Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Badstrandsvägen 4 B, 1 tr, Stockholm

Fantastisk etagelägenhet med villakänsla - stor balkong & sjöutsikt!

Härlig etagelägenhet med gavelläge och stor balkong samt sjöglimtar från flera rum. Här bor man med insynsfritt läge, fönster i tre väderstreck, utsikt över stad och vatten i ett lugnt område med villakänsla! Balkongen med skjutbara glasdörrar har morgon/förmiddagssol samt utsikt mot Fredhäll och delar av stan. Läget är högt och fritt från insyn, planlösningen är effektiv med smart utnyttjade kvadratmetrar! Våning 1 tr består av ett rymligt vardagsrum som går i vinkel mot trivsam matsalsdel med öppen planlösning mot köket. Stora fönsterpartier ger fint ljusinsläpp. På det här våningsplanet finns även ett stort sovrum, ett rymligt badrum med wc, badkar, fönster, tvättmaskin och torktumlare samt en generös hall och ett förrådsutrymme under trappan till vindsplanet. På vindsvåningen finns två bra sovrum samt ett badrum med wc, dusch och fönster. Ett stort förråd hör till lägenheten och finns i en förrådslänga på gården. Brf Essinge sjöglimt består av fyra stadsvillor i vackra grönskande omgivningar med gemensam trädgård och lekplats. Föreningen har 8 parkeringsplatser med kösystem (dessa följer inte lägenheterna), boendeparkering i området kostar 500 kr/månad. Utmärkta kommunikationer med buss och tvärbana inom någon minuts gångavstånd. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss och nattbuss 91 som tar dig till/från centrala Kungsholmen/Fridhemsplan och Tvärbanan som går runt stan till Bromma/Globen/Hammarby Sjöstad. Läget på ön är centralt och bra, här har man hållplats och tvärbana på kort gångavstånd och strax nedanför huset finns badmöjligheter! Varmt välkommen på visning!

Fakta

Pris
6 495 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
5 774 kr/månad. I månadsavgiften ingår
  Vatten, sophantering, TV/Bredband, trappstädning, trädgårdsskötsel samt snöröjning ingår i avgiften.
  Typ
  Bostadsrätt
  Rum
  4
  Boyta
  97.5 m2 (Bostadsrättsföreningen)
  Hiss
  Nej
  Byggår
  1998

  Rumsbeskrivning

   • Allmänt om bostaden
   • Etagelägenhet i stadsvilla! Fin planlösning med 3 sovrum, 2 badrum samt kök och vardagsrum i öppen planlösning. Stor inglasad balkong, viss sjöutsikt och utsikt över stan. Här infinner sig verkligen villakänslan i boendet med tillgång till trädgård och natur inpå knuten.
   • Vardagsrum
   • Vardagsrum med rymd! Här finns gott om plats för soffgrupp och övrigt möblemang. Rummet ligger med sjöutsikt, här finns utgången till balkongen. Väggarna är ljusa och på golvet ligger parkett.
   • Kök
   • Köket har öppen planlösning mot matrummet vilket ger ljusinsläpp från många och stora fönster. Köket renoverades och byggdes om 2013. Här finns goda arbetsytor och gott om förvaring. Vita, släta skåpluckor går snyggt ihop med mörka bänkskivor i laminat. Grått kakel kombinerat med svart kakel fungerar som stänkskydd och fortsätter upp längs ena väggen. Ett fönster är trivsamt placerad vid diskhon. Köket är utrustat med kyl/frys 2013, spis 2019 och spisfläkt samt diskmaskin.
   • Sovrum 1
   • Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och fönster i två väderstreck. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ekparkett. Längs ena väggen finns flera garderober.
   • Badrum
   • Rymligt badrum med vitt kakel på väggarna och ljust klinkergolv. Ett fönster ger ljusinsläpp och vädringsmöjligheter. Här finns WC, tvättställ, spegelskåp, badkar, handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare är från år 2015. Pannan, av årsmodell 2018, är placerad i badrummet, varje lägenhet har sin egen panna. Den ägs av Brf och sköts av lägenhetsinnehavaren.
   • Hall
   • Trevlig hall med ljusa väggar och på golvet är parkettgolv. Här finns avhängningsmöjligheter samt en rymlig klädkammare med goda förvaringsmöjligheter. I anslutning till hallen finns även en garderobsvägg.
   • Sovrum 2
   • Våning: Ovanvåning
   • Sovrum med hörnläge och fönster i två väderstreck. Rummet används idag som barnrum, väggarna är målade i en ljus nyans och bryts av med en fondvägg, golvet är av ekparkett.
   • Sovrum 3
   • Våning: Ovanvåning
   • Sovrum med hörnläge och fönster i två väderstreck. Rummet används idag som barnrum, väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett.
   • Badrum
   • Våning: Ovanvåning
   • Badrum med vitt kakel på väggarna och ett ljust klinkergolv. Ett fönster ger ljusinsläpp och vädringsmöjligheter. Här finns WC, tvättställ, badrumsskåp, dusch samt handdukstork.

