Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Vänskapsvägen 51, 2 tr, Stockholm

Fantastisk hörnlägenhet med strålande sjöutsikt & balkong!

Välkommen till en mycket trivsam, fantastiskt välplanerad hörnlägenhet i fint skick med strålande utsikt och balkong! Här bor man med härlig sjöutsikt i ett lugnt och mycket ostört läge. Sommartid kan man njuta av solen på balkongen tidigt på morgon och sen kväll med de underbart vackra solnedgångarna. Lägenheten går i genomgående ljus färgsättning, har ett fint ljusinsläpp via generösa fönsterpartier och genom lägenheten flyter ett enhetligt parkettgolv. Möjlighet finns att göra om lägenheten till 3 rum och kök, alternativt ta bort väggar och skapa en öppnare planlösning beroende på behov. Föreningen är välskött och har dolda tillgångar i form av 2 hyreslägenheter. I månadsavgiften ingår både basutbudet för kabel-TV och fiberbredband. Läget på ön är optimalt med närhet till affär, buss/tvärbana och den allmänna badplatsen.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss och nattbuss 91 som tar dig till/från centrala Kungsholmen/Fridhemsplan och Tvärbanan som går runt stan till Bromma/Globen/Hammarby Sjöstad. Läget på ön är centralt och bra, här har man hållplats och tvärbana på kort gångavstånd och strax nedanför huset finns den allmänna badplatsen! Varmt välkommen på visning!

Fakta

Pris
3 975 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
3 395 kr/månad. I månadsavgiften ingår:
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.
Typ
Bostadsrätt
Rum
2
Boyta
50 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Våning
3 av 4
Hiss
Nej
Byggår
1944

Rumsbeskrivning

  • Allmänt om bostaden
  • Charmig lägenhet med bevarade originaldetaljer såsom serveringsskåp i kök, fönsterbänkar av marmor och golv av kolmårdsmarmor i hallen. Fantastiskt lugnt läge och sjöutsikt från sovrum, vardagsrum och balkong. Genom lägenheten flyter ett ljust parkettgolv och väggarna är genomgående ljusa. Förvaringsmöjligheterna är bra då det finns rymliga garderober i anslutning till hallen och i sovrummet.
  • Vardagsrum
  • Rummet är ljust, rymligt samt ligger med hörnläge och har härlig utsikt! Läget är lugnt och fritt. Här finns utgången till balkongen där man kan njuta av vackra solnedgångar. Från både balkong och vardagsrumsfönstret har man sjöutsikt. Hörnläget och många fönster ger fint ljusinsläpp. Väggar och tak är vitmålade och på golvet ligger ett parkettgolv.
  • Kök
  • Köket har bevarade originalskåp som kompletterats med nyare inredning och sträcker sig upp till full takhöjd. Bakom de vita, släta skåpluckorna finns goda förvaringsmöjligheter. Ovan arbetsbänkarna sitter vitt kakel som stänkskydd. På golvet ligger en matta som lades in i samband med renoveringen av köket, ca 2005. Kökets maskinella utrustning består av kyl/frys, gasspis samt fläkt.
  • Sovrum
  • Rymligt sovrum med lugnt, ostört läge mot trädgårdssidan av fastigheten. Högt läge, sjöutsikt och härlig utsikt över stan ger ett mycket rofyllt sovrum. Det finns gott om plats för en dubbelsäng och övrigt möblemang om så önskas. Två originalgarderober med överskåp ger bra förvaring. Väggarna är ljusa, parkettgolv.
  • Badrum
  • Fräscht badrum med vitt kakel och på golvet ligger ett ljust klinkergolv. Här finns badkar, wc, handdukstork, tvättställ med kommod samt badrumsskåp med spegeldörrar. Badrummet renoverades i samband med stambytet i fastigheten.
  • Hall
  • Välkomnande hall med vita väggar och golv av kolmårdsmarmor. Här finns plats för krokar för avhängning av ytterkläder. Bra förvaring i tre originalgarderober i anslutning till hallen.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
5109
Lägenhetsnummer LM
1203
Boyta
50 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Antal sovrum
1
Våning
3 av 4
TV/Internet
Kabel-TV - Basutbud ingår i avgiften. Bredband, leverantör Ownit - Bredband ingår i avgiften.

