Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Essinge Kyrkväg 9, Stockholm

Charmig 3:a med högt & ljust läge! Låg avgift & balkong!

Mycket trivsam och fin hörnlägenhet med högt läge samt genomgående ljus och behaglig färgsättning! Här bor man i en stabil bostadsrättsförening med låg belåning och välskött fastighet. Vardagsrum med ett stort fönsterparti mot grönska, här finns plats för soffgrupp samt matbord och övrigt möblemang. Stilrent kök med förvaring bakom vita skåpluckor samt plats för ett mindre matbord. Två bra sovrum med plats för dubbelsäng. Helkaklat badrum med tvättmaskin. Från det ena sovrummet når man den västervända balkongen där man kan njuta av eftermiddagssolen. I hallen finns flera garderober som ger utmärkta förvaringsmöjligheter. Fastigheten är en renoverad och välskött funkisfastighet, föreningen har en trädgård med gemensam uteplats som sommartid möbleras. Bra läge på ön med närhet till bussförbindelser och tvärbana samt badplats och småbåtshamn på kort gångavstånd. Här bor man med skärgårdskänsla, mitt i stan.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.
Varmt välkommen att boka tid för visning!

Fakta

Månadsavgift
2 737 kr/månad. I månadsavgiften ingår:
 • Värme
 • Vatten
Ett obligatoriskt tillägg om 270 kr/mån tillkommer för fiber och kabel-TV.
Typ
Bostadsrätt
Rum
3
Boyta
58 m2 (Mätning)
Hiss
Nej
Byggår
1939

Rumsbeskrivning

  • Allmänt om bostaden
  • Trivsam trea med genomgående behaglig, ljus färgsättning och fina golv samt balkong i väster. Lägenheten är i fint skick och har två ordentliga sovrum, fullt utrustat kök och ett fräscht badrum med tvättmaskin. Bra förvaringsmöjligheter i flera garderober som går längs ena väggen. Tillgång till gemensam trädgård och uteplats. Bra läge på ön nära buss och allmän service samt badplats och småbåtshamn.
  • Vardagsrum
  • Rymligt vardagsrum med ljusinsläpp från ett stort fönsterparti, här finns plats för både soffgrupp och matbord. Insynsfritt läge tack vare grönska utanför fönsterna. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger fiskbensmönstrad ekparkett.
  • Kök
  • Stilrent kök med förvaring bakom vita, släta skåpluckor. Vit moasik sitter som stänkskydd ovan arbetsbänkarna i trä. Köket är fullt maskinellt utrustat med kyl/frys, spishäll, spisfläkt, ugn, mikrovågsugn sam integrerad diskmaskin. Köket är ett stort fönsterparti som ger mycket härligt ljusinsläpp. Här finns plats för ett mindre matbord.
  • Sovrum
  • Rymligt sovrum med otroligt ljusinsläpp från två stora hörnfönster. Här finns gott om plats för dubbelsäng. Väggarna är målade i en behaglig grön nyans och på golvet ligger ett mörkbetsat plankgolv i ek. Förvaring i en dubbelgarderob.
  • Sovrum
  • Sovrum i bra storlek och här har man härligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti. Rummet används idag som barnrum men fungerar lika bra som föräldrasovrum, gästrum eller kontor. PLats finns för dubbelsäng. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett mörkbetsat plankgolv av ek. Förvaring i en dubbelgarderob.
  • Badrum
  • Helkaklat badrum med vitt kakel som klär väggarna och ett ljust klinkergolv. Här finns wc, tvättställ med kommod, badrumsskåp med spegeldörrar och belysning, dusch med glasväggar, handdukstork samt tvättmaskin.
  • Hall
  • Välkomnande hall med mycket god förvaring i flera garderober som löper längs med ena väggen. Här finns plats för avhängning av ytterkläder. Väggarna är ljusa och på golvet ligger mörkbetsat plankgolv i ek.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
05-1005
Lägenhetsnummer LM
1005
Boyta
58 m2 (Mätning)
Antal sovrum
2
TV/Internet
Fiberbredband via Ownit, obligatoriskt tillägg på avgiften. Kabel-TV via Telenor, obligatoriskt tillägg på avgiften.

