Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Stenkullavägen 25, Stockholm

Unik lägenhet i toppskick! Villakänsla, stor uteplats, tillgång till trädgård & sjöglimtar!

Unik lägenhet i absolut toppskick med stor terrass samt tillgång till trädgård! Tack vare stora fönsterpartier i både kök och vardagsrum får man ett härligt ljusinsläpp, glasade dubbeldörrar mot altanen ger verkligen villakänsla. Läget är lugnt och skyddat i trivsamt villaområde med viss sjöutsikt samt utsikt över villataken. Lägenheten är mycket välplanerad med ett ljust vardagsrum, stilrent kök, två bra sovrum, ett fräscht badrum samt en rymlig ”walk in closet”. Köket är fullt utrustat och har gott om förvaring, badrummet är stort, helkaklat och rymmer båda tvättmaskin och torktumlare. Uteplatsen, som är betydligt större än en vanlig balkong, ligger med soligt söderläge. Den sträcker sig längs hela lägenheten och det finns balkongdörrar finns från både kök och vardagsrum. De båda sovrummen har bra storlekar och en generös klädkammare ligger i anslutning till ett av rummen.
Strax nedanför huset finns Värdshusbryggan badmöjligheter! Fastigheten är genomgående renoverad och stambytt och är omgiven av trädgård och vacker grönska. Föreningen är lågt belånad och har god ekonomi, avgifterna inkluderar kabel-TV och fiberbredband. Utmärkta kommunikationer med buss och tvärbana finns på några minuters gångavstånd. Här bor man med närhet till badplats, skola och allmän service. Stora Essingen har småstadens kvalitéer mitt i storstaden.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 91:an som tar dig till centrala Kungsholmen/Fridhemsplan och Tvärbanan som går runt stan till Bromma/Globen/Hammarby Sjöstad.

Fakta

Månadsavgift
4 821 kr/månad. I månadsavgiften ingår:
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.
Typ
Bostadsrätt
Rum
3
Boyta
79 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Hiss
Nej
Byggår
1942

Rumsbeskrivning

  • Allmänt om bostaden
  • Underbar lägenhet med stor uteplats som sträcker sig längs hela lägenheten. Stora fönsterpartier och glasade dubbeldörrar ger fint ljusinsläpp. Den stora altanen har sol hela dagen från morgon till kväll. Läget är lugnt och skyddat och ligger avskilt från föreningens trädgård. Dock når man lätt den gemensamma trädgården från uteplatsen. Planlösningen är bra och skicket mycket fint! Det stilrena kök och vardagsrummet har båda dubbeldörrar mot terrassen. Det finns också två bra sovrum, snyggt badrum samt en stor klädkammare. Vattenburen golvvärme i hela lägenheten samt delar av uteplatsen. Ta trapporna ner till Värdshusbryggan för ett morgondopp!
  • Kök
  • Snyggt, stilrent kök med vita, släta skåpluckor, ljusa väggar och på golvet ligger ett stilrent trägolv av ek. Arbetsbänkar av kompositsten, ovan bänkskivorna sitter vitt kakel som stänkskydd. Det finns också en köksö som ger ytterligare förvaring, arbetsyta samt plats för barstolar. Från köket har man direktutgång till den generösa uteplatsen i soligt söderläge. Man får också några sjöglimtar av Mälaren. Köket är utrustat med fullstor kyl och frys, induktionshäll, spisfläkt, varmluftsugn, mikrovågsugn, espressomaskin samt integrerad diskmaskin.
  • Vardagsrum
  • Rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier och härligt ljusinsläpp. Här finns plats för både soffgrupp och matbord. Väggarna är målade i en ljust nyans och på golvet ligger ett stilrent trägolv av ek. Från vardagsrummet når man den stora uteplatsen genom helglasade dubbeldörrar.
  • Sovrum 1
  • Sovrum 1 har gott om plats för dubbelsäng och utmärkt förvaring! Garderober med överskåp klär in sängen och skapar en naturlig nisch för sänggaveln. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett stilrent trägolv i ek. Lugnt och ostört läge med fönster mot trädgården.
  • Sovrum 2
  • Sovrum 2 används idag som barnrum, väggarna är ljusa och på golvet ligger samma stilrena trägolv av ek som i övriga rum. Rummet har en bra storlek, även detta rum har plats för dubbelsäng om man önskar använda som föräldrasovrum. I anslutning till rummet finns en rymlig klädkammare som ger bra förvaring.
  • Klädkammare
  • Klädkammare nås från sovrum 2 och har ljusa väggar och ljust klinkergolv, golvvärme (el). Här finns hyllsystem och klädstänger. Bra förvaring i anslutning till sovrummet.
  • Badrum
  • Fräscht, helkaklat badrum med vitt kakel som klär väggarna och ljust klinkergolv med vattenburen golvvärme. Här finns WC, takdusch med glasvägg, tvättställ, stor spegel som ger känsla av rymd, badrumsskåp, handdukstork, infällda spotlights samt tvättmaskin och torktumlare.
  • Hall
  • Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en praktisk matta. I taket sitter infällda spotlights.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsnummer
0801
Lägenhetsnummer LM
0801
Boyta
79 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Antal sovrum
2
TV/Internet
Fiber finns indraget till fastigheten och ingår i avgiften.

