Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Essingeringen 9, Stockholm

Unik och fantastisk etagevåning-villaliknande, stor trädgård, uteplatser, eldstäder! P-plats ingår!

Underbar etagelägenhet - villaliknande boende med egen ingång & p-plats! Härligt unik lägenhet i mycket fint skick med balkong, öppen spis, kakelugn och tillgång till trädgård. Stilfulla kvadratmetrar använda på smartaste sätt - funkis när det är som bäst! Här bor man villaliknande med trädgård och uteplatser samt egen p-plats på tomten. Läget är fritt och ostört med utsikt över trädgården. Det finns 3-4 sovrum, två badrum med wc samt generösa och mycket trivsamma sällskapsytor. Fastigheten är välskött, renoverad och stambytt.
Varmt välkommen på visning!

Fakta

Månadsavgift
5 533 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Parkeringsplats.
Typ
Bostadsrätt
Rum
6
Boyta
120 m2
Hiss
Nej
Byggår
1939

Rumsbeskrivning

  • Allmänt om bostaden
  • En fantastisk etagevåning i fint skick med egen entré. Lägenheten är mycket välplanerad, alla kvadratmetrarna har tagits tillvara på bästa sätt. Ytskiktsrenovering av samtliga ytor har genomförts de senaste åren och här finns gott om förvaringsutrymmen med smarta lösningar. Alla elledningar är omdragna och alla strömbrytare samt kontakter är nya i gammal stil. Vån 1 tr består av ett sovrum, badrum med wc, kök, vardagsrum samt matrum.
  • Vardagsrum
  • Vardagsrummet är rymligt och har ett brett fönsterparti med funkisburspråk. Väggarna är ljusa och på golvet ligger vacker, fiskbensmönstrad ekparkett. Rummet ligger i direkt anslutning till kök och matrum vilket ger riktigt trivsamma och generösa sällskapsytor. Tack vare att några väggar tagits ned får man fint ljusinsläpp från flera väderstreck och många fönsterpartier. Här finns den fungerande öppna spisen i klassisk funkisstil.
  • Kök
  • Köket är renoverat med stilren inredning och med gott om förvaringsutrymmen. Skåpluckorna är släta, ljust grå och går fint ihop med bänkskivan av marmor som fortsätter en bit upp på väggen som stänkskydd. En platsbyggd hylla med öppna hyllplan av ek matchar golvet av fiskbensmönstrad ekparkett. Den maskinella utrustningen består av en gashäll, inbyggnadsugn (el) med varmluftsfunktion, spisfläkt, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl/frys. Väggen mot matrummet är borttagen vilket ger luftighet och ljusinsläpp från flera håll.
  • Matrum
  • Det luftiga matrummet ligger med ljust hörnläge och har utgång till balkongen. På golvet ligger liksom i kök och vardagsrum fiskbensmönstrad ekparkett, väggarna är vita. Fantastiskt trivsamma sällskapsytor och underbart ljusinsläpp tack vare den öppna planlösningen.
  • Sovrum
  • Sovrummet på vån 1 tr används som barnrum. Det skulle även passa utmärkt som arbetsrum alternativt gästrum. Ett brett fönsterparti ger utsikt över föreningens gård. Väggarna är ljusa och golvet är av vacker ekparkett med fiskbensmönster.
  • Badrum vån 1 tr
  • Badrummet är stilrent, helkaklat med klinkergolv och golvvärme. Här finns WC, tvättställ med kommod samt inkaklat badkar. I taket sitter infällda spotligts och den stora spegeln ger en positiv effekt på badrummets storlek.
  • Övre hall
  • I anslutning till badrummet på övre planet finns en hall med entré till trapphuset. Övriga utrymmen i föreningen såsom tvättstuga och förråd nås lättast genom denna entré.
  • Entréplanet
  • Nu tar vi trappan ner från övervåningen och kommer ned till entréplanet. Entréplanet består av hall, två sovrum ett stort badrum samt ett allrum/TV-rum. Allrummet kan lika gärna användas som sovrum om behovet finns. Egen entré ger direktaccess till trädgården. Uppvärmning av hela våningsplanet sker med vattenburen golvvärme.
  • Allrum (alternativt sovrum)
  • Här finns ett stort allrum som idag används som TV-rum. Finns behovet kan rummet användas som ett fjärde sovrum. Rummet ligger med hörnläge och har fönster i två väderstreck. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett golv av fiskbensmönstrad ekparkett.
  • Sovrum
  • Rummet används som barnrum. Här är väggarna vitmålade och golvet är av fiskbensmönstrad ekparkett. Längs ena väggen finns förvaringsutrymme som döljs bakom drapeirier.
  • Sovrum
  • Rummet används som föräldrasovrum och har gott om plats för dubbelsäng. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett parkettgolv av fiskbensmönstrad ek. Här finns en vacker och fungerande kakelugn.
  • Badrum
  • Stilrent, rymligt, helkaklat och fräscht badrum med vitt kakel, golvvärme samt infällda spotlights i taket. Badrummet har gott om förvaring i lättrullande lådor med släta, lådfronter, bänkskivorna av marmor. Här finns WC, takdusch, tvättställ och det är förberett för tvättmaskin.
  • Hall
  • Hall med hatthylla och plats för avhängning av ytterkläder. Golvet är av marmor, väggarna är ljusa och i taket sitter infällda spotlights. Ytterdörren är av ek och trappan till övervåningen är specialdesignad med trappräcke av mässing där handledaren är lindad med läder.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
2
Lägenhetsnummer LM
1002
Boyta
120 m2
Internet
Fiber finns indraget till fastigheten, föreningen har tecknat ett gruppavtal för bredband och TV.

