Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Bergsmarksvägen 10, Stockholm

Högt, fritt, fantastiskt läge med solig balkong!

Välkommen till en charmig lägenhet belägen i ett hus med högt, fritt läge! Balkong i soligt söderläge med sjöutsikt vintertid, läget är insynsfritt, mot grönska. Många fina originaldetaljer finns bevarade såsom vacker fiskbensparkett och fönsterbänkar av marmor. Från vardagsrummet finns utgången till balkongen som ligger med fritt och ogenerat läge. Kök och badrum är renoverat och fräscht! Välskött förening som i nuläget är obelånad! På kort gångavstånd finns badplats, affär & allmänna kommunikationer.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss och nattbuss 91 som tar dig till/från centrala Kungsholmen/Fridhemsplan där tunnelbana finns och Tvärbanan som går runt stan till Bromma/Solna/Sundbyberg/Globen/Hammarby Sjöstad. Läget på ön är ett av de bästa, centralt och bra med hållplats och tvärbana på kort gångavstånd och strax nedanför huset finns badmöjligheter! Varmt välkommen på visning!

Fakta

Pris
3 795 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
3 014 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
Typ
Bostadsrätt
Rum
2
Boyta
58 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Våning
1 av 3
Hiss
Nej
Byggår
1939

Rumsbeskrivning

  • Allmänt om bostaden
  • Ogenerat och fritt läge utan insyn med sjöutsikt vintertid. Kök och badrum är renoverat, snyggt och fräscht. Golvet i vardagsrummet och sovrummet är ett vackert originalgolv av fiskbensmönstrad ekparkett och det finns fina fönsterbänkar av marmor. Föreningen har en fantastisk takaltan med strålande utsikt, som sommartid möbleras och har grillmöjligheter.
  • Vardagsrum
  • Rymligt vardagsrum med ett stort fönsterparti och helt fritt läge, med sjöutsikt vintertid. Här finns utgång till balkongen med söderläge. På golvet ligger ett vackert golv av fiskbensmönstrad ekparkett, väggarna är målade i en ljus nyans.
  • Kök
  • Stilrent, renoverat kök! Gott om förvaring gömmer sig bakom vita skåpluckor. Vitt kakel sitter som stänkskydd ovan de gråa bänkskivorna i laminat. Köket är fullt maskinellt utrustat med integrerad kyl/frys samt diskmaskin, inbyggnadsugn och mikrovågsugn, spishäll, spisfläkt samt ledbelysning.
  • Matrum/Sovrum
  • Ljust rum med fritt läge och sjöutsikt vintertid. Rummet används idag som matrum men fungerar lika bra som sovrum. Här finns gott om plats för ett stort matbord alternativt dubbelsäng. Ljusa väggar och parkettgolv av ek. En vacker skjutdörr delar av mot köket.
  • Sovrum/Matrum
  • Rofyllt rum med fungerande öppen spis. Här finns gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. En mönstrad tapet klär väggarna och på golvet ligger vacker fiskbensmönstrad ekparkett. Rummet används idag som sovrum men fungerar lika bra som matrum.
  • Badrum
  • Snyggt renoverat och helkaklat badrum! Stilrent med vitt kakel och grått klinkergolv. Här finns WC, tvättställ med kommod, badrumsskåp med spegeldörrar, dusch med invikningsbara glasdörrar, handdukstork samt toppmatad tvättmaskin.
  • Hall
  • Trevlig hall med gott om förvaring i tre garderober. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ekparkett. I anslutning till hallen ligger badrummet.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
00101
Lägenhetsnummer LM
1101
Boyta
58 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Antal sovrum
1
Våning
1 av 3
Internet
Fiber via IPOnly finns indraget i alla lägenheter från oktober 2016. Ett brett utbud av tjänster för TV, bredband och telefoni finns att köpa in via IPOnly's utbud. Bredbandstjänster går även att aktivera via ComHem-uttaget. Föreningen har kabel-TV anslutet till ComHem, basutbudet ingår som ett obligatoriskt tillägg i månadsavgiften, se mer info hos leverantör www.comhem.se

Byggnaden

Byggnadsfakta

Byggår
1939
Renoveringar

2009 Fönsterrenovering
2010-2013 Stambyte, nya elstigare
2014 Renovering av tvättstuga
2015 Renovering av fönster och mötesrum på vinden 2018 OVK-besiktning, tryckstegringspump installerad

Planerade renoveringar

Under 2020-2021 planerar man att utföra balkong-, tak- och fasadrenovering samt en förnyelse och uppgradering av värmeanläggningen. Detta kommer till största delen att finansieras med egna medel.