Byggnaden

Byggnadsfakta

Byggår
1942
Renoveringar

1994-2005 Badrumstammar byttes ut mellan dessa år.
1995 Nya elstigare.
2012 Källaren iordningställdes och målades.
2012 Yttertak målades.
2013-2014 Stambyte kök, renovering av balkonger och terrasser, fasadrenovering och utvändig målning av fönster, justering av hängrännor och stuprör, snörasskydd, ny eldragning, justering av ventilation samt tillbyggnation av lägenhet 0801.
2018 Dränering, OVK

Planerade renoveringar

Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig till 2029. Enligt planen planeras under 2020 att måla om yttertaket samt renovera balkongplattor.

Övrigt om uppvärmingen
Bergvärme, installerades 2011.

Uteplats

 • Uteplats
 • Den generösa uteplatsen nås från både vardagsrum och kök genom helglasade dubbeldörrar. Uteplatsen ligger med söderläge och sjöglimtar. Här kan man njuta av sol hela dagen. Uteplatsen är omringad av träd och grönska vilket skyddar bra från vind. Från uteplatsen når man föreningens gemensamma trädgård.
 • Gemensam trädgård
 • Tillgång till grönskande trädgård med gräsytor, fruktträd och gemensam uteplats med grillmöjligheter.

Föreningen

Brf Sjöstugan 24

Brf Sjöstugan 24 köpte fastigheten 2013 med tillhörande mark (friköpt), tomtytan är 685 kvm. Föreningen består av 6 lägenheter, samtliga är upplåtna med bostadsrätt, med en bostadsyta om 515 kvm. Fastigheten byggdes år 1943 och föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Stabil och välskött förening med en låg belåningsgrad. Fastigheten är genomgående renoverad och stambytt. Kabel-TV och fiberbredband ingår i avgiften.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en gemensam tvättstuga i källarplanet.
Tillgång till gemensam trädgård med uteplats och grillmöjligheter.

Andelstal
0,1766640
Andelstal insats
0,1766628
Andelstal avgift
0,1766628

Närområdet

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad.

Kommunikationer

Bra kommunikationer med tvärbanan, 1:ans och 56:ans bussar samt nattbuss 91 vid Essingetorget. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Kostnader

Månadssavgift
4 821 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.
Försäkringskostnad
289 kr/månad
Hushållsel
381 kr/månad
Totala driftskostnader
670 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
Observera att driftskostnaderna grundar sig på säljarens förbrukning/försäkringsbelopp och kan därför variera.
Överlåtelseavgift
1 183 kr (Betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
473 kr

Energideklaration

Energideklaration utförd
Fredag 30 aug 2013
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiprestanda
91 kWh/m²

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.
Gemensam tvättstuga finns på källarplanet.
Tillgång till gemensam trädgård med uteplats och grillmöjligheter.

Bostadsrätt / Kungsholmen - Stora Essingen

Stenkullavägen 25, Stockholm

Fakta

Månadsavgift
4 821 kr/månad. I månadsavgiften ingår
 • Värme
 • Vatten
 • Kabel-TV
 • Internet.

Typ
Bostadsrätt
Rum
3
Boyta
79 m2 (Bostadsrättsföreningen)
Hiss
Nej
Byggår
1942

Ansvarig Mäklare

Extra kontaktperson

Kontakta oss Kostnadsfri försäljningsvärdering Intresseanmälan Sökuppdrag

Visningar

  Vi bokar enskilda visningar enligt överenskommelse! Kontakta oss på 0763 277 300 eller 0735 096 300

Alla bilder

Välkommen till Stenkullavägen 25

Uteplats med sjöglimtar

Stor terrass med två utgångar

Stilrent kök med fantastiskt ljusinsläpp

Köksö

Utsikt från köksfönsterna

Dubbla, helglasade balkongdörrar

Charmiga dubbeldörrar till uteplatsen

Ljusa väggar & trägolv

Vardagsrum sett mot matplats & kök

Fantastisk uteplats

Sjöglimtar vintertid

Uteplatsen ligger med söderläge

Uteplatsen sett mot köket

Uteplatsen går längs med hela lägenheten

Uteplatsen sett mot vardagsrum

Sovrum 1

Sovrum 2

Rymligt badrum utrustat med tvättmaskin & torktumlare

Fräscht badrum med takdusch

Stenkullavägen 25

Sett mot föreningens gård

Fastigheten sett från sjösidan

Fasadbild

1ans buss stannar vid Essingetorget

Allmänna badplatsen, Oxhålet

Blomsteraffär på Badstrandsvägen

Här finns kommunikationer med både tvärbana och buss

På Stora Essingen finns flera badmöjligheter

Ta båt till City/Drottningholm från Värdshusbryggan

Planlösning

Planlösning

Karta

Vi försäljningsvärderar er bostad kostnadsfritt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi till er

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!