Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Bergsmarksvägen 12, Stockholm

Högt, fritt, fantastiskt läge med stor balkong & strålande sjöutsikt!

Välkommen till en lägenhet med helt fantastisk läge och strålande sjöutsikt! Högst upp i huset med fritt läge, underbar utsikt och stor balkong ligger denna arkitektritade lägenhet i absolut toppskick. Lägenheten har de senaste åren genomgått ett totalrenovering och omdisponerats till en exklusiv 2:a med öppna sociala ytor och ett rymligt sovrum med walk in closet som ger fantastisk garderobsförvaring. Den stora balkongen ligger med insynsfritt och soligt syd/västläge. Lägenheten är mycket smakfullt inredd med behaglig färgsättning och är genomgående i mycket gott skick. Köket är platsbyggt, stilrent och fullt maskinellt utrustat med bl.a. integrerad diskmaskin samt inbyggd kaffemaskin. Badrummet, som är helkaklat med dusch, renoverades i föreningens regi i samband med stambytet i fastigheten.
Föreningen har en enorm takterrass med strålande sjöutsikt över Mälaren och Stockholms södra och västra delar som nyttjas fritt av föreningens medlemmar. Läget är fantastiskt, lugnt och stört på återvändsgata utan genomfartstrafik, i vacker och nyrenoverad funkisfastighet med byggår 1939.
Mycket välskött förening med god ekonomi, marken upplåts med äganderätt.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg. Varmt välkommen att boka tid för visning!

Fakta

Pris
5 795 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
3 538 kr/månad. I månadsavgiften ingår:
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
Typ
Bostadsrätt
Rum
2
Boyta
58 m2 (Mätning)
Våning
3 av 3
Hiss
Nej
Byggår
1939

Rumsbeskrivning

  • Allmänt om bostaden
  • Lägenheten har genomgått en genomgripande renovering de senaste åren då samtliga ytskikt, tak, väggar, golv och snickerier har renoverats, nytt kök har installerats. Badrummet är helkaklat och renoverades i samband med stambytet av fastigheten. Arkitektritad samt platsbyggda lösningar med smart förvaring. Läget är ett av de bästa, högst upp i huset, lugnt ostört och med strålande sjöutsikt.
  • Vardagsrum
  • Luftigt vardagsrum med öppen planlösning mot köket ger härligt stora och sociala ytor. Här finns breda fönsterpartier med underbart ljusinsläpp och strålande utsikt. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett ljust trägolv, detsamma som i övriga lägenheten. Här finns en av utgångarna till den stora balkongen.
  • Kök
  • Stilrent, platsbyggt kök med släta luckor och utmärkta arbetsytor. Köket installerades i samband med ombyggnaden av lägenheten år 2016/2017. Bakom skåpluckorna döljer sig integrerade vitvaror såsom kyl/frys och diskmaskin. Här finns också inbyggnadsugn, inbyggd kaffemaskin samt induktionshäll med integrerad fläkt. Ungen har ångfunktion och är kopplad till vattenledningarna i köket. Den öppna planlösningen ger ljus och rymd, utanför köksfönstret finns balkongen och utsikten är strålande.
  • Sovrum
  • Rofyllt, luftigt sovrum med helt insynsfritt läge! Här vaknar man till fågelkvitter och blickar ut över Mälaren. Väggarna är ljusa och på golvet ligger det enhetliga trägolvet som löper genom hela lägenheten. Här finns en av utgångarna till balkongen. I anslutning till sovrummet finns en rejäl walk-in-closet som ger makalöst bra förvaringsutrymme.
  • Badrum
  • Fräscht, helkaklat badrum där väggarna är klädda med vitt kakel och på golvet ligger ett ljust klinkergolv. Här finns wc, duschhörna med glasade, invikningsbara väggar, tvättställ, vattenburen handduksvärmare samt två badrumsskåp med spegelklädda dörrar. Badrummet renoverades i samband med stambytet i fastigheten år 2012/2013.
  • Hall
  • Trivsam och lagom stor hall med gott om förvaring i flera garderober samt avhängningplats för ytterkläder. Väggarna är vita och på golvet ligger samma trägolv som i övriga lägenheten. Säkerhetsdörr är installerad till lägenheten,

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
233
Lägenhetsnummer LM
1303
Boyta
58 m2 (Mätning)
Antal sovrum
1
Våning
3 av 3
TV/Internet
Fiber via IP-Only finns indraget i alla lägenheter med ett brett utbud av tjänster för TV, bredband och telefoni. Bredbandstjänster går även att aktivera via Comhem-uttaget. Föreningen har kabel TV anslutet till Comhem, basutbudet ingår i månadsavgiften.

