Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Gammelgårdsvägen 54, Stockholm

Unik gavellägenhet högst upp i huset! Sjöutsikt - Terrass - Braskamin!

Efterlängtad gavellägenhet i populära Brf Essingeviken! Högst upp i huset med vidsträckt utsikt över Mälarens vatten och Brommalandet ligger denna unika lägenhet i mycket fint skick. Från den stora terrassen om ca 12 kvm, som ligger i syd/väst, kan man njuta av den vackra utsikten och sol från lunch till solnedgång. Lägenheten har genomgående stora fönsterpartier och härligt ljusinsläpp tack vare fönster i tre väderstreck. Väggarna är genomgående vita, i taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion och genom lägenheten flyter ett enhetligt parkettgolv av ek. Exklusivt vardagsrum med ett rundat fönsterparti, generös takhöjd upp till nock och fungerande braskamin. Köket är stilrent med vit skåpinredning och har ett charmigt burspråk där en naturlig plats för matbord finns. Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng samt ett mindre sovrum som fungerar lika bra som barnrum alternativt arbetsrum. Lyxigt badrum med spa-känsla, här finns dubbla tvättställ, takdusch samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Stabil och välskött förening som ligger intill Mälarens strand består av 9 hus och byggdes åren 1995-1997. Föreningens fastigheter är omgivna av gräsytor, lekplats, grillplats och boulebana. I föreningen finns ett garage som rymmer 70 platser samt 9 parkeringsplatser utomhus, separat kösystem.
Här bor man med mycket lugnt läge, badbrygga utanför porten, ett stenkast från skola och allmän service. Utmärkta kommunikationer med buss och tvärbana inom någon minuts gångavstånd. Stora Essingen har småstadens kvalitéer mitt i storstaden.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 91:an som tar dig till centrala Kungsholmen/Fridhemsplan och Tvärbanan som går runt stan till Bromma/Globen/Hammarby Sjöstad/Sickla. Varmt välkomna att boka tid för visning.

Fakta

Pris
6 995 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
3 782 kr/månad. I månadsavgiften ingår:
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.
Typ
Bostadsrätt
Rum
3
Boyta
72 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Våning
5 av 5
Hiss
Ja
Byggår
1995-1997

Rumsbeskrivning

  • Allmänt om bostaden
  • Fantastiskt läge högst upp i huset, fritt läge mot sjön och strålande sjöutsikt. Genomgående fint skick med ett enhetlig golv av ekparkett som flyter genom lägenheten, infällda spotlights med dimmerfunktion i samtliga rum. Stora fönsterpartier med insynsfritt läge ger fint ljusinsläpp. Här bor man med sjöutsikt från vardagsrum, kök och ett av sovrummen. Utanför huset finns en badbrygga samt angöringsboj för gästande båtar.
  • Vardagsrum
  • Ljust och luftigt vardagsrum med ett vackert, halvmåneformat fönsterparti mot sjön och utsikt över Bromma. Väl tilltagen takhöjd bidrar till känslan av rymd och här finns en vacker, fungerande braskamin. Längs ena väggen går en snygg, platsbyggd garderobsvägg som ger bra förvaring.
  • Kök
  • Stilrent och fullt maskinellt utrustat kök med vita, släta skåpluckor. Här finns ett stort burspråk som ger ljusinsläpp och vacker sjöutsikt. Köket är bra planerat med naturlig plats för matbord och gott om förvaringsmöjligheter. Goda arbetsytor på den mörka bänkskivan, ovan sitter mosaik som stänkskydd. Köket är utrustat med kyl & frys (2021), spishäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, mikrovågsugn samt diskmaskin, infällda spotlights under överskåpen.
  • Sovrum
  • Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng samt förvaringsmöbler. Ljusinsläpp från fönster mot föreningens gård, sovrummet nås genom en skjutdörr.
  • Sovrum
  • Sovrum med två platsbyggda och vägghängda 90-sängar samt platsbyggd arbetsplats invid fönster med härligt ljusinsläpp och sjöutsikt. Rummet används idag som arbetsrum/gästrum med fungerar lika bra som barnrum. Sovrummet nås genom skjutdörr.
  • Badrum
  • Fräscht, helkaklat badrum med lyxig spa-känsla. Vitt kakel klär väggarna och på golvet ligger ett brunt klinkergolv med golvvärme. Här finns dubbla tvättställ på mörk bänkskiva och vit kommod med förvaring, duschhörna med takdusch och invikningsbara glasdörrar, handdukstork samt vägghängd WC. Badrummet är även inrett med en stor spegel som går längs ena långsidan och har inbyggd värme, kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt vitt väggskåp ovan.
  • Hall
  • Välkomnande hall med platsbyggd förvaring i vitlaserad ek, här finns en sittplats med förvaring under samt plats för avhängning av ytterkläder. Säkerhetsdörr är installerad till lägenheten.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
252
Lägenhetsnummer LM
1401
Boyta
72 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Antal sovrum
2
Våning
5 av 5
TV/Internet
Kabel-TV & internet ingår i avgiften, leverantör är Bredbandsbolaget.

