Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Gammelgårdsvägen 28, Stockholm

Härlig & efterlängtad 5:a! Stor, luftigt, fint skick & balkong!

En lägenhet med rymd! Härlig 5:a i fint skick, rymlig och fint planerad med öppna, sociala ytor samt fyra bra sovrum! Sommartid omgärdas lägenheten av grönska och utanför balkongen blommar syrenhäcken. Köket som är helt nyrenoverat är arkitektritat och platsbyggt. Nyslipat originalgolv av ekparkett flyter fram i lägenheten. Väggarna är genomgående ljusa med inslag av tapet i några rum. Lägenheten är belägen i en mindre villaliknande fastighet och det finns en gemensam tomt med gräsytor och uteplats med grillmöjligheter. Ett par trappsteg upp till lägenheten gör den lättillgänglig men den ligger ändå högt och insynsfritt läge tack vare souterrängplanet som finns under. Föreningen är lågt belånad, belåningen ligger på ca 2 300 kr/kvm, och inga avgiftshöjningar planeras. Läget är mycket bra med badplats, mataffär och kommunikationer på kort gångavstånd.

Fakta

Pris
6 975 000 kr
Månadsavgift
4 613 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.
Månadsavgiften betalas månadsvis i förskott. Kabel-TV och bredband via Comhem ingår.
Typ
Bostadsrätt
Rum
5
Boyta
102 m2 (Mätning)
Hiss
Nej
Byggår
1939

Rumsbeskrivning

  • Allmänt om lägenheten
  • Härligt rymlig och välplanerad lägenhet med trivsamma och öppna sällskapsytor. Hela lägenheten är i fint skick med nyrenoverat, arkitetritat kök i öppen planlösning mot vardagsrum. Snyggt, renoverat, rymligt och helkaklat badrum med golvvärme samt tvättmaskin. Tidigare fanns här två badrum som slagits ihop till ett. Önskar man återinstallera en wc finns skiss på hur det går att göra, fråga mäklaren på visningen. Alla sovrummen ligger med lugnt och ostört läge.
  • Kök
  • Arkitektritat och platsbyggt kök! Stilrent nyrenoverat 2018 med goda arbetsytor och gott om förvaring. Skåpen sträcker sig upp till full takhöjd och har hyllplan av gediget trä. Köksö med induktionshäll, integrerad spisfläkt samt inbyggd köpmansdisk som ger ytterligare förvaring. Väggarna är målade i en ljus nyans och golvet är ett nyslipat golv av ekparkett, detsamma som i vardagsrummet. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, induktionshäll samt integrerad spisfläkt.
  • Vardagsrum
  • Vardagsrummet med den öppna planlösningen mot köket ger fin rymd och trivsamma sociala ytor. Här får man ljusinsläpp från flera fönster med utsikt mot grönområde. På golvet ligger ett nyslipat golv av ekparkett och väggarna är ljusa. Här finns också glasade dubbeldörrar in mot sovrum 4 samt en inbyggd bokhylla.
  • Sovrum 1
  • Sovrum 1 används idag som barnrum men passar lika bra som arbetsrum alternativt gästrum. Rummet ligger med lugnt och ostört läge mot gårdssidan av fastigheten. Väggarna är ljusa och ena väggen är tapetserad med en tapet och världens länder i färger. På golvet ligger en heltäckningsmatta med kort lugg. Under mattan finns ett parkettgolv av ek.
  • Sovrum 2
  • Sovrum 2 fungerar lika bra som barnrum eller förädrasovrum då det har plats för dubbelsäng. Liksom sovrum 1 ligger rummet med lugnt och ostört gårdsläge. Längs ena väggen finns garderober som går upp till full takhöjd och ger fantastisk förvaring. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en heltäckningsmatta med kort lugg, under mattan finns ett parkettgolv av ek.
  • Sovrum 3
  • Stort och bra rum som kan användas som ett kombinerat allrum och arbetsrum eller som sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns utgången till balkongen där man på sommaren får in sol framåt eftermiddagen. Väggarna är ljusa och golvet är detsamma som i vardagsrum och kök, ett nyslipat golv av ekparkett. Även det här rummet ligger med lugnt och ostört läge mot gården.
  • Sovrum 4
  • Sovrum 4 passar som barnrum alternativt arbetsrum eller gästrum. Tapetserade väggar och nyslipad ekparkett på golvet. Här finns plats för säng och garderobsförvaring.
  • Badrum
  • Rymligt, stilrent och snyggt renoverat renoverat badrum. Helkaklat med ljusa kakelplattor på väggarna och ett ljust klinkergolv med golvvärme. Här finns badkar, tvättmaskin, tvättställ med kommod, handduksvärmare samt WC.
  • Hall
  • Trevlig och välkomnande hall med separat plats för avhängning av ytterkläder. I anslutning till hallen finns en rymlig garderob/förråd. Väggarna är ljusa vid entrén och i avdelningen för klädavhängning sitter en mönstrad tapet i en varmröd kulör. På golvet ligger nyslipad ekparkett.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
01,02
Lägenhetsnummer LM
1001
Boyta
102 m2 (Mätning)
Antal sovrum
4
Internet
Kabel-TV (basutbud) och bredband (10 Mbps) via ComHem ingår i avgiften.

