Kommande
Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Badstrandsvägen 20, Stockholm

Högt, ljust & fritt läge med öppen planlösning & stor balkong! Bra Brf & låg avgift!

Helt underbar hörnlägenhet med härligt högt & fritt läge! Här finns en stor balkong med kvällssol och många vackra originaldetaljer såsom spröjsade fönster, fiskbensmönstrad ekparkett och högt i tak. Läget är lugnt och ostört med utsikt över lummiga villaträdgårdar. Hörnläget ger fönster i två väderstreck och tack vare den öppna planlösningen får man ett vackert ljusinsläpp från de många fönsterna och dubbeldörrarna till balkongen. Den öppna planlösningen ger också trivsamma sociala ytor. Köket har härliga arbetsytor som också fungerar som matplats och barhäng. Sovrummet har en riktigt bra storlek med gott och plats för dubbelsäng och utmärkt förvaring i många garderober.
Föreningen har en stor gemensam trädgård med pergola/uteplats och grill samt endast ca 250 meter till den allmänna badplatsen med tre badbryggor. Stambytt och välunderhållen fastighet. Förening med låg belåning, stort garage, mycket god ekonomi och låga avgifter som inkluderar fiberbredband. Belåningsgraden är låg, vid 2020 års utgång var den endast 1 127 kr/kvm bostadsyta. Dessutom finns dolda tillgångar i form av en hyreslägenhet. Läget på ön är centralt och bra med närhet till allmän service, badplats, småbåtshamn och allmänna kommunikationer. Busshållplatsen ligger endast ca 50 meter från porten. Här bor man med skärgårdskänsla, mitt i stan.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/månad. Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Fakta

Pris
3 375 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
2 189 kr/månad. I månadsavgiften ingår:
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.
Typ
Bostadsrätt
Rum
2
Boyta
45 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Våning
2 av 3
Hiss
Nej
Byggår
1929-1930

Rumsbeskrivning

  • Allmänt om bostaden
  • Här bor man med insynsfritt läge och utsikt över vackra villaträdgårdar och takåsar. Öppen planlösning med härliga sociala ytor. Många fina detaljer finns bevarade såsom bl.a. vackra dubbeldörrar till balkongen, fiskbensmönstrad ekparkett, spröjsade fönster och spegeldörrar i glas. Närhet till badplats, småbåtshamn, allmän service och kommunikationer.
  • Vardagsrum
  • Ljust vardagsrum med vackert golv av fiskbensmönstrad ekparkett, ljusa väggar. Den öppna planlösningen mot köket ger ljus och rymd. Det vackra fönsterpartiet mot balkongen är brett och består av två spröjsade balkongdörrar.
  • Kök
  • Välutrustat kök med goda arbetsytor och fantastiskt ljusinsläpp. Här är öppen planlösning mot vardagsrummet som delas av med en kökshalvö med sittplatser och förvaring. Gott om förvaring gömmer sig bakom vita, släta skåpluckor. Vitt kakel sitter som stänkskydd. Väggarna är målade och på golvet ligger ett stengolv av granit. Köket är utrustat med kyl/frys, integrerad diskmaskin, glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, spisfläkt samt mikrovågsugn.
  • Sovrum
  • Sovrum med vackra, spröjsade fönster och utsikt över föreningens innergård. Här finns gott om plats för dubbelsäng, väggarna är målade och på golvet ligger vacker fiskbensmönstrad ekparkett. Garderober sträcker sig längs ena väggen och ger god förvaring, här finns även ett platsbyggt skrivbord.
  • Badrum
  • Fräscht, helkaklat badrum med vitt kakel som klär väggarna och ett grått klinkergolv. Här finns vägghängd wc, tvättställ med kommod, badrumsskåp med spegeldörrar & belysning, dusch med glasvägg samt handdukstork.
  • Hall
  • Hall med plats för avhängning av ytterkläder. Väggarna ät vitmålade och på golvet ligger fiskbensmönstrad ekparkett. Säkerhetsdörr är installerad till lägenheten.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
130
Lägenhetsnummer LM
1105
Boyta
45 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Antal sovrum
1
Våning
2 av 3
TV/Internet
Kabel-TV via Comhem, basutbud samt 200 MB fiberbredband via Stockholms Stadsnät ingår i avgiften.

Byggnaden

Byggnadsfakta

Byggår
1929-1930
Renoveringar

2021 Takrenovering
2018 Ombyggnad av souterrängplanet (inkl .stamrenovering av detta plan) till 10 st nya lägenheter samt ommålning och totalrenovering av elinstallationer (inkl. laddaggregat för elbilar) i garaget samt montage av ny garageport
2017 Grundisolering av gårdssidan på Badstrandshuset (inför kommande ombyggnad av souterrängplanet), ny värmekulvert till Flottbrohuset, nya utvändiga sopskåp på 3 platser
2017 OVK
2016 Målning av plåttak
2016 Byte till säkerhetsdörrar samt nya postboxar
2015 Fönsterrenovering
2015 Trädgårdsrenovering
2015 Fiberbredband har installeras, 100 MB ingår i avgiften
2014-2015 Omdragning av elledningar, jordade uttag i samtliga lägenheter samt jordfelsbrytare, 3-fas till spis/ugn
2015 Målning av trapphus
2013 Trädgården iordningställdes
2011 Tvättstuga
1995 Byte av badrumsstammar
1985 Renovering av balkonger
1985 Renovering av yttertak
1985 Fasadrenovering

Övrigt om uppvärmingen
Uppvärmning sker genom fjärrvärme. Ventilation genom självdrag.