Byggnaden

Byggnadsfakta

Byggår
1995-1997
Renoveringar

Föreningens fastigheter är i gott skick och sköts med kontinuerligt underhåll. 2014 byttes elpatroner till varmvattenberedare samt knappsatser för hissarna. 2015 - 2016 gjordes översyn och tvättning av fasader. 2017 Målning av gemensamma utrymmen samt tvättning av plåttak, rensning och riktning av hängrännor. 2017 - 2018 Målning av trapphus. Föreningen har nyligen bytt ut värmesystemet och installerat bergvärme.

Planerade renoveringar

Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2012-2027. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren, medel reserveras årligen för det framtida underhållet, se vidare föreningens årsredovisning.

Övrigt om uppvärmingen
Bergvärme

Parkeringsplatser

Med infart från Gammelgårdsvägen 46 har föreningen ett gemensamt garage med 70 st parkeringsplatser, 1 050 kr/mån. Föreningen har nio parkeringsplatser för uthyrning på området, två stycken parkeringsplatser finns på Essingeringen och sex st vid infarten till området. En plats för rörelsehindrade finns på nedre gården.

Uteplats

 • Terrass
 • Terrassen ligger med soligt syd/västläge och har strålande sjöutsikt samt utsikt över Brommalandet. Här kan man njuta av solen från lunch till solnedgång. På terrassen ligger trätrall, möjlighet att grilla finns.

Föreningen

Brf Essingeviken

Brf Essingeviken består av 116 bostadsrättslägenheter i nio hus. Husen färdigställdes under perioden 1995 till 1997 och ligger vid Mälarens strand. Adresser till föreningen är Gammelgårdsvägen 44, 48, 50, 52, 54, 56 och 58 samt Essingeringen 82 och 84. Föreningen har ett garage och flera gemensamma lokaler bl.a. gästlokal, festlokal, gym samt bastu. Brf Essingeviken. Marken är friköpt och ägs av föreningen. Vid bildandet 1995-1997 fanns det två bostadsrättsföreningar och en samfällighetsförening inom Essingeviken. Under åren 2012 till 2014 genomfördes en fusion av de båda bostadsrättsföreningarna och gemensamma samfällighetsföreningen avvecklades. Nu finns endast en förening inom Essingeviken: Brf Essingeviken. Föreningen har en informativ och väl uppdaterad hemsida; www.essingeviken.bostadsratterna.se.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har många gemensamma utrymmen såsom pingisrum, träningsrum, bastu, festlokal, gästlokal, tvättstuga, hobbyrum, cykelförråd, barnvagnsförråd, garage, utomhusparkering samt soprum. Varje lägenhet har också ett eget källarförråd. Runt föreningens hus finns fina gårdar och grönområden tillgängliga för alla medlemmar, med bland annat lekplats, boulebana samt grillplats. Utanför föreningens område finns en brygga med en angöringsboj som föreningen sköter åt kommunen.

Andelstal
1,02690 %
Andelstal avgift
0,65987 %

Närområdet

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad.