Byggnaden

Byggnadsfakta

Byggår
1944
Renoveringar

2004-2005 Stambyte i kök och badrum
2004-2005 Nya el-stigare
2004-2005 Trapphusen målades om
2004-2005 Tvättstugan renoverades och nya maskiner sattes in
2005-2006 Fasaden putsades om
2008 Säkerhetsdörrar sattes in
2009 Installation av fjärrvärme
2010 Byte av radiatorer
2012 Fönster mot söder renoverades
2013 Fiberbredband drogs in
2014 OVK besiktning
2015 Stamspolning
2016 utbyttes låsdosor och kod, renovering av kök i hyreslägenhet samt matavfallssortering påbörjades
2018 Yttre renovering av föreningens tre fastigheter med fasadrenovering, fönsterrenovering, omläggning av tak samt balkongrenovering. Kostnaderna för renovering har tagits ur befintliga medel. Inga nya lån hat tagits
2019 - Ny asfaltering av uppfarter till 53:an och 55:an, anläggning av stenbelagd uteplats mellan 51:an och 53:an samt byte till sensorstyrd belysning i samtliga trapphus
2020 - Byte till sensorstyrd belysning i samtliga tvättstugor

Övrigt om uppvärmingen
Fjärrvärme

Parkeringsplatser

Boendeparkering på gatan, 500 kr/mån.

Uteplats

 • Balkong
 • Balkong med sjöutsikt och fritt läge!

Föreningen

Brf Essingehill

Brf Essingehill består av tre fastigheter med totalt 43 bostadslägenheter på adresserna Vänskapsvägen 51, 53 och 55, marken är friköpt. Föreningen förvärvade fastigheterna år 2007. 40 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt, 3 lägenheter ägs av föreningen och hyrs ut. Föreningen har de senaste åren sålt två lägenheter för totalt ca 7,8 Mkr. Pengarna har till att göra en yttre renovering av föreningens tre fastigheter bla tak och fasader.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har 3 tvättstugor belägna på entréplanet, en i varje fastighet. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum samt mangel. Föreningen har även ett gemensamt cykel- och barnvagnsförråd på entréplanet.

Andelstal
0,024777000

Närområdet

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. På ön finns trevliga bagerier/caféer, blomsteraffär, enklare restauranger samt livsmedelsbutik. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad.

Kommunikationer

Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Kostnader

Månadssavgift
3 395 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.
Övrigt om driftskostnaden
Observerat att driftskostnaderna bygger på säljarens uppgifter och förbrukning varför dessa kan variera beroende på försäkringsbelopp och elförbrukning.
Överlåtelseavgift
1 190 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Personer i hushållet
1

Energideklaration

Energideklaration utförd
Torsdag 5 jul 2018
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
G
Primärenergital
217 kWh/m²

Övrigt

Till lägenheten hör ett stort vindsförråd.
Gemensamt cykelförråd finns på entréplanet, ett cykelrum i varje hus.
En tvättstuga finns på entréplanet, totalt tre tvättstugor i föreningen, en i varje hus.
Kabel-TV och bredband ingår i avgiften.
Säkerhetsdörr är installerad till lägenheten.
Föreningen har en gemensam uteplats på sjösidan av fastigheten.

Budgivning pågår

Senaste bud 4 000 000 kr

Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Vänskapsvägen 51, 2 tr, Stockholm

Fakta

Pris
3 975 000 kr (Högstbjudande)
Månadsavgift
3 395 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.

Typ
Bostadsrätt
Rum
2
Boyta
50 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Våning
3 av 4
Hiss
Nej
Byggår
1944

Ansvarig Mäklare

Extra kontaktperson

Kontakta oss Kostnadsfri försäljningsvärdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Visningar

  Ring för information om visning

  Budgivning

  Senaste bud 4 000 000 kr

  BudgivareBud
  14 000 000 kr

  Alla bilder

  Vänskapsvägen 51

  1ans buss stannar vid Essingetorget

  Allmänna badplatsen, Oxhålet, finns på kort gångavstånd

  En av Oxhålsbadets badbryggor

  Brygga vid Essingeviken

  Blomsteraffär på Badstrandsvägen

  Här finns kommunikationer med både tvärbana och buss

  Planlösning

  Planlösning

  Karta

  Vi försäljningsvärderar er bostad kostnadsfritt

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!

  Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

  Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

  SKICKAR

  Tack för ert meddelande!

  Vi återkommer inom kort!