Byggnaden

Byggnadsfakta

Byggår
1939
Renoveringar

1995 Fasad omputsad
2002 Stambyte (inkl. tappkallvatten- och varmvattenledningar)
2002 Byte elstigare
2002 Fönsterrenovering (samtliga)
2002 Byte till säkerhetsdörrar
2003 Byte radiatorventiler
2005 Installation av bergvärme
2006 Ommålning av trapphus
2007 Maskinpark delvis utbytt i tvättstugan
2008 Taket omlagt
2009 Kompressorbyte bergvärme
2009 Genomförd energideklaration
2009 Renovering av balkonger
2010 Byte gasbrännare (spetsvärme)
2010 Godkänd OVK
2011 Fönsterrenovering (södra sidan)
2012 Omgjutning av trappan utomhus
2013 Balansering samt injustering av värmen i fastigheten
2013 Flytt av sopstation. I samband med detta har även en del av muren gjutits om
2014 Ny belysning i källar- samt vindsutrymmen
2014 Byte mangel (tvättstugan)
2014 Fiberinstallation (FiberLAN)
2014 Stamspolning
2015 Tvättstugan har kompletterats med ytterligare tvättmaskin samt luddlåda
2015 Renovering av entréparti
2015 Ommålning trapphuset (högst upp)
2015 Markarbete utanför garagen
2016 Trädfällning samt beskärning av träd
2016 Bergvärme - nyinstallation
2017 Godkänd OVK
2018 Fönsterrenovering
2019 Renovering och ommålning av trappuppgång
2019 Installation av brandvarnare i trappuppgång
2019 Stamspolning avlopp
2019 Genomförd energideklaration
2020 Takunderhåll

Övrigt om uppvärmingen
Bergvärme

Parkeringsplatser

Föreningen hyr ut tre garageplatser.
Boendeparkering på gatan, 500 kr/mån.

Uteplats

 • Balkong
 • Balkong mot grönska med västerläge som ger eftermiddags- och kvällsol.

Föreningen

Brf Dungen 22

Brf Dungen 22 är en s.k. äkta bostadsrättsförening som bildades 2001, marken är friköpt och ägs av föreningen. Föreningen består av 14 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, med en totalyta om 730 kvm. Utöver det finns en lokalyta om 60 kvm som idag disponeras som ett garage med tre platser. Stabil och mycket välskött förening, belåningsgraden ligger på endast 2 985 kr/kvm. Fastigheten är väl underhållen och i gott skick, alla stora renoveringar har utförts.

Övriga utrymmen i föreningen

Gemensam trädgård med uteplats som fritt nyttjas av föreningens medlemmar.
Föreningen har en gemensam tvättstuga på källarplanet.
Gemensamt cykelförråd finns på källarplanet.

Andelstal
8.08162 %
Andelstal insats
Uppgiften har ej gått att få fram
Andelstal avgift
Uppgiften har ej gått att få fram

Närområdet

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad.

Kommunikationer

Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Kostnader

Månadssavgift
2 737 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
Ett obligatoriskt tillägg om 270 kr/mån tillkommer för fiber och kabel-TV.
Försäkringskostnad
232 kr/månad
Hushållsel
506 kr/månad
Totala driftskostnader
738 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
Observera att driftskostnaderna grundar sig på säljarnas uppgifter och varierar beroende på förbrukning och försäkringsbelopp.
Överlåtelseavgift
1 190 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Personer i hushållet
2

Energideklaration

Energideklaration utförd
Fredag 8 mar 2019
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
E
Energiprestanda
96 kWh/m²
Primärenergital
153 kWh/m²
Besiktningsman
Jan Andersson, Valvet Förvaltning AB

Inteckningar & panter

Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Övrigt

Städning av trapphus sker av inhyrd städfirma.
Föreningen har en gård som sommartid möbleras med utemöbler.

Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Essinge Kyrkväg 9, Stockholm

Fakta

Månadsavgift
2 737 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten

Ett obligatoriskt tillägg om 270 kr/mån tillkommer för fiber och kabel-TV.

Typ
Bostadsrätt
Rum
3
Boyta
58 m2 (Mätning)
Hiss
Nej
Byggår
1939

Ansvarig Mäklare

Extra kontaktperson

Kontakta oss Kostnadsfri försäljningsvärdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Visningar

  Ring för information om visning

  Alla bilder

  Fasadbild, entrésida av fastigheten

  Fasadbild

  Allmänna badplatsen, Oxhålet, finns på kort gångavstånd

  Blomsteraffär på Badstrandsvägen

  Brygga vid Essingeviken

  En av Oxhålsbadets badbryggor

  Här finns kommunikationer med både tvärbana och buss

  Ta båt till CityDrottningholm från Värdshusbryggan

  Planlösning

  Planlösning

  Karta

  Vi försäljningsvärderar er bostad kostnadsfritt

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!