Bostadsrätt / Södermalm

Möregatan 4, vån 5, Stockholm

Underbart ljus, genomgående lägenhet med fantastiskt balkong och burspråk! Möjligt trerumslägenhet!

I hjärtat av Söder finns denna charmfulla lägenhet med rymd! Fantastiskt ljus och genomgående 30-talspärla med trivsam balkong i västerläge mot lugn innergård! Högt läge i huset med stora fönsterpartier i två väderstreck ger ett generöst ljusinsläpp med sol in i lägenheten från morgon till kväll. Från balkongen ser du takåsar och himlen är ständigt närvarande. Solen tittar fram på balkongen mitt på dagen och kan avnjutas under hela eftermiddagen till en bit in på kvällen. De senaste månaderna har en genomgripande renovering av ytskikt skett. Alla väggar, tak och snickerier har målats med genomgående ljus färgsättning och golven av ekparkett som flyter genom lägenheten är nyslipade. Det stora vardagsrummet går i halvöppen planlösning mot köket och ger fina sociala ytor, det finns gott om plats för både stor matplats och soffgrupp. En underbar funkisdetalj är det charmiga burspråket, här flödar ljuset in i lägenheten och sammanbinder vardagsrum och kök på ett sympatiskt sätt. Det går även att göra om lägenheten till en funktionell trerumslägenhet med enkla medel, se den alternativa planlösningen. Det stora sovrummet har fiskbensparkett i original, bra förvaring med garderober och fint ljusinsläpp från ett brett fönsterparti. Välkomnande, möblerbar hall med gott om plats för förvaring. Stort badrum med badkar och plats för liten tvättmaskin.

Föreningen är välskött och har god ekonomi, marken ägs av föreningen. Tilltalande, helrenoverad fastighet anno 1936 med toppläge mitt på Södermalm som omgärdas av SoFo, Skanstull, Mariatorget och ligger granne med Rosenlundsparken. Även Mosebacke och Hornstull finns inom räckhåll. Arkitekt var Nils R Hjort, funkis när den är som bäst!

Lägenheten är belägen i ett lugnt område, på en återvändsgata invid Rosenlundsparken med all tänkbar service i närområdet. Söder är med sitt sprudlande nöjesliv och stora utbud av caféer och restauranger en härligt levande stadsdel. Här bor du lugnt och behagligt i skönt kvarter med Medborgarplatsens, Götgatan och Mariatorgets puls på bekvämt avstånd. Trivsamma grönområden finns på kort gångavstånd såsom Skinnarviksberget, kulturkvarteren runt Mariaberget och Bastugatan, Tantolunden och fina promenadstråk längs Årstavikens glittrande vatten. Mycket goda kommunikationer via T-bana med Mariatorgets röda linje samt Medborgarplatsens gröna linje, även Södra Station med pendeltåg samt flertalet busslinjer finns endast minuter bort.

Fakta

Månadsavgift
4 227 kr/månad. I månadsavgiften ingår:
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
Typ
Bostadsrätt
Rum
2.5
Boyta
70 m2 (Mätning)
Våning
5 av 6
Hiss
Ja
Byggår
1938

