 1950 kvm till totalt ca 2940 kvm vid ombyggnaden av de tidigare lokalytorna. Försäljningen av de nya lägenheterna har gjort föreningen skuldfri och vid årsskiftet 2019/2020 hade man tillgångar om ca 7,9 Mkr i kassan.
Fastigheten byggdes år 1962 med ombyggnadsår 2009 och 2018, marken är upplåten av Stockholms Stad med tomträtt. Föreningens fastighet består av en höghusdel om 6 våningar och en låghusdel med endast tre våningar varav ett plan i souterräng, adresserna är Essingestråket 44 samt Skogsmarksvägen 14 & 16. I samband med ombildningen 2009/2010 utfördes en stor ombyggnad/renovering då fastigheten byggdes om till bostäder, samtliga lägenheter totalrenoverades. Föreningen är skuldfri.
Försäljningen av lokalerna har förutom en betydande försäljningsintäkt även gett högre nettointäkter med ca 170 000 kr/år, föreningens räntekostnader kommer att vara 0 kr och investeringen som föreningen gjort i bergvärme kommer att minska de löpande energikostnaderna.

Övriga utrymmen i föreningen

Till lägenheten hör ett förråd.
Tillgång till gemensam tvättstuga samt cykel- och barnvagnsförråd.
Den gemensamma gården kommer att iordningsställas och ge föreningens medlemmar en grön oas med planteringar och sittgrupper.

Andelstal
4.07673
Andelstal insats
Uppgiften saknas i föreningens register
Andelstal avgift
Uppgiften saknas i föreningens register

Närområdet

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad.

Kommunikationer

Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Essingetorget. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Kostnader

Månadssavgift
5 915 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
Försäkringskostnad
340 kr/månad
Hushållsel
280 kr/månad
Bredband
189 kr/månad
Totala driftskostnader
809 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
Observerat att driftskostnaderna bygger på säljarens uppgifter och förbrukning varför dessa kan variera beroende på försäkringsbelopp och elförbrukning.
Överlåtelseavgift
1 183 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Personer i hushållet
4

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration ej utförd

Budgivning pågår

Senaste bud 8 800 000 kr

Bostadsrätt / Stora Essingen - Kungsholmen

Skogsmarksvägen 16, Stockholm

Fakta

Pris
8 975 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
5 915 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten

Typ
Bostadsrätt
Rum
5
Boyta
111.5 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Våning
2 av 3
Hiss
Ja
Byggår
1963

Ansvarig Mäklare

Extra kontaktperson

Kontakta oss Kostnadsfri försäljningsvärdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Visningar

  Välkommen att boka en privat visning!

 • Söndag 9 aug 15:00 - 15:30

  Välkommen på visning! P.g.a rådande omständigheter lägger vi in fler visningstider. Vill du/ni komma enskilt, före eller efter de allmänna tiderna bokar vi in tider enligt överenskommelse. Kontakta Emma 0735 096 300 eller Kerstin 0763 277 300 för att boka enskild tid.

 • Måndag 10 aug 17:00 - 17:30

  Välkommen på visning!

Budgivning

Senaste bud 8 800 000 kr

BudgivareBud
18 800 000 kr
28 750 000 kr

Alla bilder

Vackert, lugnt läge med sjöutsikt

Matplats med utgång till balkong

Lägenheten har två balkonger

Balkongerna ligger med soligt västerläge

Här kan man njuta av vackra solnedgångar

Vardagsrum

Naturlig matplats

Kök sett från matplats

Kök med gott om förvaring

Släta vita & svarta skåpluckor

Fullstor kyl & frys samt integrerad diskmaskin

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Sovrum 2 med utgång till balkong

Sovrum 2

Sovrum 3 med fransk balkong

Sovrum 3 med klädkammare

Lugnt och ostört med sjöutsikt

Sovrum 1

Sovrum 1 med klädkammare

Sovrum 4/arbetsrum

Badrum 1

Badrum 1 har tvättmaskin & torktumlare

Badrum 2

Hall sett mot vardagsrum

Hall

Lägenheten har en egen ingång

Fasadbild

Fasadbild

Promenadväg ner mot vattnet utanför huset

Nedanför huset

1ans buss stannar vid Essingetorget

Allmänna badplatsen, Oxhålet, finns på kort gångavstånd

Blomsteraffär på Badstrandsvägen

Brygga vid Essingeviken

Här finns kommunikationer med både tvärbana och buss

Ta båt till City/Drottningholm från Värdshusbryggan

Planlösning

Lägenhetsskiss

Alternativ planlösning

Karta

Vi försäljningsvärderar er bostad kostnadsfritt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!