Att sälja ett hem

Att sälja din bostad är troligtvis en av de viktigaste affärerna du gör i livet. Men vi vet att det inte enbart är en affär för dig. Du lämnar dessutom ett hem fyllt av minnen och stunder.

Du står inför en mängd olika beslut och omställningar. Vi hjälper dig gärna genom hela försäljningen så att allt flyter på precis så som du vill. Du ska känna dig trygg i varje steg så att du med gott mod kan skapa ditt nya drömboende.

Det är viktigt att du känner full tillit till din mäklare, det är ett stort förtroende vi mäklare får som ska representera dig och ditt hem. Därför anstränger vi oss alltid extra mycket inför och under varje affär. Varje försäljning som unik. För ditt hem är inte likt något annat hem. Detta är en affär vi gör tillsammans, där vi rekommenderar, du väljer och vi utför.

Försäljningens olika steg

1 Värdering och planering

Försäljningen börjar med ett första möte hemma i er bostad. En kostnadsfri värdering görs, vi tittar på hur bostadsmarknaden ser ut för tillfället samt hur tidsplanen för dig som säljare ser ut. Offert lämnas i anslutning till mötet för att du tydligt ska se vad mäklartjänster kostar och vad som ingår i tjänsten. Efter detta tecknar vi uppdragsavtal.

2 Objektsbeskrivning och fotografering

När uppdragsavtal är tecknat börjar arbetet med att samla in fakta och göra iordning en objektsbeskrivning. Fotografering görs av en professionell fotograf. Om du innan fotograferingen skulle behöva hjälp med styling och tips angående din lägenhet hjälper vi så klart dig gärna med detta. Vi har även ett samarbete med en stylist som kan hjälpa till med allt inom homestyling.

3 Annonsering

Efter att du som säljare har godkänt annonsen läggs din bostad ut på Hemnet, vår hemsida, Blocket, samt flera andra bosighter på internet. Annonsering i dagspress sker i överenskommelse med säljaren men vi annonserar alltid i aktuell lokaltidning.

4 Visningar

Enligt överenskommelse med säljaren. Tid och dag för allmänna visningar meddelas i annonsen. Enskilda visningar bokas enligt överenskommelse. På de allmänna visningarna är vi alltid två personer, en fastighetsmäklare

5 Budgivning

Budgivning kan förekomma och som säljare hålls du hela tiden uppdaterad om status och aktuella bud. Dagarna efter de allmänna vinningarna läggs stort fokus på alla intressenter som varit på visning.

6 Kontraktsskrivning

När buden är lagda och säljaren har bestämt sig för att sälja bostaden till en köpare för en viss köpeskilling är det dags att skriva köpekontrakt. När köpekontrakt är skrivet så är köpet definitivt och köpet är bindande. Innan kontraktsskrivningen kommer parterna överens om vilken dag tillträde ska ske.

7 Tillträde

Säljare, köpare och mäklare möts på mäklarens kontor på överenskommen tillträdesdag. Tidpunkten för mötet måste vara under dagtid, då bankerna har öppet, säljarens lån ska lösas och pengar flyttas mellan konton. Tillträdet brukar ligga mellan 1-4 månader efter kontraktsskrivning.

Vi försäljningsvärderar er bostad kostnadsfritt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!