Rumsbeskrivning

  • Allmänt om bostaden
  • Charmig och genomgående funkislägenhet med fantastiskt ljusinsläpp från två väderstreck. Läget är högt och lugnt med fönster mot återvändsgata och den fina innergården omgärdad av vackra hus. Lägenheten har nyligen genomgått en grundlig ytskiktsrenovering då samtliga väggar, tak och snickerier målats. Väggarna är målade i ljus färgsättning och golven av ekparkettgolven är nyslipade.
  • Vardagsrum
  • Ljust och rymligt vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp och stort matbord. Här finns ett charmigt burspråk i original och härifrån nås den fina balkongen med skönt västerläge. Väggarna är nymålade i ljus nyans, på golvet ligger nyslipad ekparkett. Möjlighet finns att dela av rummet om man har behov av ytterligare ett sovrum.
  • Kök
  • Praktiskt kök med många skåp som ger bra förvaring. Skåpsdörrarna är släta, vita och nymålande. Vitt kakel sitter som stänkskydd ovanför arbetsytorna. Köket är utrustat med kyl/frys, spis, ugn samt en ny fläkt. Här finns plats att installera diskmaskin. Väggarna är som i övriga lägenheten nymålade och på golvet ligger en funktionell matta. Köket är öppet mot matplatsen. Generöst ljusinsläpp från många fönster.
  • Sovrum
  • Behagligt sovrum med nyslipad fiskbensparkett i original och fint ljusinsläpp från ett brett fönsterparti. Rummet är stort och det finns gott om plats för en bred dubbelsäng samt övrigt möblemang som exempelvis skrivbord, läshörna eller förvaringsmöbler. Många garderober ger utmärkt förvaring.
  • Badrum
  • Rymligt badrum med badkar och kaklade väggar, på golvet ligger en våtrumsmatta. Här finns en handdukstork, plats finns för tvättmaskin om man önskar installera det. Badrummet renoverades i samband med stambytet i fastigheten.
  • Hall
  • Trevlig hall med golv av ekparkett och nymålade, ljusa väggar. Här finns plats för garderober, hatthylla samt övrigt möblemang som önskas.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
12
Lägenhetsnummer LM
1503
Boyta
70 m2 (Mätning)
Antal sovrum
1
Max antal sovrum
2
Våning
5 av 6
TV/Internet
ComHem levererar Kabel-TV och internet. Fiberleverantör är IP Only.

Byggnaden

Byggnadsfakta

Byggår
1938
Renoveringar

2019 Totalrenovering och omputsning av fasad, balkonger, stuprör utbytta, installation av energiglas och i samband med detta renovering av fönster.
2018 Ny tryggstegringspump, nytt bastuaggregat, installation av fiber.
2016 Renovering av hiss. Nytt översvämningsskydd tvättstuga.
2012 Ny värmeanläggning/undercentral, ventilation.
2011 Byte av port.
2009 Renovering och målning av fönster.
2005 Målning av yttertak.
1984 Rörstambyte, elstambyte, nya balkonger, omputsning av fasad, nyinstallation av hiss, renovering av balkonger, nytt gårdsbjälklag samt omläggning av tak.

Planerade renoveringar

2021 Renovering och målning av trapphus samt hiss. Renoveringen kommer att bekostas med egna medel
2021-2022 Upprustning av innergård

Övrigt om uppvärmingen
Fjärrvärme och självdrag

Parkeringsplatser

Boendeparkering på gatan, 1 100 kr/mån.

Uteplats

 • Balkong
 • Balkong i högt västerläge, utsikt mot takåsar, vackra hus och lugn innergård! En härlig balkong där man varma sommardagar kan njuta av skön eftermiddags och kvällssol.
 • Uteplats
 • Föreningen har en gemensam innergård med utemöbler och här finns grillmöjligheter.

Föreningen

Brf Pennan 21

Föreningen äger fastigheten Pennan 21. Föreningen upplåter 19 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt. Huset ritades av arkitekten Nils R. Hjorth och uppfördes 1936.

Övriga utrymmen i föreningen

Gemensam gård med grillmöjligheter.
Föreningen har en bastu/dusch och en gemensamhetslokal.
I källaren finns tvättstuga, cykelrum samt barnvagnsrum.