Byggnaden

Byggår
1939
Renoveringar

2000 Stambyte källare
2006 Relining övriga stammar
2006 Renovering av tak, i samband med takrenoveringen lades elslingor i hängrännor och stuprör för att slippa problem med istappar
2007 Bergvärme installerades
2008 Trädgårdsrenovering
2008 Elstigare byttes till 3-fas 2017 Radonmätning med godkända värden
2018 Stamspolning, ny värmepump

Planerade renoveringar

Planer finns på underhåll/ommålning av trapphus samt nya dörrar till lägenheterna.

Övrigt om uppvärmingen
Bergvärme

Parkeringsplatser

Föreningen har 2 p-platser som hyrs ut, kösystem.
Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/m.

Uteplats

 • Balkong
 • Balkong med lugnt gårdsläge! På sommaren kan man njuta av morgonsol och kvällssol på balkongen.

Föreningen

Brf Klädstrecket 15

Brf Klädstrecket 15 köpte fastigheten Klädstrecket 24 år 1986 med tillhörande mark (friköpt). Det finns 13 lägenheter, samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en gemensam gård vid sidan av huset.
Föreningen hyr ut 10 vindsförråd samt 2 parkeringsplatser till föreningens medlemmar.

Avgiftsändringar

Avgiften är nyligen höjd, inga ytterligare ändringar är planerade.

Andelstal
13,63

Närområdet

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Vid årsskiftet 2016/2017 infördes boendeparkering på ön, 500 kr/månad, det är nu lätt att hitta en p-plats på gatan.

Kommunikationer

Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stomlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Kostnader

Månadssavgift
4 613 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.
Månadsavgiften betalas månadsvis i förskott. Kabel-TV och bredband via Comhem ingår.
Avgiftsändringar
Avgiften är nyligen höjd, inga ytterligare ändringar är planerade.
Övrigt om vad som ingår
150 kr/m tillkommer för förråd.
Försäkringskostnad
333 kr/månad
Hushållsel
350 kr/månad
Totala driftskostnader
683 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
Observera att driftskostnaderna grundar sig på säljarnas uppgifter och varierar beroende på elförbrukning och försäkringsbelopp.
Överlåtelseavgift
1 162 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
465 kr

Energideklaration

Energideklaration utförd
Torsdag 9 dec 2010
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiprestanda
90 kWh/m²

Inteckningar & panter

Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Övrigt

Gemensam tvättstuga finns i källaren.
Cykelparkering finns på gården.
Tillgång till gräsytor med uteplats.
Vindsförråd följer lägenheten mot en avgift av 150 kr/m.

Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Gammelgårdsvägen 28, Stockholm

Fakta

Pris
6 975 000 kr
Månadsavgift
4 613 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.

Månadsavgiften betalas månadsvis i förskott. Kabel-TV och bredband via Comhem ingår.

Typ
Bostadsrätt
Rum
5
Boyta
102 m2 (Mätning)
Hiss
Nej
Byggår
1939

Ansvarig Mäklare

Kontakta oss Kostnadsfri försäljningsvärdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Visningar

  Ring för information om visning

  Alla bilder

  Fint och luftigt vardagsrum med öppen planlösning

  Trevlig balkong mot grönska

  Barkök med fantastiska arbetsytor

  Arkitektritat och platsbyggt kök i furu med original luckor

  Unikt och fantastisk förvaring med inbyggd köpmandisk

  Bra arbetsytor, spishäll och integrerad fläkt

  Trivsamma sällskapsytor

  Luftigt med högt i tak och vackert parkettgolv

  Öppna, sociala ytor

  Sett mot sovrum 3/Allrum

  Sovrum 3 är rymligt med utgång till balkong

  Balkongen ligger mot grönska & föreningens gårdssida

  Säljarens egna balkongbild

  Vackra dubbeldörrar mellan vardagsrum & Sovrum 3/Allrum

  Dubbeldörrar till balkongen & vackert parkettgolv

  Sett mot vardagsrum & kök

  Här finns plats för dubbelsäng om så önskas

  Här ser man badrumsdörr och bort mot vardagsrum

  Helkaklat, rymligt och fräscht badrum

  Badkar med glasad duschvägg och tvättmaskin

  Inkaklad spegel och gott om förvaring i dubbel kommod

  Sett från hall in mot sovrum 1 och 2

  Sovrum 1

  Sovrum 1 sett mot hall

  Sovrum 2

  Garderobsvägg i sovrum 2

  Sovrum 4 passar som barnrum, gästrum eller arbetsrum

  Sovrum 4

  Hall med parkettgolv och plats för avhängning av ytterkläder

  Fasadbild

  Områdesbild

  Allmänna badplatsen ligger endast 150 meter bort!

  Här finns kommunikationer med både tvärbana och buss

  1:ans buss stannar vid Essingetorget

  Ta båten vid Värdshusbryggan

  Planlösning

  Planlösning

  Karta

  Vi försäljningsvärderar er bostad kostnadsfritt

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!