  Allmänt om lägenheten

  Lägenhetsnummer
  8
  Lägenhetsnummer LM
  1102
  Boyta
  97.5 m2 (Bostadsrättsföreningen)
  Antal sovrum
  3
  Internet
  Föreningen har tecknat avtal med Bredbandsbolaget och anslutit samtliga lägenheter, ingår i avgiften.

  Byggnaden

  Byggnadsfakta

  Byggår
  1998
  Planerade renoveringar

  Fasighetens fastigheter håller hög standard och sköts med kontinuerligt underhåll. Föreningen har en underhållsplan mellan 2020-2022 planeras fönsterrenovering vilket kommer att bekostas med egna medel (brf:s renoveringsfond).

  Övrigt om uppvärmingen
  Varje lägenhet har egen uppvärmning och egen ventilation. Pannans ägs av föreningen och sköts av bostadsrättinnehavaren som rengör filtret regelbundet. Ny panna installerades 2018.

  Parkeringsplatser

  Föreningen har 8 parkeringsplatser. För närvarande är samtliga uthyrda, kösystem. Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/månad.

  Uteplats

  • Balkong
  • Stor och rymlig inglasad balkong med sjöutsikt.

  Föreningen

  Brf Essinge sjöglimt

  Brf Essinge sjöglimt bildades 1998 i samband med att husen byggdes, arkitekt för området var Torsten Askegren. Föreningen består av fyra bostadshus med fyra lägenheter i varje hus och är en s.k. äkta bostadsrättsförening, marken är upplåten med tomträtt. HSB Stockholm sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningens belåningsgrad är endast ca 6 700 kr/kvm . Ekonomin är god, årsavgifterna har under många år varit oförändrade. 2016 beslutade styrelsen att sänka årsavgifterna med 2 %. Under 2017 var avgifterna oförändrade. Styrelsen beslutade att från och med 2019 sänka årsavgifterna med 3%.

  Övriga utrymmen i föreningen

  Föreningen har en gemensam trädgård samt gemensamma lokaler i bottenplanet på B-huset. Ett yttre rum fungerar som förråd för föreningens lösa inventarier, t ex parksoffor. Där finns en arbetsbänk för enklare reparationer och snickeriarbeten. I det inre rummet, hobbylokalen, finns pingisbord, enkla stolar, mangel, lakanssträckare och ett arbetsbord. Föreningen har en gemensam grill som lånas ut.