Andelstal
5,60832 %
Andelstal avgift
5,60757 %

Närområdet

Möregatan ligger bokstavligen mitt på Södermalm och området bjuder på såväl park- och grönområden samtidigt som man omgärdas av hela Söders utbud av restauranger och butiker. För dig som tycker om promenader, löpturer eller bad så finns Årstaviken, Skinnarviksberget och Tantolunden inom räckhåll. Mycket goda kommunikationer med T-banans gröna linje vid Medborgarplatsen och röda linjen vid Mariatorget samt Södra Stations pendeltåg nära. Rosenlundsparken är den närmaste parken som ligger i slutet av Möregatan. Parken som även kallas "Skånegläntan" började anläggas på 1930-talet och avslutades först i början av 1970-talet. En gång i tiden låg sjön Fatburen på Södra stationsområdets plats. Sjön fylldes igen när Södra station, Stockholms första järnvägsstation, anlades 1860. Torget bredvid stationen fick namnet Södra Bantorget och döptes 1940 om till Medborgarplatsen efter Medborgarhuset som byggts ett år tidigare. I Medborgarplatsens nordöstra hörn ligger det Lillienhoffska huset, ett palats från 1600-talet, som från 1700-talets mitt till I880-talet inrymde Katarina församlings fattighus. Mitt emot Medborgarplatsen ligger Björns trädgård. På kullen Pelarbacken norr om Björns trädgård. Götgatan var på 1700-talet Söders kroggata. Filmen kom till Stockholm på 191O-talet och Götgatan blev snart Söders största biogata. På Hotell Malmens plats låg biografen Stora teatern. I kvarteret söder om Götgatan öppnades 1928 Göta Lejon. I samma kvarter, vid Folkungagatan, fanns Lejonungen, senare omdöpt till Smultronstället. Vid södra Götgatan fanns Victoria, Söderbio, Cora och kortfilmsbiografen Piccadilly, och vid gatans norra del låg småbiografer som Mona och Göta. På 1980-talet lämnade järnvägen Södra stationsområdet och ett bostadsområde började byggas. Bofills båge kallas den stora svängda byggnaden som ritats av den spanske arkitekten Ricardo Bofill. Framför Bofills båge ligger Fatbursparken på den plats där sjön Fatburen en gång var som djupast. Stockholms första tunnelbanelinje drogs 1933 från Slussen via Medborgarplatsen, som då hette Södra Bantorget, till Skanstull. Vanliga spårvagnar gick i tunneln till 1950, då de gröna tågen sattes i trafik. Detta är bara en del av Södermalms spännande historia.

Kostnader

Månadssavgift
4 227 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
Försäkringskostnad
225 kr/månad
Hushållsel
250 kr/månad
Totala driftskostnader
475 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
Observera att driftskostnaderna är schablonmässiga, förbrukning och försäkringsbelopp och kan därför variera.
Överlåtelseavgift
1 190 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Personer i hushållet
1

Energideklaration

Energideklaration utförd
Fredag 14 feb 2020
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
F
Energiprestanda
149 kWh/m²
Primärenergital
154 kWh/m²

Inteckningar & panter

Pantsättning
Bostaden är pantsatt
Pantsättningen kontrollerades
2020-12-15
Bostadsrätt / Södermalm

Möregatan 4, vån 5, Stockholm

Fakta

Månadsavgift
4 227 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV

Typ
Bostadsrätt
Rum
2,5
Boyta
70 m2 (Mätning)
Våning
5 av 6
Hiss
Ja
Byggår
1938

Ansvarig Mäklare

Extra kontaktperson

Kontakta oss Kostnadsfri försäljningsvärdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Alla bilder

Vardagsrum med burspråk och fantastiskt ljusinsläpp

Burspråk i funkisstil

Underbar balkong med västerläge

Vardagsrum med utgång till balkong

Genomgående nymålade väggar och ljus färgsättning

Fönsterbänkar i kalksten från originalåret

Njut av himmelutsikt

Balkong belägen mot lugn innergård

Genomgående nyslipad ekparkett i samtliga rum

Matplats med plats för många gäster

Halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum.

Matplats och burspråk

Fönster i original från byggnadsåret

Kök öppet mot matplats

Sett från vardagsrum mot sovrum och kök

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och möblemang

Brett fönsterparti i sovrummet

Sovrum med bra förvaring

Fiskbensparkett i original finns i sovrummet

Rymligt badrum

Välkomnande hall med plats för förvaring

Välkommen in i hallen!

Sett från hall mot vardagsrum och kök

Föreningens innergård

Trapphus som ska renoveras under våren, provmålning har påbörjats

Fin funkisfastighet anno 1936!

Närhet till pulsen vid Medborgarplatsen

Badmöjligheter på Södermalm

Restaurang Loopen vid Hornstull

I närområdet, Skrapan med galleria och bar med utsikt

Promenera eller fika utmed Årstaviken

På Södermalm finns många trevliga uteserveringar!

Planlösning

Planlösning

Alternativ planlösning

Karta

Vi försäljningsvärderar er bostad kostnadsfritt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!