Övrigt om uppvärmingen
Husets värms upp med olja kompletterat med bergvärme Självdrag

Uteplats

 • Balkong
 • Balkong i soligt söderläge som ligger högt och fritt! Vintertid fantastiskt sjöutsikt, sommartid sjöglimtar och härlig grönska.
 • Terrass
 • Föreningen har en gemensam takterrass med fantastisk sjöutsikt och utsikt över närliggande landområden. Sommartid möbleras terrassen och grillmöjligheter finns.

Föreningen

Brf Skogsmarken 14 och 15

Brf Skogsmarken 14 & 15 förvärvade fastigheten år 1981 och består av 27 bostadsrätter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Marken är friköpt och föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Välskött, lågt belånad förening.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har ett gemensamt cykel- och barnvagnsförråd i källaren, en gemensamhetslokal finns på vindsplanet och kan bokas av föreningens medlemmar. Föreningen har två tvättstugor. En större på Bergsmarksvägen 12 med två tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare samt en mindre på Bergsmarksvägen 10 med en mindre tvättmaskin samt torktumlare. En fantastisk, stor takterrass finns tillgänglig för föreningens medlemmar med en otroligt underbar sjöutsikt och utsikt över Mälaren och angränsande landområden.

Avgiftsändringar

Inga avgiftsändringar är planerade.

Andelstal
0,0290000

Närområdet

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Vid årsskiftet 2016/2017 infördes boendeparkering på ön, 500 kr/månad, det är nu lätt att hitta en p-plats på gatan.

Kommunikationer

Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Essingetorget. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Kostnader

Månadssavgift
3 014 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
Avgiftsändringar
Inga avgiftsändringar är planerade.
Övrigt om driftskostnaden
Lägenheten har varit uthyrd varför inga driftskostnader finns att tillgå.
Överlåtelseavgift
1 163 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
465 kr

Energideklaration

Energideklaration utförd
Onsdag 13 mar 2019
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
E

Inteckningar & panter

Pantsättning
Bostaden är inte pantsatt
Pantsättningen kontrollerades
2019-11-26

Övrigt

Till lägenheten hör två förråd, ett vindsförråd och ett källarförråd.
Det finns två tvättstugor i föreningen, en mindre och en större.
Cykel- och barnvagnsrum finns i källaren.
Tillgång till en gemensamhetslokal på vinden och en alldeles fantastisk takaltan med strålande utsikt och grillmöjligheter.

Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Bergsmarksvägen 10, Stockholm

Fakta

Pris
3 795 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
3 014 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten

Typ
Bostadsrätt
Rum
2
Boyta
58 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Våning
1 av 3
Hiss
Nej
Byggår
1939

Ansvarig Mäklare

Extra kontaktperson

Kontakta oss Kostnadsfri försäljningsvärdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Visningar

  Ring för information om visning

  Alla bilder

  Här bor man helt fritt läge!

  Stor balkong med fritt läge

  Högt, fritt läge trots endast en trappa

  Ljust vardagsrum med stort fönsterparti

  Härligt ljust vardagsrum med utgång till balkong

  Bred öppning mellan vardagsrum & sovrum/matrum

  Ljusa väggar & fiskbensmönstrad ekparkett

  Sovrum/matrum med öppen spis

  Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng

  Tapetserade väggar & vacker fiskbensmönstrad ekparkett

  Ljust kök med skjutdörr mot matrum

  Gott om förvaring bakom vita skåpluckor

  Köket är utrustat med bl.a. integrerad diskmaskin & mikrovågsugn

  Kök sett mot matrum

  Matrum

  Rummet används idag som matrum men fungerar lika bra som sovrum

  Fräscht, helkaklat badrum!

  Tvättställ med kommod & badrumsskåp med belysning

  Sett mot sovrum från hall

  Gott om förvaring i tre garderober

  Vackert & charmigt trapphus

  Fasadbild

  Huset sett från Skogsmarksvägen

  Föreningens takterrass i vinterskrud

  Utsikt från takterrassen

  Grill och utemöbler finns att tillgå

  Flera olika sittgrupper och solmöjligheter

  Föreningens gemensamhetslokal

  1ans buss stannar vid Essingetorget

  Allmänna badplatsen, Oxhålet, finns på kort gångavstånd

  Blomsteraffär på Badstrandsvägen

  Brygga vid Essingeviken

  Här finns kommunikationer med både tvärbana och buss

  Ta båt till City/Drottningholm från Värdshusbryggan

  Planlösning

  Planlösning

  Alternativ planlösning

  Karta

  Vi försäljningsvärderar er bostad kostnadsfritt

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!