Byggnaden

Byggnadsfakta

Byggår
1939
Renoveringar

2009: renovering fönster
2011: renovering terrass
2012: byte samtliga V/A-stammar i kök och badrum samt el-stigare
2014: tvättstuga
2015: fönsterpartier och gemensamhetslokal vind
2020: renovering av fasad, tak och fönster samt nya fördjupade balkonger. Ny plats för sophantering
2021: nya portar samt kommande renovering av trapphus hösten 2021

Övrigt om uppvärmingen
Husets värms upp med fjärrvärme. Ventilation genom självdrag.

Parkeringsplatser

Boendeparkering på gatan, 500 kr/mån.

Uteplats

 • Balkong
 • Generös balkong i soligt söderläge med strålande sjöutsikt! Läget är högt, fritt och ogenerat, helt utan insyn.
 • Terrass
 • Föreningen har en gemensam takterrass med makalös sjöutsikt över Mälaren samt utsikt över Stockholms södra och västra delar. Sommartid möbleras terrassen med flera sittgrupper och solstolar. Dusch och wc finns lättillgängligt på vindsvåningen.

Föreningen

Brf Skogsmarken 14 och 15

Brf Skogsmarken 14 & 15 förvärvade fastigheten år 1981 och består av 27 bostadsrätter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Marken är friköpt och ägs av föreningen som är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Välskött, lågt belånad förening.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har ett gemensamt cykel- och barnvagnsförråd i källaren, en gemensamhetslokal finns på vindsplanet och kan bokas av föreningens medlemmar. Föreningen har två tvättstugor. En större på Bergsmarksvägen 12 med två tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare samt en mindre på Bergsmarksvägen 10 med en mindre tvättmaskin samt torktumlare. En fantastisk, stor takterrass som sträcker sig längs hela fastigheten finns tillgänglig för föreningens medlemmar med makalös sjöutsikt över Mälaren och Stockholms södra och västra delar. I anslutning till takterrassen och gemensamhetslokalen finns en wc med dusch.

Avgiftsändringar

Inga avgiftsändringar är planerade.

Andelstal
3.24001

Närområdet

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom trängselskattens tullar. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée Français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad.

Kommunikationer

Bra kommunikationer med Tvärbanan, 1:ans och 56:ans bussar samt nattbuss 91. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och Solna station via bland annat Gullmarsplan, Globen, Årstaberg, Liljeholmen, Stora Essingen, Alvik och Sundbyberg. Längs med Tvärbanan finns flera förbindelser till tunnelbana, pendeltåg och bussar. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm.

Kostnader

Månadssavgift
3 538 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
Avgiftsändringar
Inga avgiftsändringar är planerade.
Övrigt om driftskostnaden
Observera att driftskostnaderna grundar sig på säljarnas uppgifter och varierar beroende på förbrukning och försäkringsbelopp.
Överlåtelseavgift
1 190 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Personer i hushållet
1

Energideklaration

Energideklaration utförd
Onsdag 13 mar 2019
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
E
Energiprestanda
90 kWh/m²
Primärenergital
117 kWh/m²
Besiktningsman
Johnny Nybacka, RIBA AB

Övrigt

Till lägenheten hör två förråd, ett vindsförråd och ett källarförråd.
Det finns två tvättstugor i föreningen, en mindre och en större.
Cykel- och barnvagnsrum finns i källaren.
Tillgång till en gemensamhetslokal på vinden och en alldeles fantastisk takaltan med strålande utsikt och grillmöjligheter.

Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Bergsmarksvägen 12, Stockholm

Fakta

Pris
5 795 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
3 538 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV

Typ
Bostadsrätt
Rum
2
Boyta
58 m2 (Mätning)
Våning
3 av 3
Hiss
Nej
Byggår
1939

Ansvarig Mäklare

Extra kontaktperson

Kontakta oss Kostnadsfri försäljningsvärdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Alla bilder

Gemensam takterrass

Utsikt från takterrassen

Grill och utemöbler finns att tillgå

Flera olika sittgrupper och solmöjligheter

Föreningens gemensamhetslokal

Allmänna badplatsen, Oxhålet, finns på kort gångavstånd

En av Oxhålsbadets badbryggor

Brygga vid Essingeviken

1ans buss stannar vid Essingetorget

Blomsteraffär på Badstrandsvägen

Här finns kommunikationer med både tvärbana och buss

Ta båt till City/Drottningholm från Värdshusbryggan

Planlösning

Planlösning

Karta

Vi försäljningsvärderar er bostad kostnadsfritt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!