Bostadsrätt / Hammarby Sjöstad

Redargatan 5, plan 4, Stockholm

Underbart välplanerad 2:a i fint skick med stor balkong - högt & fritt läge!

Välplanerad 2:a med härligt luftig planlösning och stor balkong! Fantastiskt lugnt läge och fritt från insyn! Tack vare den öppna planlösningen får man mycket trivsamma, sociala ytor. Den generösa balkongen ligger mot föreningens innergård och nås från vardagsrummet. De stora och breda fönsterpartierna med fri utsikt ger lägenheten fint ljusinsläpp. Genom hela lägenheten flyter ett enhetligt parkettgolv och samtliga väggar är ljusa vilket ger en fin känsla av rymd.
I avgiften ingår både kabel-TV och bredband. Tillgång till gemensam gård, två övernattningslägenheter, barnvagnsrum och cykelrum. Mycket bra föreningen med låg belåningsgrad, endast 819 kr/kvm (år 2019).
Annonserat pris accepteras av säljaren.

I Hammarby Sjöstad bor man med närhet till promenadstråken längs Hammarbykanalen, trevliga restauranger och caféer, affärer och allmän service, kommunikationer via tvärbana, båt och buss samt Söders puls. Inom behagligt cykel- eller gångavstånd når man Sickla köpkvarter och Sickla Sjö med bryggor och badplats. Sträcker man sig något längre åt naturen finns vackra Hellasgården med badplats och friluftsliv.
Varmt välkommen på visning!

Fakta

Pris
3 275 000 kr (Accepterat pris)
Månadsavgift
2 740 kr/månad. I månadsavgiften ingår:
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.
Hushållsel ingår ej, föreningen tillämpar enhetsmätning.
Typ
Bostadsrätt
Rum
2
Boyta
45.5 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Våning
4 av 6
Hiss
Ja
Byggår
2008

Rumsbeskrivning

  • Allmänt om bostaden
  • Välkommen till en mycket trivsam, yteffektiv lägenhet med fritt läge! Härligt välplanerad lägenhet med stor balkong. Här är stora fönsterpartier som ger härligt ljusinsläpp med lugnt läge mot föreningens gård. Väggarna är genomgående ljusa och skicket är fint. Ett parkettgolv av furu flyter genom hela lägenheten vilket ger extra känsla av rymd. Trivsamt och bekvämt boende med närhet till tvärbana, buss och Hammarbykanalen.
  • Vardagsrum
  • Vardagsrummet har ett stort fönsterparti som ger fint ljusinsläpp. Här finns utgången till den generösa balkongen. I vardagsrummet finns utrymme för både matbord och soffgrupp. Den öppna planlösningen mot köket ger härlig rymd och fina sociala ytor.
  • Kök
  • Fräscht kök med gott om förvaringsskåp som går upp till full takhöjd. Köksskåpen har luckor som är vita och släta, bänkskivor i vitlaserat trä och diskbänk i rostfritt stål. Vitt kakel sitter som stänkskydd ovan arbetsbänkarna. Köket är utrustat med kyl/frys, elspis med keramikhäll, spisfläkt, ugn samt diskmaskin.
  • Sovrum
  • Sovrummet har en bra storlek och gott om plats för dubbelsäng samt även plats för övrigt möblemang. Ljusa väggar och golvet parkettgolvet är detsamma som i övriga lägenheten. I anslutning till sovrummet finns en rymlig klädkammare.
  • Badrum
  • Badrummet är rymligt och har väggar kaklade med vitt kakel och bryts av med en fondvägg i grått. På golvet ligger ett klinkergolv i samma gråa färg som fondväggen. Här finns dusch med invikningsbara glasväggar, WC, tvättställ, spegel, badrumsskåp med spegeldörrar samt tvättmaskin.
  • Hall
  • Trevlig hall med vy mot vardagsrum och kök. Här finns plats för avhängning av ytterkläder, väggarna är ljusa och på golvet ligger samma parkettgolv som i övriga lägenheten. Plats finns för att sätta in garderober.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
042
Lägenhetsnummer LM
1304
Boyta
45.5 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Antal sovrum
1
Våning
4 av 6
TV/Internet
Kabel-TV (grundutbud) ingår i avgiften. Internet via Telenor ingår i avgiften.

Byggnaden

Byggår
2008
Planerade renoveringar

Inga renoveringar är planerade enligt föreningens hemsida.

Övrigt om uppvärmingen
Vattenburen fjärrvärme och frånlufts värme återvinning. Mekanisk frånluft med tilluft genom tilluftsdon med pollenfilter.

Parkeringsplatser

Föreningen förfogar över 43 garageplatser i det garage som finns i husets källarvåning. Sex av garageplatserna har utrustning för elladdning. Egen ingång till garage finns från trapphusen. Hem och Fastighet förmedlar platser. Månadsavgiften är 1500 kr.

Uteplats

 • Balkong
 • Stor & rymlig balkong mot föreningens gårdssida med gott om plats för möbelgrupp.