Byggnaden

Byggnadsfakta

Byggår
1939
Renoveringar

1995: Utbyte av vatten- och avloppsstammar till samtliga kök och badrum
2002: Fasadrenovering
2011: Dränering runt fastigheten mot gatan och mot asfalterad gård
2014: Målning fönster, balkongplattor och takfot
2015: Nya VVS-stammar och nya badrum. Ombyggnation av lokal på gatuplan till två bostäder
2016: Renovering av taket, dränering runt halva huset samt stenläggning runt halva huset
2017: Ny värmepump, dränering och stenläggning runt fastighet, ny tvättmaskin, sotning, rengöring av frånluftskanaler kök och bad samt OVK
Säkerhetsdörrar har installerats till samtliga lägenheter och trapphuset är renoverat.
Gården har iordningställts med uteplats och grillmöjligheter.

Planerade renoveringar

Det har tagits fram en långsigtig underhållsplan för att underlätta planeringen av kommande renoveringar. Rörstammar har filmats, stamrenovering av liggande stammar i från tvättstugan är aktuell.

Övrigt om uppvärmingen
Bergvärme

Parkeringsplatser

Föreningen har p-plaster på gården, en tillhör denna lägenhet.

Uteplats

 • Balkong
 • Balkong i syd/ost med smidesräcke. Utgången till balkongen finns från matrummet.
 • Uteplats
 • Lägenheten har en stor uteplats i anslutning till entrén som ligger i syd/ostläge.
 • Trädgård
 • Gemensam trädgård där föreningen har ett stort trädeck med utemöbler och grillmöjligheter.

Föreningen

Brf Stadens Hjärta

Föreningen Stadens hjärta förvärvade fastigheten Strömshäll 1 år 2003, marken är friköpt och ägs av föreningen.
Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Det finns totalt 6 lägenheter i huset, samtliga är upplåtna med bostadsrätt, fördelningen är fyra stora lägenheten om 4 rok och större samt två lägenheter om 1 rok. Det finns också en lokal som ägs av föreningen och hyrs ut. Den stora trädgården runt huset är gemensam och det finns p-platser till varje lägenhet. Föreningens fastighet är renoverad och mycket välunderhållen, bl.a. är stammar är bytta, taket nytt och fasaden renoverad, se vidare under utförda renoveringar. Belåningsgraden är låg, de långfristiga lånen är endast 2,8 Mkr vilket blir ca 5 800 kr/kvm.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en stor trädgård med gräsytor och en stor altan med flera sittgrupper. Här finns ett snickarrum, cykelförråd och en gemensam tvättstuga.