Kommunikationer

Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Kostnader

Månadssavgift
3 782 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.
Försäkringskostnad
420 kr/månad
Hushållsel
500 kr/månad
Totala driftskostnader
920 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
Observera att driftskostnaderna för el kan variera beroende på förbrukning och försäkringskostnad är beroende på försäkringsbelopp.
Överlåtelseavgift
1 190 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Personer i hushållet
2

Energideklaration

Energideklaration utförd
Tisdag 6 okt 2020
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
D
Primärenergital
81 kWh/m²

Inteckningar & panter

Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Övrigt

Föreningen har garage och p-platser som hyrs ut, kösystem.
Tillgång till gemensam gård och brygga utanför porten för bad och möjlighet att lägga till med båt.
Gemensam grovtvättstuga finns.
Cykelförråd och barnvagnsrum finns.
Till lägenheten hör ett stort källarförråd på entréplanet.
Hissen går hela vägen upp till lägenheten, praktiskt vid flytt då stora möbler lätt går in in hissen.
Säkerhetsdörr är installerad till lägenheten.
Föreningen har en renoverad gästlägenhet och en festlokal.
Bastu och gym finns också för föreningens medlemmar.
Se gärna ytterligare information på föreningens hemsida, essingeviken.se, länk finns till höger på sidan under länkar.

Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Gammelgårdsvägen 54, Stockholm

Fakta

Pris
6 995 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
3 782 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.

Typ
Bostadsrätt
Rum
3
Boyta
72 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Våning
5 av 5
Hiss
Ja
Byggår
1995-1997

Ansvarig Mäklare

Extra kontaktperson

Kontakta oss Kostnadsfri försäljningsvärdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Visningar

 • Torsdag 21 jan 17:00 - 17:45

  Välkomna på allmän visning! Under visningen kan ev köbildning förekomma då antalet besökare som kan vara samtidigt i lägenheten är begränsad. Vi bokar även tider enligt överenskommelse. Tag inte med smakråd/barn om ni inte bokat egen tid.

 • Söndag 24 jan 14:00 - 14:45

  Välkomna på allmän visning! Under visningen kan ev köbildning förekomma då antalet besökare som kan vara samtidigt i lägenheten är begränsad. Vi bokar även tider enligt överenskommelse. Tag inte med smakråd/barn om ni inte bokat egen tid.

Alla bilder

Välkommen till Gammelgårdsvägen 54!

Vardagsrum med utsikt!

Fantastiskt charmigt fönster

Terrassen ligger med västerläge & har strålande sjöutsikt

Säljarens egna bild

Fungerande braskamin värmer skönt kalla dagar

Vardagsrum med rymd

Här är högt i tak

Rummet sett mot terrassen

Trägolv & vitmålade väggar

Utgång till terrass

Stilrent kök med vit skåpinredning

Naturlig plats för matbord vid burspråket

Strålande sjöutsikt

Fullt maskinellt utrustat kök

Skåp upp till full takhöjd

Infällda spotlights i taket

Sovrum med plats för dubbelsäng

Skjutdörrar avgränsar sovrummen

Sovrum/Arbetsrum

Sovrum

Rummet funkar även mycket bra som barnrum

Sett mot terrass & sovrum/arbetsrum

Stort, rymligt badrum

En spegel går längs ena väggen, dubbla tvättställ

Duschhörna & handdukstork

Kombinerad tvättmaskin & torktumlare

Hall

Hall sett mot kök

Hall med sittplats & inbyggd förvaring

Utsikt över vinterlandskapet

Här bor man med högt & fritt läge

Utsikt över Bromma & Äppelviken

Nedanför huset finns en badbrygga

Essingevikens badbrygga utanför porten

Föreningens övernattningslägenhet

Gemensam bastu finns att tillgå

Enklare gym finns i port 44

Gemensam tvättstuga för Brf:s medlemmar

Fasadbild, entresida av fastigheten

Enklare grillplats på föreningens tomt

Gräsytor utanför porten

Allmänna badplatsen, Oxhålet, finns på kort gångavstånd

Här finns kommunikationer med både tvärbana och buss

Ta båt till City/Drottningholm från Värdshusbryggan

Blomsteraffär på Badstrandsvägen

Planlösning

Karta

Vi försäljningsvärderar er bostad kostnadsfritt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!