Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Flottbrovägen 7, Stockholm

Unik etagevåning, fint skick, villaliknande med stor terrass, egen trädgård & p-platser! Låg avgift!

Unik etagelägenhet med en totalyta om 208 kvm belägen på återvändsgata i lugna villakvarter! Lägenheten är i fint skick, har egen trädgård där det odlas vindruvor i det varma söderläget samt flera parkeringsplatser på tomten. Underbara sällskapsytor, insynsfritt läge, utsikt över villatak och trädgårdar. Fönster i alla fyra väderstreck ger underbart ljusinsläpp. Det rymliga köket ligger i direkt anslutning till matsal och vardagsrum som har öppen planlösning. Här finns fantastiska fönsterpartier som ger underbart ljus, den öppna spisen som värmer kyliga vinterdagar, en stor terrass med soligt och insynsfritt syd/västläge mot den grönskande trädgården. Här finns möjlighet till många sovrum samt arbetsrum, två WC, en på varje plan, egen tvättstuga samt bra förvaringsutrymmen. Ett trivsamt, villaliknande boende med direktutgång till den egna trädgården från både vardagsrummet och från souterrängplanet. Bland bilderna syns gräsytor, uteplatser och parkeringsplatser som alla tillhör lägenheten. Föreningen är välskött, lågt belånad med låga avgift och har hyresintäkter från en lokal.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Lekpark, allmän service och restauranger finns här. Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/månad. Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.
Varmt välkommen på visning!

Fakta

Pris
12 975 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
4 928 kr/månad. I månadsavgiften ingår:
 • Värme
 • Vatten
 • Parkeringsplats
Typ
Bostadsrätt
Rum
6
Boyta
152 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Biyta
56 m2
Hiss
Nej
Byggår
1946

Rumsbeskrivning

• Allmänt om bostaden
Unik lägenhet i etage med generösa ytor, stort och luftigt vardagsrum med öppen spis, ljust och rymligt kök, egen tvättstuga. Egen trädgård samt parkeringsplatser för flera bilar hör till lägenheten.

• Entréplan
Entréplanet består av hall, wc, kök, matrum/allrum i anslutning till vardagsrum samt två sovrum. Direktutgång till trädgården och altanen finns från vardagsrummet. Helt våningsplan med generösa fönster i fyra väderstreck. Den höga takhöjden ger rummen en väldigt fin rymd. Färgsättningen är genomgående.
• Köket är stort och rymligt med fantastiskt bra förvaring i många skåp samt generösa köksbänkar som ger goda arbetsytor. Inredningen är stilren med vita, släta luckor, bänkskivor av granit och ljust kakel sitter som stänkskydd ovan arbetsbänkarna. Fönster i två väderstreck där en av diskhoarna är placerad vid ett av fönstren. En extra, mindre ho, finns på kökets motsatta sida. Golvet av vitlaserat furu 2021, väggarna är ljusa. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, diskmaskin, elspis, inbyggd mikro samt spisfläkt.
• Matrummet ligger i anslutning till både kök och vardagsrum vilket ger fina och trivsamma sällskapsytor. Här finns gott om utrymme för ett stort matbord. Rummet har en öppen planlösning mot vardagsrummet. På golvet ligger ett parkettgolv, väggarna är ljusa.
• Vardagsrummet har en hel fönstervägg mot trädgården som ger underbart ljusinsläpp. Härligt stora ytor ger gott om plats för olika soff- och sittgrupper, bekväm samvaro för många utan att behöva trängas. Här finns den öppna spisen som vinterhalvåret kan ljusa upp tillvaron med värmande brasor. På golvet ligger ett parkettgolv, väggarna är ljusa.
• På våningsplanet finns också två rymliga sovrum med hörnfönster. Läget är insynsfritt och båda har utsikt över trädgården. Ett av rummen används idag som bibliotek/arbetsrum. Hyllorna är platsbyggda av god kvalitet och ingår i försäljningen. Väggarna är ljusa och golvet är ett originalgolv av slipad furu.
• I anslutning till hallen finns en wc samt trappan ner till souterrängvåningen.