Avgiftsändringar

Avgiftsändring är inte aktuell.

Andelstal
28,903
Andelstal avgift
Uppgiften saknas i föreningens register

Närområdet

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Vid årsskiftet 2016/2017 infördes boendeparkering på ön, 500 kr/månad, det är nu lätt att hitta en p-plats på gatan.

Kommunikationer

Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stomlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Kostnader

Månadssavgift
5 533 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
Övrigt om vad som ingår
I avgiften ingår vatten, värme och parkeringsplats. Tillägg för fiberbredband, obligatorisk avgift 379 kr/månad inkluderar bredband och TV.
Försäkringskostnad
350 kr/månad
Hushållsel
325 kr/månad
Gas
250 kr/månad
Fiber - TV/Bredband
379 kr/månad
Totala driftskostnader
1 304 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
Observerat att driftskostnaderna bygger på säljarens uppgifter och förbrukning varför dessa kan variera beroende på försäkringsbelopp och elförbrukning.
Personer i hushållet
5

Energideklaration

Energistatus
Energideklaration ej utförd

Övrigt

Till lägenheten hör två källarförråd.
Tillgång till gemensam tvättstuga i källaren.
Säkerhetsdörr är installerad till lägenheten.

Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Essingeringen 9, Stockholm

Fakta

Månadsavgift
5 533 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten

Typ
Bostadsrätt
Rum
6
Boyta
120 m2
Hiss
Nej
Byggår
1939

Ansvarig Mäklare

Kontakta oss Kostnadsfri försäljningsvärdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Visningar

  Ring för information om visning

  Alla bilder

  Underbar funkislägenhet med breda fönsterpartier!

  Luftigt vardagsrum med öppen spis & fiskbensmönstrad ekparkett

  Balkong med utsikt över trädgården

  Vardagsrum med rymd

  Snyggt & stilrent kök

  Ljusa skåpluckor, vitt kakel & bänkskiva av marmor

  Gott om förvaringsskåp & bra arbetsytor

  Ljust och luftigt matrum

  Härligt fönsterparti i matrummet samt utgång till balkong

  Balkong med fritt läge

  Sett från matrum mot vardagsrum

  Stora, öppna & trivsamma sällskapsytor

  Sovrum 1 på vån 1 tr med brett fönsterparti

  Badrum med badkar, vån 1 tr

  Snyggt och stilrent med infällda spotlights & golvvärme

  Här finns trappan till entréplanet

  Här ser man entrén, trappan upp och in mot allrum/TV-rum

  Stilren trappa med räcke av mässning och läderlindad handledare

  Hall med hatthylla och avhängning av ytterkläder

  Allrum

  Allrummet kan användas som sovrum 4 om behovet finns

  Vita väggar & fiskbensmönstrad ekparkett

  Sovrum 2 med plats för dubbelsäng

  Kakelung i sovrum 2

  Fungerande kakelugn

  Sovrum 3

  Underbart badrum, helkaklat med infällda spotlights

  Stort, fräscht badrum med golvvärme

  Marmorgolv, takdusch och bra förvaring

  Bo med villakänsla - egen entré!

  Fasadbild

  Uteplats

  Sommarbild på uteplatsen

  1:ans buss stannar vid Essingetorget

  Allmänna badplatsen, Oxhålet, finns på kort gångavstånd

  Blomsteraffär på Badstrandsvägen

  Gångavstånd till tvärbanan

  Ta båten från Värdshusbryggan till City/Drottningholm

  Planlösning

  Entréplan

  Vån 1 tr

  Karta

  Vi försäljningsvärderar er bostad kostnadsfritt

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!