Parkeringsplatser

Föreningen har ett gemensamt garage där man hyr ut platser för 1100 kr per månad, för närvarande kö.
Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/månad.

Uteplats

 • Balkong
 • Stor balkong med fritt läge. Här kan man på den varma årstiden njuta av skön kvällssol.
 • Uteplats
 • Tillgång till föreningens gemensamma trädgård med pergola, grill, trädgårdsmöbler och härliga stora gräsytor.

Föreningen

Brf Klädstrecket 24

Brf Klädstrecket förvärvade fastigheten 2011 och består av två flerbostadshus med totalt 84 lägenheter, varav 1 är hyresrätter, marken är friköpt och ägs av föreningen. En av föreningens lägenheter såldes i slutat av 2019 och ytterligare en lägenhet såldes under våren 2020, dessa båda lägenheter förstärker Brf:s kassa med 6,4 Mkr. Den totala bostadsytan uppgår till 5 134 kvm. Föreningen hyr även ut 3 lokaler. Husen är byggda 1930-1931 efter ritningar av Carl Åkerblad och adresserna är Badstrandsvägen 20-26, Flottbrovägen 23-29 och Gammelgårdsvägen 26 A-J. Byggnadernas lokaler består av ett garage om ca 263 kvm med 19 st P-platser, 3 kontorslokaler om totalt ca 200 kvm, och ett 10-tal mindre uthyrda förråd/lagerlokaler om totalt ca 200 kvm.

Föreningen har mycket god ekonomi. Föreningens sålde under 2017-2018 av lokalyta till ett byggföretag, ytan byggdes om till 10 nya bostadsrätter vilket har förutom försäljningsintäkten gett ökade månadsintäkter för en yta om drygt 900 kvm. De senaste åren har föreningen även haft möjlighet att sälja flera av de lägenheter som tidigare varit hyreslägenheter vilket har stärkt föreningens kassa med många miljoner.
Belåningsgraden är låg, vid 2019 års utgång var den endast 1 752 kr/kvm bostadsrättsyta.

Fastigheten Klädstrecket 24 har av Stockholms Stadsmuseum fått en så kallad Grönmärkning. Detta innebär att huset "bedöms inneha ett högt kulturhistoriskt värde och är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig och konstnärlig synpunkt". Klädstrecket 24 ligger centralt på Stora Essingen som geografiskt räknas som Stockholms som mittpunkt. På gångavstånd finns badplats och småbåtshamn.

Övriga utrymmen i föreningen

Gemensam tvättstuga i port 26 med fyra tvättmaskiner, en torktumlare, tre torkskåp och en mangel, digitalt bokningssystem.
Tillgång till gemensam trädgård med pergola, grill, trädgårdsmöbler och härliga stora gräsytor.
Cykel- och barnvagnsförråd i källaren.

Avgiftsändringar

Avgiftsändring är inte aktuell.

Andelstal
0,91630
Andelstal avgift
0,93

Närområdet

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Ön har ett trevligt utbud av restauranger och fik, på Badstrandsvägen finns en italiensk bistro och ett bageri som erbjuder öns boende god mat och trevliga fikastunder. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på gatan, 500 kr/månad.

Kommunikationer

Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Kostnader

Månadssavgift
2 189 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.
Övrigt om driftskostnaden
Observerat att driftskostnaderna bygger på säljarens uppgifter och förbrukning varför dessa kan variera beroende på försäkringsbelopp och elförbrukning.
Överlåtelseavgift
1 190 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Personer i hushållet
2

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration ej utförd

Övrigt

Säkerhetsdörr installerad.
Till lägenheten hör ett vindsförråd.
Cykel- och barnvagnsförråd i källaren.
Gemensam tvättstuga i samma port på Badstrandsvägen 26, digital bokning.
Parkeringsplatserna i föreningens garage hyrs ut för 1100 kr/mån, fn kö.
Tillgång till gemensam trädgård med pergola, grill, trädgårdsmöbler och härliga stora gräsytor.

Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Badstrandsvägen 20, Stockholm

Fakta

Pris
3 375 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
2 189 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.

Typ
Bostadsrätt
Rum
2
Boyta
45 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Våning
2 av 3
Hiss
Nej
Byggår
1929-1930

Ansvarig Mäklare

Extra kontaktperson

Kontakta oss Kostnadsfri försäljningsvärdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Visningar

  Ring för information om visning

  Alla bilder

  Planlösning

  Karta

  Vi försäljningsvärderar er bostad kostnadsfritt

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!