• Souterrängplan
Våningsplanet består av 1-2 sovrum, ett stort badrum, tvättstuga och ett dressingrum. Här finns också en direktutgång till trädgården där även de parkeringsplatser finns som tillhör lägenheten.
• Badrummet har vitt kakel på väggarna och ett ljust klinkergolv. Här finns både ett stort badkar, dusch, tvättställ, förvaringsskåp samt handdukstork och golvvärme.
• Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare, förvaringsskåp, tvättho samt öppna hyllplan.
• Arbetsrummet kan vid behov göras om för att användas som sovrum. Ljusinsläpp genom högt sittande fönster, ljusa väggar och laminatgolv.
• Sovrummet har hörnläge och det finns gott om plats för dubbelsäng. Golvet är ny slipat och vitpigmenterat av furu, väggarna är ljusa.
• Dressingrummet är ett inre, fönsterlöst rum där väggarna är klädda med platsbyggd förvaring av hög kvalitet. Golvet är ny slipat och vitpigmenterat av furu, väggarna är ljusa. Rummet kan även lämpa sig som allrum/lekrum eller biorum.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
1001
Lägenhetsnummer LM
1001
Boyta
152 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Biarea
56 m2
Antal sovrum
3
Max antal sovrum
5
TV/Internet
Fiber finns indraget till lägenheterna, gemensamt upphandlat av föreningen.

Byggnaden

Byggnadsfakta

Byggår
1946
Renoveringar

I samband med föreningens bildande år 2003 utfördes flera stora renoveringar.
Bland de stora renoveringar som utfördes var att bergvärme installerades, fasaden putsades om och altan stagades upp.
2018 renoverades taket.
Huset har genom åren skötts med kontinuerligt underhåll.

Övrigt om uppvärmingen
Bergvärme

Fastigheten uppfördes 1946 och en tillbyggnad utfördes 1963.

Parkeringsplatser

Parkeringsplatser hör till lägenheten, plats finns för flera bilar.

Uteplats

 • Altan
 • Stor altan med gott om plats för flera sittgrupper!
 • Trädgård
 • En trädgård hör till lägenheten och nås från altanen samt souterrängplanet.

Föreningen

Brf Flottbron 7 som bildades år 2003 äger fastigheten Stockholm Träkyrkan 2, marken är friköpt. Föreningen består av tre lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt en lokal som hyrs ut. Den totala boytan i föreningen är 309 kvm och tomtytan är 752 kvm. Föreningen är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening. Fastigheten sköts med löpande underhåll. De långfristiga skulderna uppgår till 1,7 Mkr vilket ger en belåning om 5 502 kr/kvm. Hyresintäkterna för lokalen uppgår till 49 000 kr/år.
Delar av trädgården är gemensam med uteplats och lummiga ytor med gräsmatta och grönska.

Övriga utrymmen i föreningen

Till varje lägenhet hör ett förråd. Föreningen har en gemensam uteplats på entrésidan av fastigheten samt en lummig trädgård med växter och grönska.

Andelstal
49
Andelstal avgift
Uppgiften saknas i föreningens register

Närområdet

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Ön har ett trevligt utbud av restauranger och fik, på Badstrandsvägen finns en italiensk bistro och ett bageri som erbjuder öns boende god mat och trevliga fikastunder. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på gatan, 500 kr/månad.

Kommunikationer

Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Kostnader

Månadssavgift
4 928 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Parkeringsplats
Avgiftsändringar
Inga avgiftsändringar är aktuella.
Försäkringskostnad
250 kr/månad
Hushållsel
671 kr/månad
Fiber
435 kr/månad
Totala driftskostnader
1 356 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
Observera att driftskostnaderna bygger på säljarens uppgifter och förbrukning varför dessa kan variera beroende på försäkringsbelopp och elförbrukning.

Energideklaration

Inteckningar & panter

Pantsättning
Bostaden är inte pantsatt
Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Flottbrovägen 7, Stockholm

Fakta

Pris
12 975 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
4 928 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Parkeringsplats

Typ
Bostadsrätt
Rum
6
Boyta
152 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Biarea
56 m2
Hiss
Nej
Byggår
1946

Ansvarig Mäklare

Kontakta oss Kostnadsfri försäljningsvärdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Visningar

 • Söndag 24 okt 11:30 - 12:30

  Välkommen på allmän visning! Enskilda tider bokad enligt överenskommelse.

Alla bilder

Planlösning

Karta

Vi försäljningsvärderar er bostad kostnadsfritt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!