Föreningen

HSB Brf Redaren

HSB Bostadsrättsförening Redaren bildades den 8 november 2005 och registrerades den 21 december 2005. Föreningens ekonomiska plan registrerades hos Bolagsverket 17 april 2008. Slutbesiktning av fastigheten våren 2009. Föreningen innehar tomträtt fastigheten Redaren 1 i Hammarby Sjöstad i Stockholms kommun. På fastigheten finns två sammanbyggda flerbostadshus med gatuadresser Redargatan 3 – 11. Inom föreningen finns 104 bostadsrättslägenheter finns 2 gemensamma lägenheter, vilka kan hyras som övernattnings lägenheter, 2 tvättstugor, 1 cykelrum, 3 barnvagnsrum, 1 miljörum samt ett garage med 43 bilplatser. Antal kvm: 9611 m².
Medlemmar i föreningen måste vara HSB-medlemmar.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har två gästlägenheter, en lägenhet med fyra bäddar och en lägenhet med tre bäddar, som kan bokas av föreningens medlemmar. Mer info finns på föreningens hemsida.
Föreningen har två tvättstugor belägna i port 3 & 5. utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel, strykbräda och tvättho. Föreningen har ett cykelrum på Redargatan 11 samt cykelparkering på gården. Barnvagnsrum finns i port 3, 5 och 9.
Återvinningsrum på Redargatan 9 med sortering för kartong och wellpapp, glas, plast, metall, små elektronik, batterier samt lampor.
Till varje lägenhet finns ett förråd.

Andelstal
0.81281 %

Närområdet

Här bor med närhet till Södermalms puls med restauranger, pubar och butiker samt Hammarby Sjöstads rogivande småstadskänsla mysiga promenadstråk längs med Hammarbykanalen. Ett stenkast bort finner man en välsorterad ICA-butik, utmärkta kommunikationer samt flertal trevliga restauranger längs med kajen. I Hammarby Sjöstads har du nära till både natur och storstadens alla bekvämligheter och möjligheter. I området finns mängder av restauranger, caféer och butiker. Inom behagligt promenadavstånd finns Sickla köpkvarter där det finns flera olika typer av affärer, butiker, biograf, fik och restauranger. Hammarby sjöstad gränsar mot Nackareservatet och inom några kilometer finns Hellasgården. Hellasgården är perfekt för bad sommartid och långfärdsskridskor vintertid. På kort gångavstånd finns Sickla sjö med barnvänlig badstrand och flera badbryggor. På vintern går det att åka slalom i Hammarbybacken som vintertid lyser upp kvarteren.

Kommunikationer

Bra kommunikationer med cykel, båt, tåg eller buss. Tvärbanan trafikerar Sickla Köpkvarter - Solna via Liljeholmen och Gullmarsplan (där tunnelbanans gröna linje trafikrerar). Kort promenadavstånd till Gullmarsplan och Skanstull tunnelbanestation. En ny uppgång till Gullmarsplans t-bana är under uppbyggnad vid Mårtensdal. Inom kort gångavstånd finns även busslinjerna 71, 74 och nattbuss 96. Vid tvärbanans station Årstaberg når du även pendeltågen. Båttrafiken med m/s Lotten och m/s Lisen är gratis och går mellan Hammarby Sjöstad och Södermalm med 10 till 15 minuters intervall mellan 06.00 och 24.00. M/S Emelie trafikerar Hammarby Sjöstad - Nybroviken med ett stopp på Djurgården och Gröna Lund.

Kostnader

Månadssavgift
2 740 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.
Hushållsel ingår ej, föreningen tillämpar enhetsmätning.
Försäkringskostnad
174 kr/månad
Hushållsel
120 kr/månad
Totala driftskostnader
294 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
Observerat att driftskostnaderna bygger på säljarens uppgifter och förbrukning varför dessa kan variera beroende på försäkringsbelopp och elförbrukning.
Överlåtelseavgift
1 656 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
710 kr

Energideklaration

Energideklaration utförd
Lördag 11 maj 2013
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
E
Energiprestanda
128 kWh/m²

Inteckningar & panter

Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Övrigt

Till varje lägenhet finns ett förråd.
Medlemmar i föreningen måste vara HSB-medlemmar.
Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel är 10%.
Bostadsrättstillägget som normalt tillkommer för en hemförsäkring ingår i föreningens försäkring. Medlemmar behöver därför inte teckna eget bostadsrättstilläg

Bostadsrätt / Hammarby Sjöstad

Redargatan 5, plan 4, Stockholm

Fakta

Pris
3 275 000 kr (Accepterat pris)
Månadsavgift
2 740 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.

Hushållsel ingår ej, föreningen tillämpar enhetsmätning.

Typ
Bostadsrätt
Rum
2
Boyta
45.5 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Våning
4 av 6
Hiss
Ja
Byggår
2008

Ansvarig Mäklare

Extra kontaktperson

Kontakta oss Kostnadsfri försäljningsvärdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Visningar

  Ring för information om visning

  Budgivning

  Budgivning pågår, kontakta mäklaren för info

  Alla bilder

  Välkommen till Redargatan 5

  Stor balkong

  Öppen planlösning mellan vardagsrum & kök

  Vardagsrum med utgång till balkong

  Vardagsrum

  Balkong

  Balkong

  Plats för matbord

  Kök med gott om förvaring

  Sett mot sovrum & balkong

  Skjutdörr till sovrummet

  Sovrum

  Sovrum

  I anslutning till sovrummet finns en klädkammare

  Rymlig klädkammare

  Fräscht, helkaklat badrum med tvättmaskin

  Badrum sett mot hall

  Hall

  Hall

  Fasadbild

  Fasad mot föreningens gård

  Föreningens gård

  Entré

  Nära till kanalen mot Södermalm

  Promenadstråk längs med vattnet

  Nära till restauranger, caféer och allmän service

  Kommunikationer med tvärbana & buss

  Planlösning

  Planlösning

  Karta

  Vi försäljningsvärderar er bostad kostnadsfritt

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!