Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Essingestråket 44, vån 5, Stockholm

Strålande sjöutsikt! Stor, solig balkong & ostört läge!

Underbart ljus, välplanerad & trivsam lägenhet i mycket fint skick högt upp i huset! Här bor man med fantastisk sjöutsikt och otroligt lugnt läge med stor balkong i soligt söderläge mot föreningens gård. Köket är stilrent renoverat, badrummet helkaklat med tvättmaskin, fantastiska förvaringsutrymmen, ljus färgsättningen och ett enhetligt parkettgolv flyter genom hela lägenheten. Fastigheten som renoverades 2009 är belägen på återvändsgata utan genomfartstrafik. Strax nedanför huset finns badmöjligheter och härliga strandpromenader, på kort gångavstånd finns, småbåtshamn, tvärbana, 1:ans buss samt allmän service.
Hög standard och bekvämt boende i fastighet med hiss.
Varmt välkommen på visning!

Fakta

Månadsavgift
3 130 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.
Typ
Bostadsrätt
Rum
2
Boyta
59 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Våning
5 av 6
Hiss
Ja
Byggår
1963

Rumsbeskrivning

  • Allmänt om bostaden
  • Fantastiskt, ljus lägenhet i mycket fint skick med stor, solig balkong i söder och underbar sjöutsikt. Högt upp i huset, lugnt belägen mot föreningens gård, helt ostört utan biltrafik och helt insynsfritt läge. Färgsättningen i lägenheten är genomgående ljus och ett enhetligt golv av ekparkett flyter genom hela lägenheten.
  • Vardagsrum
  • Härligt, rymligt vardagsrum med ett stort fönsterparti som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Läget är lugnt och rofyllt med sjöutsikt, fritt från insyn. Planlösningen är öppen mot köket vilket ger fin rymd och trivsamma sociala ytor. Här finns gott om plats för soffgrupp och möjligheter att duka upp till långbord mellan kök och vardagsrum. Golv av ekparkett och ljusa väggar.
  • Kök
  • Praktiskt och snyggt kök med bra förvaring och generösa arbetsytor. Vita, släta köksluckor, arbetsbänkar av ek och kakel i en mörkgrå nyans sitter som stänkskydd ovan arbetsbänkarna. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggd mikro och integrerad diskmaskin. Fint ljusinsläpp från ett fönster vid matplatsen. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vita. Köket renoverades i samband med renoveringen av fastigheten 2009. Samtidigt öppnade man även upp och tog bort del av en vägg. På så vis har man fått mer rymd och bättre kontakt med vardagsrummet.
  • Sovrum
  • Sovrummet är lika rofyllt som vardagsrummet. Läget är helt fritt utan insyn samt fantastisk sjöutsikt. Ett brett fönster ger ett fint ljusinsläpp. Väggarna är målade i en ljus nyans och golvet är liksom i övriga lägenheten av ekparkett. Rummet är stort och det finns gott om plats för en dubbelsäng, det finns utrymme för flera garderober för ytterligare förvaring samt för en arbetshörna om så önskas. Utgången till balkongen finns från sovrummet.
  • Klädkammare/Arbetsrum
  • Rummet används idag som klädkammare men fungerar lika bra som arbetsrum. En riktigt stor "walk in closet" som ger fantastisk förvaring. Två 80 cm breda garderober finns längs ena väggen.
  • Badrum
  • Mycket fräscht, rymligt badrum. Stilrent renoverat med vitt kakel på väggarna och ett mörkare klinkergolv med golvvärme. Här finns ett tvättställ med kommod, badrumsskåp med spegeldörrar, handdukstork, dusch, tvättmaskin samt infällda spotlights i taket. Renoverat i samband med ombyggnaden av fastigheten 2009.
  • Hall
  • En lagom stor hall med plats för avhängning av ytterkläder, vita väggar och på golvet ligger ett tåligt klinkergolv. Här finns förvaring. En bred öppning in mot vardagsrummet ger ljusinsläpp och luftighet.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
511
Lägenhetsnummer LM
1001
Boyta
59 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Antal sovrum
1
Våning
5 av 6
Internet
I fastigheten finns kabel-tv och bredband från Telia. Det är internet, telefoni samt TV genom samma uttag i lägenheten. Bredband och basutbud TV ingår i avgiften. Se telia.se för ytterligare information

Byggnaden

Byggnadsfakta

Byggår
1963
Renoveringar

Badrumsstammar bytta 1986 och delvis 2009
Köksstammar bytta 1986 och delvis 2009
Elstigare bytta 1986 och 2009
Tvättstugan renoverades 2009
Taket renoverades 2009
Fasaden renoverades 2009
Mestadelen av fönstren är från 1963 och några byttes vid ombyggnaden år 2009
Åren 2009-2010 utfördes en omfattande renovering och de 30 ursprungliga lägenheterna byggdes om
2017-2018 renoverades föreningens lokaler till 9 nyproducerade lägenheter se vidare Brf:s hemsida www.essingeutsikten.se

Planerade renoveringar

Installation av bergvärme.
Ombyggnad av innergården buskar, träd och uteplatser planeras.

Övrigt om uppvärmingen
Bergvärme

Parkeringsplatser

Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/m. Föreningen har 12 parkeringsplatser som uthyrs för 675 kr/mån, kösystem.

Uteplats

 • Balkong
 • Stor, solig balkong i rakt söderläge med fantastisk sjöutsikt! Balkongen ligger mot föreningens gård.