  Andelstal insats
  6,25728
  Andelstal avgift
  6,25728

  Närområdet

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Vid årsskiftet 2016/2017 infördes boendeparkering på ön, 500 kr/månad, det är nu lätt att hitta en p-plats på gatan.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Essingetorget. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

  Kostnader

  Månadssavgift
  5 774 kr/månad. I månadsavgiften ingår
   Vatten, sophantering, TV/Bredband, trappstädning, trädgårdsskötsel samt snöröjning ingår i avgiften.
   Avgiftsändringar
   En avgiftssänkning med 3 % gjordes 2019. Inga ytterligare ändringar är planerade.
   Övrigt om vad som ingår
   Vatten, sophantering, TV/Bredband, trappstädning, trädgårdsskötsel samt snöröjning ingår i avgiften.
   Försäkringskostnad
   250 kr/månad
   El & Uppvärmning
   1 066 kr/månad
   Totala driftskostnader
   1 316 kr/månad
   Övrigt om driftskostnaden
   Observera att driftskostnaderna grundar sig på säljarnas uppgifter och varierar beroende på förbrukning och försäkringsbelopp.
   Överlåtelseavgift
   1 628 kr (Betalas av Säljare)
   Pantsättningsavgift
   698 kr

   Energideklaration

   Energideklaration utförd
   Onsdag 11 maj 2011
   Energistatus
   Energideklaration är utförd
   Energiprestanda
   77 kWh/m²

   Inteckningar & panter

   Pantsättning
   Bostaden är pantsatt
   Pantsättningen kontrollerades
   2019-10-28

   Övrigt

   Ett stort förråd tillhör lägenheten. Förrådet ligger i ett frilliggande hus på gården.
   Du måste vara medlem i HSB för att bli medlem i föreningen.

   Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

   Badstrandsvägen 4 B, 1 tr, Stockholm

   Fakta

   Pris
   6 495 000 kr (Högstbjudande)
   Månadsavgift
   5 774 kr/månad. I månadsavgiften ingår

    Vatten, sophantering, TV/Bredband, trappstädning, trädgårdsskötsel samt snöröjning ingår i avgiften.

    Typ
    Bostadsrätt
    Rum
    4
    Boyta
    97.5 m2 (Bostadsrättsföreningen)
    Hiss
    Nej
    Byggår
    1998

    Ansvarig Mäklare

    Extra kontaktperson

    Kontakta oss Kostnadsfri försäljningsvärdering Intresseanmälan Sökuppdrag

    Visningar

     Ring för information om visning

     Alla bilder

     Varmt välkommen till Badstrandsvägen 4 B!

     Sjöutsikt från balkongen

     Trivsam 4:a med balkong & sjöutsikt

     Stor balkong med skjutbara glasdörrar & sjöutsikt

     Öppen planlösning mellan vardagsrum & kök

     Plats för matbord

     Kök med gott om förvaring

     Vita skåpluckor, generösa arbetsytor

     Många fönsterpartier ger fint ljusinsläpp

     Vardagsrum

     Vardagsrum med viss sjöutsikt

     Sjöglimtar från vardagsrum

     Här finns plats för an arbetshörna

     Sovrum 1

     Här finns plats för dubbelsäng om så önskas

     Garderober längs ena väggen ger bra förvaring

     Rymligt badrum

     Sovrum 2

     Fönster i två väderstreck

     Ljusa väggar bryts av med en fondvägg

     Sovrum 3

     Sovrum 3

     Badrum ovanvåning

     Dusch

     Övre hall

     Hall sett mot vardagsrum

     Fasadbild

     Utsikt från föreningens gård

     Här finns kommunikationer med både tvärbana och buss ett stenkast från lägenheten

     Lärarbryggan ligger alldeles nära lägenheten

     Brygga vid Essingeviken

     Allmänna badplatsen, Oxhålet, finns på kort gångavstånd

     Blomsteraffär på Badstrandsvägen

     Essingetorget

     Ta båt till City/Drottningholm från Värdshusbryggan

     Planlösning

     Planlösning 1 tr

     Planlösning vindsplan

     Karta

     Vi försäljningsvärderar er bostad kostnadsfritt

     Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

     Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

     SKICKAR

     Tack för ert meddelande!

     Vi återkommer inom kort!

     Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

     Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

     SKICKAR

     Tack för ert meddelande!

     Vi återkommer inom kort!

     Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

     Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

     SKICKAR

     Tack för ert meddelande!

     Vi återkommer inom kort!

     Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

     Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

     SKICKAR

     Tack för ert meddelande!

     Vi återkommer inom kort!