Föreningen

Brf Essingeutsikten 23

Brf Essingeutsikten 23 förvärvade fastigheten år 2008 och består av 39 bostadslägenheter. Av dessa är 38 upplåtna med bostadsrätt, 1 lägenheter ägs av föreningen och är under försäljning. 9 lägenheter producerades och färdigställdes våren 2018. Den totala boytan ökade från 1950 kvm till totalt ca 2940 kvm vid ombyggnaden av de tidigare lokalytorna. Försäljningen av de nya lägenheterna gör att föreningen blir skuldfri.
Fastigheten byggdes år 1962 med ombyggnadsår 2009 och 2018, marken är upplåten av Stockholms Stad med tomträtt från 1963. Föreningens fastighet består av en hög del om 6 våningar och en lägre del med endast två våningar samt ett sluttningsplan, adresserna är Essingestråket 44 samt Skogsmarksvägen 14 & 16. I samband med ombildningen 2009/2010 utfördes en stor ombyggnad/renovering då fastigheten byggdes om till bostäder, samtliga lägenheter totalrenoverades. Lokalytan hyrdes ut, även den ytan är nu bostadslägenheter. Föreningens lån har minskat till 12 Mkr, under året och ytterligare amorteringar kommer att ske när försäljningen av samtliga lägenheter är klar. Dessutom finns ca 11 Mkr i kassan som kommer av försäljning av lägenheterna och 1 lägenhet återstår att säljas. Försäljningen kommer förutom en betydande försäljningsintäkt även ge ökade månadsintäkter från de 9 nya lägenheterna med ca 800-900 kvm bostadsyta.

Övriga utrymmen i föreningen

Till lägenheten hör ett förråd.
Tillgång till gemensam tvättstuga samt cykel- och barnvagnsförråd.
Den gemensamma gården kommer att iordningsställas och ge föreningens medlemmar en grön oas med planteringar och sittgrupper.

Andelstal
2,16
Andelstal avgift
Uppgiften saknas i föreningens register

Närområdet

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Vid årsskiftet 2016/2017 infördes boendeparkering på ön, 500 kr/månad, det är nu lätt att hitta en p-plats på gatan.

Kommunikationer

Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Essingetorget. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stomlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Kostnader

Månadssavgift
3 130 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.
Försäkringskostnad
150 kr/månad
Hushållsel
175 kr/månad
Totala driftskostnader
325 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
Observera att driftskostnaderna grundar sig på säljarens förbrukning/försäkringsbelopp och kan därför variera.
Överlåtelseavgift
1 163 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
465 kr
Personer i hushållet
1

Energideklaration

Energideklaration utförd
Tisdag 27 jan 2009
Energiprestanda
206 kWh/m²

Övrigt

Säkerhetsdörr är installerad till lägenheten.
Föreningen har 12 stycken p-platser. Kostnad för p-plats är 675 kr/mån, kösystem finns.
Städning av trapphus utförs av entreprenör. Styrelsen anordnar varje år en obligatorisk vår- och höststädning av byggnaden och tomten.
I soprummet finns återvinningsinsamling för glas, tidningar och pappersförpackningar.
Föreningens gård planeras iordningställas 2019.
Till lägenheten hör ett förråd.
Tillgång till gemensam tvättstuga.
I fastigheten finns kabel-tv och bredband från Telia. Det är internet, telefoni samt TV genom samma uttag i lägenheten.
Bredband och basutbud TV ingår i avgiften.
Se telia.se för ytterligare information

Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Essingestråket 44, vån 5, Stockholm

Fakta

Månadsavgift
3 130 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.

Typ
Bostadsrätt
Rum
2
Boyta
59 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Våning
5 av 6
Hiss
Ja
Byggår
1963

Ansvarig Mäklare

Kontakta oss Kostnadsfri försäljningsvärdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Visningar

  Ring för information om visning

  Alla bilder

  Fantastiskt läge högt upp i huset med sjöutsikt!

  Balkongen ligger med söderläge & har strålande sjöutsikt

  Här har man sjöutsikt från samtliga fönster

  Sjöutsikt och utsikt över Axelsberg & Mälarhöjden

  Utsikt över Bromma

  Soligt läge!

  Underbart charmig utsikt!

  Sjöutsikt från sovrumsfönstret

  Sovrum med utgång till balkong

  Rymligt sovrum

  Ljusa väggar & ekparkett

  Ljust vardagsrum

  Fantastiskt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna

  Högt, insynsfritt läge

  Öppet och trivsamt!

  Plats för stort matbord vid fönster

  Stilrent kök, naturlig plats för matbord

  Gott om förvaring bakom släta, vita luckor

  Öppen planlösning & stora fönsterpartier ger härligt ljus

  Stilrent med vitt kakel, spotlights & takdusch

  Helkaklat badrum

  Hall med bred öppning mot vardagsrum

  Entré

  Promenadväg ner mot vattnet utanför huset

  Säljarens egna bild över Essingestråket 44

  1ans buss stannar vid Essingetorget

  Blomsteraffär på Badstrandsvägen

  Allmänna badplatsen, Oxhålet, finns på kort gångavstånd

  En av Oxhålsbadets badbryggor

  Här finns kommunikationer med både tvärbana och buss

  På Stora Essingen finns flera badmöjligheter

  Brygga vid Essingeviken

  Kvällssol på bryggorna

  Ta båt till City/Drottningholm från Värdshusbryggan

  Planlösning

  Planlösning

  Karta

  Vi försäljningsvärderar er bostad kostnadsfritt

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!